| Hardver | Napajanja | FSP Hydro GSM Pro Lite 650W
Napajanja FSP

FSP Hydro GSM Pro Lite 650W

Zlatko!

Primetili smo jedan negativan trend, a to je da ljudi često preteraju sa napajanjem i to u oba smera. Ili pazare neko lošije napajanje ili odu u drugu krajnost pa kupe predemenzionisano napajanje. I jedno i drugo je pogrešno. Danas ćemo vam predstaviti napajanje koje će većini korisnika savršeno odgovarati i čija cena nije astronomska, dok sa druge strane može da odgovori na zahteve računara sa najjačim desktop procesorom i grafičkom kartom ranga RTX3080 ili RX6800XT.

FSP Hydro GSM Pro Lite 650W baš kao što ime indicira ima ukupnu snagu od 650W. U pitanju je +12V single rail napajanje gde na toj grani imamo 650W tj 54A, dok na 3.3V i 5V granama imamo po 20A. Napajanje je klasičnog ATX formata i u pitajnu je semi-modularno napajanje što znači da su 24pin za matičnu ploču i 2x8pin kablovi za processor integrisani, dok ostale kablove instalirate po želji.

Napajanje nema prevelike dimenzije, a preinstalirani ventilator od 12cm je kvalitetan, dok samo napajanje poseduje aktivni PFC, te je sertifikovano sa 80 Plus Gold sertifikatom. Od zaštita poseduje sve iole bitne ,tj: OCP, OVP, OPP, SCP i OTP zaštite. U propratnom paketu dobijamo, naravno, napajanje, četiri šrafa za montiranje napajanja i kablove koji su veoma kvalitetni, a isto važi i za konektore sa obe strane kabla.

24pin kabl je bužiran u mrežici i jedini je “okrugao” da se tako izrazimo, dok su ostali flat tipa. Svi kablovi su crne boje i lako će se uklopiti u savremene računare. Zaštitni gril ventilatora je blago izdignut iznad lopatica i dizajniran je tako da ne sprečava airflow, ali ne proizvodi ni dodatni huk, pritom i izgleda lepo.

Gledano kroz AXE priznanja, FSP Hydro GSM Pro Lite 650W napajanje je zavrednelo AXE Platinum i AXE Silent priznanja.

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar