| Hardver | Kućišta | NZXT H630 [VIDEO recenzija]
Kućišta

NZXT H630 [VIDEO recenzija]

NZXT H630

Nastavljamo saradnju sa NZXT-om i ovoga puta nam se na testu našlo H630 full tower kućište. Naš prvobitni kontakt sa kompanijom je bio odličan, H440 je ostavio više nego dobar ustisak, pa verujemo da će nas i njegov veliki brat, H630, pozitivno iznenaditi.

Iz nekih razloga, NZXT kućišta već po koji put preleću preko domaćeg tržišta, bude ih neko vreme, pa ih onda opet nema. Prava je šteta što se ni jedan uvoznik malo ozbiljnije ne posvećuje proizvodima ove kompanije. Ranije smo mogli videti njihove dobro poznate modele kućišta i rado ih se sećamo: M59, Lexa, Gamma, Hades, Phantom. Od tada je došlo do jednog većeg „impulsa“ NZXT kućišta, kad su uvezeni novi modeli, ali je sada opet pustoš.

Čisto da prozborimo po koju reč i o samoj kompaniji: NZXT ima sedište u Los Anđelesu, mada Vas naziv verovatno asocira na nešto što dolazi sa istoka, a NZXT zapravo predstavlja lingvističku korupciju engleske reči „next“.

Polako postajemo eksperti u pravljenju video recenzija za kućišta, a to znamo jer smo dobili čak i podršku nekih stranaca. Pošto smo sad već sigurni da smo na dobrom putu, nastavićemo sa video recenzijama jer znamo da donose više korisnih informacija o kućištima nego one tekstualne. Stvari koje se rečima i fotografijama nisu mogle preneti, sada možemo bez problema prikazati. To podrazumeva bolji uvid u: kompatibilnost sa vodenim hlađenjem, prikaz uvijanja stranica, kvalitet farbe, zvuke tastera i prekidača, antiakustična svojstva, ukupne (ne)funkcionalnosti i uopšte mnogo uverljiviji 3D prikaz proizvoda.

 

NZXT H630 4 T NZXT H630 7 T NZXT H630 5 T
     
NZXT H630 3 T NZXT H630 2 T NZXT H630 6 T

 

Specifikacije proizvoda: 

ProizvođačNZXT
Naziv modela

H630

TipFull Tower
Podržani format matičnih pločaITX, Micro-ATX, ATX, XL-ATX, EATX
Dimenzije (V x Š x D) [mm]570 x 245 x 570
Masa [kg]14
Tip materijalaPlastika + čelik
Boja spoljašnostiCrna
Boja unutrašnjostiCrna
Broj spoljnih 5,25″ ležišta2
Broj spoljnih 3,5″ ležišta0
Broj unutrašnjih 3,5″ ležišta8
Podrška za 2,5″ uređaje / komadaDa / 8+2
Broj PCI/PCIe ležišta9
I/O panelAudio out, mic in, 2x USB 3.0, 4x USB 2.0, Card reader
Pozicija napajanjaDole
Providna stranicaNe
Broj i tip ventilatora koji dolaze uz kućište1x 200mm, 1x 140mm
Maksimalna visina kulera [mm]200
Maksimalna dužina grafičke karte [mm]354 / 483
Rupe za eksterno vodeno hlađenjeNe
Filteri protiv prašineDa
Dužina garancije [god.]2
Cena ~ [€]140
Kontaktwww.nzxt.com

 

Video recenzija:

 

Za H630 stvarno imamo samo reči hvale. Kućište je kompletno i dizajneri su mislili bukvalno na sve. Možda u video recenziji nismo spomenuli, ali posebno bismo trebali da pohvalimo kompletnost i kvalitet sistema filtera. Kućište je zaista napredno i odiše kvalitetom na svakom ćošku, a čak mu je i cena pristupačna. Cena mu se u Evropi kreće od 140 evra, a čak i ako bi kod nas koštao oko 150-160, ipak bismo ga radije preporučivali nego Corsair 750D, koji cenovno spada tu negde. „Best buy“ nagradu smo preskočili, čisto zbog cenovnog ranga, jer nije kao da svakome možete preporučiti kućište sa ovakvom cenom. Ipak, mislimo da „AXETRAORDINARY“ nagrada veoma dobro objašnjava naš utisak o NZXT H630 kućištu. 

 

NZXT H630 Award

 

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i što je najbitnije, da Vam se video verzija recenzije svidela. Cilj nam je bio da sa gledaocima podelimo sažete informacije, bez šminkanja i ulepšavanja i da Vi, kao gledaoci, sami izvučete zaključak.

 

H630 na test ustupio: NZXT

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar