| Softver | Napredak Katalizatora kroz Juniper prizmu
Softver

Napredak Katalizatora kroz Juniper prizmu

ati

Vlasnici ATI kartica pred kraj svakog mesec grozničavo čekaju nove Catalyst drajvere kojima, kako se sami nadaju, dobijaju koji frejm više, popravku AA i AF modova u najnovijim igračkim naslovima… Ovo nekada stvarno može biti problem. Kartica, u slučaju kompanije AMD, uvek izađe pre nego novi drajver, pa se dešavaju sitni problemi i otud ona grozničavost sa početka teksta. Svakako ima i slučajeva da neko možda samo zadovoljava sopstvenu slabost da na personalnom računaru uvek ima sve utegnuto i up to date ili kako mi iz redakcije PCAXE kažemo thight as a…

 

 

Posle testa perjanice serije 5 grafičkih adaptera odlučili smo da prolongiramo objavu rezultata testiranja Juniper serija grafičkih kartica i da uradimo jednu analizu napretka performaniski kroz nekoliko izdanja Catalyst drajvera. Smatrali smo da je u moru sličnih testova možda bolje prikazati šta se dobija kada proizvod malo dozri i kako se ponaša u novim iteracijama pokretačkog softvera. Napredak se obično očitava u poboljšanju performansi, stabilnosti, implementiranju novih opcija, poboljšanju upotrebljivosti starih opicja i sl. Nažalost nije uvek sve kako treba i dešava se da negde dođe do degradacije u starijim naslovima, ali to ćete videti dalje u ovoj analizi.

Ovi drajveri za seriju 5 donose unapređenja vezana za Eyefinity, 3D Stereoscopic 3D driver hooks, unapređenja hardverske kompresije video sadržaja. Za starije serije su to isklučivo unapređenja performansi u 3D naslovima. Još jedna stvar koju korisnici ne primećuju je da se uvek poboljšava aloritam za uklanjanje starih drajvera prilikom instalacije novih. AMD-ATI proklamuje da napredak postoji, hajde da to i proverimo.