| Gaming | Vesti | Microsoft sarađuje sa Sony-jem za gejming i AI
Vesti Microsoft Sony

Microsoft sarađuje sa Sony-jem za gejming i AI

Sony Corporation i Microsoft Corp saopštili su da će ove dve kompanije biti partneri na novim inovacijama kako bi poboljšale iskustva korisnika entertainment platformi, kao i AI rešenja.

U skladu sa memorandumom o razumevanju koji su potpisale stranke, dve kompanije će istražiti zajednički razvoj budućih cloud rešenja u Microsoft Azure kako bi podržali svoje usluge za streaming igara i sadržaja.

Pored toga, ove dve kompanije će istražiti korišćenje postojećih rešenja zasnovanih na Microsoft Azure data centru za Sony usluge za igre i sadržaj. Radeći zajedno, kompanije imaju za cilj da pruže bolje iskustvo zabave za svoje klijente širom sveta. Ovi napori će takođe uključivati izgradnju boljih razvojnih platformi za zajednicu kreatora sadržaja.

„Sony je kreativna kompanija za zabavu sa solidnim temeljima tehnologije. Mi blisko sarađujemo sa mnoštvom kreatora sadržaja koji hvataju maštu ljudi širom sveta, i kroz našu najmoderniju tehnologiju, pružamo alate kako bi doveli svoje snove i viziju u stvarnost“, rekao je Kenichiro Yoshida, predsednik i generalni direktor kompanije Sony.

„Naša misija je da ovu platformu bez problema razvijemo kao onu koja nastavlja da pruža najbolja i najživlja zabavna iskustva, zajedno sa cloud okruženjem koje obezbeđuje najbolje moguće iskustvo, bilo kada, bilo gde. Microsoft već dugi niz godina za nas predstavlja ključnog poslovnog partnera, iako su se, naravno, dve kompanije takmičile u nekim oblastima, a verujem da će naš zajednički razvoj budućih cloud rešenja značajno doprineti unapređenju interaktivnih sadržaja.“

„Sony je oduvek bio lider u zabavi i tehnologiji, a saradnja koju smo danas objavili gradi se na istoriji inovacija“, rekao je Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta. „Naše partnerstvo donosi snagu Azure i Azure AI kompaniji Sony kako bi korisnicima pružili nova iskustva u igrama i zabavi.“

 

Izvor: Sony

 

Komentarišite na forumu…