| Hardver | Grafičke karte | RX6800 VS RX6800
Grafičke karte ASUS

RX6800 VS RX6800

Udario brat na brata!

Ok, sekiraši pred vama je recenzija dva modela RX6800 grafičke karte. AMD Radeon RX6800 i ASUS Strix RX6800 grafičke karte. Za ovaj korak smo se odlučili iz par razloga.

Jedan od razloga je što smo već uveliko pričali o novim AMD modelima, i detaljno istestirali referetni RX6800XT model i došli do zaključka da se AMD vratio na velika vrata i sa grafičkim kartama u tom višem i visokom segmentu gde je u poslednje vreme bio, blago rečeno tanak, što više nije slučaj.

Drugi razlog je što je internet je već pun recenzija referetne RX6800 grafičke karte, ove koju držim u ruci, a AMD ne planira da ih proizvodi više tj prepustiće svu prodaju partnerima kao što je ASUS. Dakle, ovaj model nećemo viđati na rafovima prodavnica ili u online šopovima.

Treći razlog je što je dosta vas pitalo koja je osnovna razlika između referentnih i nereferentnih, tj. partnerskih modela pa je bila prava prilika da to uporedimo i tako ovu recenziju učinimo zanimljivijom.

Naravno, kao u uvek do sada dobićete uvid u detaljne tabale u tri najpopularnije rezolucije u gomili igara kako biste razumeli gde se po performansama nalazi RX6800 čip.

 

 

Zbog svojih performansi, ROG Strix RX6800 odlazi sa AXEtraordinary priznanjem, kao i Best Buy u klasi. AMD Radeon RX6800 je zavredneo iste nagrade, ali i AXE Silent priznanje.

 

 

 

 

Tagovi

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar