| Hardver | Matične ploče | ASUS ROG Crosshair VIII Formula + VIII Hero
Matične ploče ASUS

ASUS ROG Crosshair VIII Formula + VIII Hero

Crosshair VIII puta dva!

Iz kompanije ASUS smo imali da testiramo dve nove matične ploče iz ROG porodice. U pitanju su ROG Crosshair VIII Formula, kao i ROG Crosshair VIII Hero. U slučaju Crosshair-a, radi se o AMD X570 ATX gejming matičnoj ploči koja poseduje PCIe 4.0, OptiMem III, Wi-Fi 6 (802.11ax), 5 Gbps LAN, USB 3.2, SATA, M.2, ASUS NODE uz Aura Sync RGB osvetljenje.

AMD AM4 socket je spreman za drugu i treću generaciju AMD Ryzen procesora, kao i za do dva M.2 drajvova, USB 3.2 Gen2, kao i AMD StoreMI kako bi se maksimizovala konektivnost i brzina. Termalni dizajn poseduje integrisani Crosschill EK III, aktivni čipset heatsink, M.2 aluminijumski heatsink, kao i ROG Cooling Zone. Velika snaga dolazi iz 14+2 IR3555 PowIRstages rešenja, ProCool II power konektora, kao i 10K japanskih kondenzatora.

Kada se govori o zvuku, da bi se ostvario kvalitetan audio zapis, implementirani su SupremeFX S1220 i ESS® ES9023P. Sam dizajn je DIY friendly uz prethodno instaliran I/O shield, ASUS SafeSlot, kao i BIOS flashback, a u ponudi je i 5-Way optimizacija. Što se tiče Crosshair VIII Hero, u pitanju je AMD X570 ATX gejming matična ploča PCIe 4.0, OptiMem III, 2.5 Gbps LAN, USB 3.2, SATA, M.2, Aura Sync RGB osvetljenje.

AMD AM4 socket je spreman za drugu i treću generaciju AMD Ryzen procesora, kao i za do dva M.2 drajvova, USB 3.2 Gen2, kao i AMD StoreMI kako bi se maksimizovala konektivnost i brzina. Kada govorimo o termalnom dizajnu, tu je aktivni čipset heatsink, M.2 aluminijumski heatsink, kao i ROG Cooling Zone.

Velika snaga dolazi iz 14+2 IR3555 PowIRstages rešenja, ProCool II power konektora, kao i 10K japanskih kondenzatora. Wi-Fi 6 poseduje MU-MIMO podršku, 2.5 Gbps Ethernet i Gigabit Ethernet, uz ASUS LANGuard zaštitu, kao i podršku za GameFirst V softver.

Uglavnom, kako su se ove dve matične ploče pokazale na testu, proverite u detaljnoj recenziji koju smo pripremili.

 

 

Zbog svojih performansi, ROG Crosshair VIII Formula, kao i ROG Crosshair VIII Hero, su zavrednele AXE Diamond priznanje!

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar