| Vesti | Hardver | AMD izbacio ATI FirePro V8750 sa CrossFire Pro podrškom
Hardver

AMD izbacio ATI FirePro V8750 sa CrossFire Pro podrškom

ati

AMD je izbacio high-end grafički akcelerator za profesionalnu primenu, odnosno za radne stanice, a reč je o ATI FirePro V8750 grafičkoj karti. Kako navode ova grafička karta bi trebalo da pruži četiri puta više procesorske snage u odnosu na konkurentske sisteme. FirePro V8750 je opremljen sa 2GB memorije čija je propusna moć 115,2GB/sec, a upareni su sa GPU-om koji ima 800 shader procesora i potpuni 30-bitni displej pajplajn.

Ova grafička karta je opremljena sa dva DispalyPort izlaza i jednim DVI-I izlazom, a maksimalna rezolucija iznosi 2560x1600px. ATI FirePro V8750 poseduje dva nezavisna displej kontrolera, zatim „Unified Vide Decoder“ (UVD 2) za H.264/AVC podršku, VC-1 i MPEG-2 podršku, a prisutna je i kompatibilnost sa ATI CrossFire Pro i ATI FirePro S400 „framelock/genlock“ sinhronizacionim modulima.

 

CrossFire Pro je ATI-ev novi standard za povezivanje više GPU-ova unutar jednog sistema, a donosi maksimalne performanse koje ATI može da ponudi u multi procesorskim sistemima nemenjenim CAD-u. Ova grafička karta se instalira u PCIe x16 slot druge generacije, a trenutno je dostupna po ceni od 1.799$.

ATI FirePro V8750 grafički akcelerator za radne stanice je doneo najveći broj shader jedinica (800) i memoriju sa najvećom propusnom moći (115,2GB/sec) što profesionalnim korisnicima omogućava veoma brzo renderovanje izuzetno kompleksnih modela u relanom vremenu.

 

ati_fire_pro_v8750

 

Arhitektura ultra paralelnog procesuiranja primenjena na ovom grafičkom akceleratoru mu omogućava maksimalnu povezanost usled direktnog automatskog upravljanja snagom GPU-a, odnosno usmeravanja iste tamo gde je potrebna. Inteligentni menadžment raspoloživih resursa omogućava napradnu upotrebu GPU-a kako bi se omogućilo veoma efikasno renderovanje prikaza u realnom vrmenu. Akcelerator je dostupan preko ATI Stream tehnologije, a to je set hardverskih i softverskih tehnologija koje omogućavaju sistemu da dinamički balansira opterećenje grananjem istog na CPU i GPU radne stanice, a to obezbeđuje povećanje performanse određenih aplikacija.

Sa ATI FirePro V8750 grafičkom kartom profesionalni korisnici će osetiti ubrzanje u softveru koji ima koristi od velikog broja shader-a i visoke propusne moći memorije, kao npr. Siemens-ov UG NX4 ili Autodeskov 3D Studio MAX koji u OpenGL modu radi do 118% brže nego na konkurentskim rešenjima. A 2GB brze GDDR5 radne memorije omogućava inženjerima i dizajnerima da se fokusiraju na projekat ne mareći da li će biti limitirani količinom iste tokom rada na svom projektu.

 

 

Izvor: www.guru3d.com

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi