| Hardver | Kućišta | Thermaltake Core X9 [VIDEO Recenzija]
Kućišta

Thermaltake Core X9 [VIDEO Recenzija]

Thermaltake Core X9

Nije često da se možemo pohvaliti da imamo nešto posebno u redakciji, ali Thermaltake Core X9 je svakako nešto novo za naša čula. Do sada nam nije prošlo kroz ruke ništa slično ovom kućištu. „Kućištu“ – ako je ovo uopšte dovoljno dobar naziv. U pitanju je najveće kućište koje je do sada kročilo u našu redakciju (i skoro se zaglavilo na vratima) i verujemo da će tu titulu držati jedan duži period. 

Sama „Core“ serija je dosta specifična i skoro svako kućište iz ove serije je tzv. cube formata. Core kućišta dolaze u raznim veličninama, sa podršom za mITX, mATX, ATX, pa čak i eATX format matičnih ploča, i svaki model nudi visok nivo modularnosti i podršku za vodeno hlađenje.

Najveće kućište iz ove serije je Core X9, koji je kod nas na testu i inače je dostupan u standardnoj crnoj boji, ali i u dosta atraktivnijem belom izdanju. Da ne dužimo, idemo da vidimo da li kućište mora biti ovako veliko i šta sve ume ako je ovako veliko? 

 

Thermaltake Core X9 001 T Thermaltake Core X9 002 T Thermaltake Core X9 003 T
     
Thermaltake Core X9 004 T Thermaltake Core X9 005 T Thermaltake Core X9 006 T

  

Specifikacije proizvoda:

ProizvođačThermaltake
Naziv modelaCore X9
TipE-ATX Cube Case
Podržani format matičnih pločamini-ITX / micro-ATX / ATX / eATX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]502 x 380 x 640
Masa [kg]17
Debljina lima od stranica [mm]0,75
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta3
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta12
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 14
Broj PCI/PCIe ležišta8
I/O panelAudio out, Mic in, 4x USB 3.0
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaDa
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 120mm, 1x 200mm
Maskimalna visika CPU kulera [mm]250
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]400 / 590
Maksimalna dužina napajanja [mm]220 / Nema ograničenja
Rupe za vodeno hlađenjeDa
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]145
Kontakt

www.thermaltake.com

 

Video recenzija:

o

 

Ako Vam estetika nije bitna i ako volite da mislite unapred, obezbedite sebi jedno ovakvo kućište, jer ono može SVE! Jeste da mu filteri za prašinu nisu prva klasa, ali to je i potpuno opravdano s obzirom na njegovu cenu, koja se trenutno kreće oko 145 evra. Core X9 je raj za one koji „vrednost“ kućišta mere njegovom zapreminom, ali bez obzira na to, ovo nije kućište sa široku javnost. Zbog toga na raspolaganju imate veoma detaljnu recenziju kako biste proverili da li Vam treba ovakvo kućište, i da li uopšte imate mesta za njega.

Slobodno možemo reći da je ovo, pored toga što je najveće kućište koje je prošlo kroz naše ruke, i kućište sa kojeg smo odvrnuli najveći broj šrafova, a to znači da je modularnost na visokom nivou. Unutrašnjost možete prepakivati kako Vam odgovara, možete dokupiti stranicu sa prozorom, nosače za radijatore, diskove i sl., i iz tih razloga ćemo mu dodeliti PCAXE Advanced Design nagradu.

 

Thermaltake Core X9

 

Nadamo se da ste iz ove video recenzije saznali sve što ste želeli o ovom impozantnom parčetu hardvera i da smo Vam pomogli pri kupovini. Thermaltake Core X9 može i ne mora biti pun pogodak, jer sve zavisi od toga šta očekujete od kućišta i kakvi su Vam prohtevi. 

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar