| Hardver | Procesori | AMD Ryzen Threadripper 2990WX
Procesori

AMD Ryzen Threadripper 2990WX

2990WX

Ovaj procesor je smešan!

Heavy metal computing – ovakvo je prvim rečima na prezentaciji, AMD predstavio Ryzen Threadripper 2990WX procesor.

Opisan je kao prvi 32-jezgarni procesor na sveti i najmoćniji desktop pšrocesor u jednom.

Trideset dva jezgra nude 64 thread-ova simultane multi-procesirajuće snage, dok 80MB kombinovanog cache-a i veliki I/O od enthusiast-grade AMD X399 platforma rade zajedno kako bi omogućili da desktop procesor ovakve snage i zaživi.

Dakle, osim 32 jezgra i 64 thread-ova za najbrže moguće creative workload-ove, imamo 64 PCIe Gen3 lane-ova koji bi zadovoljili potrebe velikih GPU i NVMe.

Kako bi se omogućio brz pristup velikim setovima podataka, tu je 80MB kombinovanog cache-a.

Quad kanal DDR4 ima omogućenu ECC podršku za pouzdan protok.

Naravno, kao i uvek, ovde je ugrađena AMD SenseMI tehnologija koja pomaže da procesor funkcioniše na najbolji mogući način. Uz AMD SenseMI tehnologiju, Ryzen procesori koriste pravu mašinsku inteligenciju kako bi ubrzali performanse.

Na kraju svega toga, tu je AMD Ryzen Master Utility – jednostavna i moćna mogućnost overklokovanja za AMD Ryzen procesore. Kako se 2990WX pokazao na testu, proverite u detaljnoj recenziji koju je Dule pripremio.

Međutim, ovo nije samo recenzija Ryzen Threadripper 2990WX, kako su i ostali proizvodi pomogli da Ryzen funkcioniše još bolje. Wraith Ripper je posebno dizajniran da druga generacija AMD Ryzen Threadripper ostane hladna u ​​najtežim uslovima i upravlja do 250W TDP-a. Kako je razvojni tim imao u vidu kreatore sadržaja, programere i PC entuzijaste, Wraith Ripper je dizajniran sa dvostrukim tower heatsinkom, arrray-om sa sedam heatpipe-ova za naprednu toplotnu provodljivost i veliku kontaktnu površinu optimizovanu za Ryzen Threadripper.

Gigabyte X399 Aorus Xtreme omogućava maksimalnu iskorišćenost AMD Threadripper procesora, dok je cenovno vrlo kompetetivna, a kombinacija komponenti će privući će kako overklokere, tako i entuzijaste i poluprofesionalne korisnike.

Na kraju imamo Cooler Master-ovo hlađenje MasterLiquid ML360 RGB TR4 Edition koji nudi dovoljno prostora za rasipanje toplote za Ryzen procesore.

 

 

Na osnovu postignutih rezultata, 2990WX je zavredneo AXEtraordinary priznanje.

 

2990WX 03

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi
k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar