| Hardver | Grafičke karte | ASUS ROG STRIX Gaming RTX4080 OC
Grafičke karte ASUS

ASUS ROG STRIX Gaming RTX4080 OC

Bez greške!

Ako neko zna da napravi grafičku kartu to je kompanija ASUS, pa su nam očekivanja u startu bila velika – pogotovo jer je reč o ROG Strix Gaming modelu. Pa da ne tupimo mnogo…

Ok, da se odmah nešto razumemo! Detaljnu analizu RTX4080 čipa smo uradili u recenziji RTX4080 grafičke karte. Uz pomoć tog videa skapiraćete u potpunosti RTX4080 čip i njegove performane, a ovde ćemo se skoncetrisati isključivo na ROG STRIX Gaming RTX4080 OC model.

Grafička karta će zauzeti četiri slota u kućištu tj 3,5 da budemo precizni, ali kako pola slota ne može da se iskoristi nikako bitno je da znate da pored ove grafičke karte teško da ćete još neku karticu priključiti na matičnu ploču.

Osećaj u rukama je neverovatan jer je telo u potpunosti izrađeno od metala, ali taj osećaj traje samo dok instalirate grafičku kartu. Ono što je mnogo bitnije je što to doprinosi boljem hlađenju, I boljoj stabilnosti grafičke karte u slotu, te neće dolaziti do krivljenja PCB-a I lošeg naleganja kulera usled dužeg korišćenja.

Zbog svojih performansi, ASUS ROG STRIX Gaming RTX4080 OC grafička karta je zavrednela AXE Advanced Design, kao i AXE Diamond priznanje.

Komentarišite na forumu…