| Hardver | Grafičke karte | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X
Grafičke karte ASUS

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X

Pre par dana smo predstavili performanse RTX4070Ti grafičke karte tj tog čipa, pa se nećemo ponavljati sa tom pričom, u opisu imate link do detaljne recenzije. U ovoj recenziji skoncentrisaćemo se na to šta je kompanija ASUS satkala oko NVIDIA AD104 čipa.

Grafičke karte iz TUF i ROG Strix serije ASUS-a već duže vreme važe za jedne od najboljih partnerskih modela – bilo da pričamo o AMD ili NV čipovima, nebitno je. Pa su nam u startu očekivanja bila izuzetno visoka.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti se po  velični ne razlikuje mnogo od RTX4080 i RTX4090 modela. Da se razumemo u potpunosti, da jeste fizički manji, ali nije to prevelika razlika.  Međutim, treba imati na umu da će ova grafička karta baš kao i malo širi, duži i jači modeli zauzeti 3,25 PCI slota i tražiće novi PCIe 12+4 konektor.

Ako vaše napajanje nema to, ne brinite, jer u paketu dobijate adapter sa dva klasična osmopinca na novi.  U paketu dobijate i držač grafčke karte, upustvo, par čičak traka i TUF Gaming karticu koja nam ukratko objašnjava šta ova karta predstavlja i može.

Zbog svojih performansi, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X grafička karta je zavrednela AXE Diamond priznanje.