| Hardver | Kućišta | ASUS ROG Strix Helios
Kućišta

ASUS ROG Strix Helios

Jednom rečju – bravo!

Ovoga puta smo na testu imali prilike da predstavimo ASUS-ovo kućište iz Republic of Gamers linije proizvoda, a pitanju je Strix Helios, ATX mid-tower kućište koje je kreirano da se uklopi sa ostatkom ROG Strix opreme. ROG Strix Helios nudi čeličnu konstrukciju i kaljeno staklo, uz aRGB LED osvetljenu prednju stranu koja sadrži ROG logo, koja se direktno može priključiti u 3-pinski aRGB header vaše matične ploče.

Takođe, što se tiče povezivosti Strix Helios nudi četiri USB 3.1 porta na prednjem panelu, od kojih je jedan Tip C, i koji takođe mogu biti priključeni na standardne USB 3.1 header-e na matičnoj ploči. Uz to se dobijaju LED i kontrole ventilatora.

Iako je reklamirano kao mid-tower kućište, ROG Strix Helios nudi dimenzije od 249 x 564 x 592 mm, i podršku za E-ATX matične ploče, rame uz rame sa manjim form factor-ima. Unutar ROG Strix Helios je zastupljen horizontalno particioniran layout.

Prostori za skladištenje diskova uključuju dva 3.5 inčna/2.5inčna tray-a, kao i četiri dodatna 2.5 inčna mount-a. Što se tiče dodataka za hlađenje, zastupljeni su do tri 140mm-tarska front intake-a, koji dolaze sa tri fabrički ugrađena ventilatora, dva 140mm/120mm gornja venta, kao i 120mm rear exhaust, koji poseduje ventilator.

Pored osam slotova za ekspanziju, ROG Strix Helios nudi dva vertikalno orijentisana slota. Međutim, kako se samo kućište pokazalo na testu, saznajte u detaljnoj recenziji.

 

Kao takvo je zavrednelo AXE Diamond, i AXE Advanced Design priznanje.

Komentarišite na forumu…