| Vesti | AXE | Pokrenut novi HardwareBase.net uz portale Gadget.ba i ITpro.ba!
AXE

Pokrenut novi HardwareBase.net uz portale Gadget.ba i ITpro.ba!

uvodna

Novi portali čitaocima nude kvalitetan sadržaj, savjete za maksimalno iskorištenje računara i drugih uređaja te servise koji im mogu pomoći pri svakodnevnom poslovanju.

Sarajevo, 1. septembar 2010. – Uz sedmi rođendan prvog bh. portala posvećenog hardveru i popratnim tehnologijama, HardwareBase.net, kompanija IT Pro d.o.o. koja stoji iza ovog projekta, osim nove verzije Hardware Base portala, pokrenula je još dva nova tematska portala, Gadget.ba i ITpro.ba.

Za generaciju koja živi sa tehnologijom svaki dan, tu je Gadget.ba, portal koji nudi dnevne vijesti o novim gadgetima, recenzije, kolumne i video priloge. Osim toga, ovaj portal nudi članke o novim tehnologijama, najboljim mobilnim aplikacijama za Android, iPhone, Symbian i mobilne druge platforme, trikove i savjete o iskorištenju gadgeta itd. Kako bi čitaoce upoznali što bolje sa novim tehnologijama i uređajima, Gadget.ba urednici svakodnevno objavljuju i tekstove koji se bazirani na vlastitom iskustvu pri korištenju određenih servisa ili uređaja, a kroz koje nude odgovarajuće savjete i preporuke.

ITpro.ba portal je namijenjen prije svega IT profesionalcima, a koncipiran je tako da ponudi veliki broj dnevnih vijesti vezanih za IT tržište, recenzije biznis klase notebook računara, servera i storage rješenja, odnosno pametnih telefona, zanimljivih softverskih aplikacija uz nezaobilazne tematske obrade najaktuelnijih tehnologija i platformi, savjete za implementaciju različitih rješenja itd. Na ITpro.ba portalu moguće je pronaći još pregršt zanimljivih servisa poput kalendara IT događaja, sekciju sa IT poslovima, sedmični newsletter, kao i video priloge kroz koje se nude intervjui, reportaže, kratke recenzije i sl.

 

 

hardwarebasegadgetitpro

Konačno, HardwareBase u svojoj trećoj verziji od osnivanja, čitaocima nudi još više kvalitetnog sadržaja, moderan dizajn, dodatak video recenzija te proširenje foruma. Kroz HardwareBase radionicu posjetioci mogu da nauče kako izvršiti konkretne korake za optimiziranje rada računara, instaliranje različitih operativnih sistema, overclocking itd. HardwareBase forum je i dalje najbolje mjesto za druženje i razmjenu znanja sa ostalim entuzijastima, rješavanje problema, dobivanje pomoći pri sklapanju konfiguracija i sl. Za sve one koji HardwareBase portalu pristupaju preko mobitela, tu je i posebna mobilna verzija kojoj se može pristupiti preko adrese m.hardwarebase.net.

Autori na portalima su poznati IT novinari te stručnjaci iz prakse iz Bosne i Hercegovine i regije koji se trude da čitaocima ponude aktuelan i zanimljiv sadržaj koji će im pomoći pri donošenju odluka o kupovini različitih uređaja, implementaciji određenih rješenja ili rješavanju problema, odnosno u svakodnevnom poslovanju. U narednom periodu, svi portali će biti obogaćeni sa novim servisima i mogućnostima, a do tada vas pozivamo da ih svakako posjetite.

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi
Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar