| Hardver | Hlađenja | Noctua NH-D15S
Hlađenja

Noctua NH-D15S

Noctua NH-D15S

Kuler koji se malo drugačije češlja

 

Kao što znate, Noctua je dosta dugo odlagala predstavljanje novog dual tower kulera koji bi zamenio NH-D14. A kako je Noctua veoma pažljiv igrač na polju računarskih rashladnih sistema, nisu hteli da predstave novi dual tower kuler dok nisu bili sigurni da će novi proizvod biti primetno bolji od svog prethodnika. NH-D15 je predstavljen u maju prošle godine, a ravno godinu dana kasnije, u maju 2015. na tržište stiže i NH-D15S.

Pored toga što Noctua akcenat stavlja na odnos tišine i performansi, moramo primetiti da isto toliko puno pažnje posvećuju i kompatibilnosti. NH-D15 je kao i svaki drugi dual tower kuler glomazan i usput je imao i jednu potencijalnu manu. Kuler je jednostavno veoma širok, pa je u slučajevima high end matičnih ploča, koje imaju 4 PCIe slota, telo hladnjaka visilo preko prvog PCIe slota.

Rešenje je došlo, kao što smo rekli, godinu dana kasnije, u vidu NH-D15S asimetričnog kulera. Asimetrične kulere smo mogli videti ranije po sajmovima na Noctua štandovima, ali Noctua je tek ove godine u proizvodnju bacila dva kulera sa ovakvim dizajnom. U pitanju je pomenuti NH-D15S, kojem će biti posvećena ova recenzija, i NH-C14S, kojeg ćemo predstaviti u posebnoj recenziji. 

 

Noctua NH-D15S 013 T

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar