| Hardver | Matične ploče | ROG Zenith Extreme – godinu dana kasnije
Matične ploče

ROG Zenith Extreme – godinu dana kasnije

Zenith Extreme

Za samu evoluciju ROG brenda, iz kompanije navode da je pre jedno deset godina, započeto sa originalnom Crosshair matičnom pločom za Athlon 64 FX CPU-ove.

Naime, hteli smo da testiramo kako funkcioniše ROG Zenith Extreme sa X299 čipset arhitekturom, kao i sa drugom generacijom Ryzen Threadripper procesora.

2990WX nudi 32 jezgra i 64 niti za povoljno radno opterećenje, 64 PCIe Gen3 trake bez presedana kako bi zadovoljili potrebe GPU i NVMe, 80MB kombinovanog keša za brz pristup velikim setovima podataka, kao i
Quad-Channel DDR4 sa dostupnom ECC podrškom.

„Naša istorija počinje na AMD-ovim vrhunskim desktop platformama, a sada uz X399 čipset i Ryzen Threadripper CPU, imamo ROG Zenith Extreme, koji je dobio ime po najvećoj tački nebeskog tela, novi ROG Zenith Extreme donosi napredno overklokovanje, hlađenje i osvetljenje koje pomera granice build-ova iz snova“ – navodi se između ostalog na sajtu.

U pitanju je AMD X399 EATX gejming matična ploča koja poseduje M.2 heatsink, Aura Sync RGB LED, 802.11ad Wi-Fi, DDR4 3600MHz, trostruki M.2, 10G Lan kartu, U.2, kao i USB 3.1 Gen 2.

ROG Zenith Extreme je u potpunosti spreman za prvu i drugu generaciju AMD Ryzen Threadripper procesora, dok zastupljeni M.2 Heatsink hladi vaš M.2 drajv, dajući konzistentne storage performanse i poboljšanu dostupnost.

RGB osvetljenje se može sinhronizovati putem Aura Sync kompatibilne opreme, uz podršku za adresabilne svetlosne trake. Dualna M.2 Expansion karta dopušta korišćenje ventilatora kako bi se sprečio throttling. Uz LiveDash OLED, imate prilagodivu tablu koja prikazuje vitalne statističke sisteme ili svoj željeni logotip.

Što se tiče zvuka, SupremeFX S1220 se udružio sa Sonic Studio III kako bi vam obezbedio što bolji zvučni doživljaj koji vas vuče duboko u akciju. U ponudi je još i 5-Way optimizacija, koja nudi automatizovani sistemski tuning, obezbeđujući overkloking i rashladne profile koji su prilagođeni.

Uglavnom, kako se ROG Zenith Extreme pokazao na testu, proverite detaljno u recenziji koju je Dule pripremio.

 

 

Zbog svojih performansi, ROG Zenith Extreme je zavredneo AXEtraordinary priznanje.

 

Zenith Extreme 01

 

Tagovi
k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar