| Gaming | Vesti | Doom i Doom 2 dobijaju widescreen podršku
Vesti

Doom i Doom 2 dobijaju widescreen podršku

Naslovi Doom i Doom 2 su u gejmerskom ekosistemu već oko 25 godina, a id Software je odlučio da pored užurbanih radova na novoj ekspanziji za Doom: Eternal, ažurira i ova dva naslova.

Ukoliko planirate da ponovo odigrate ove naslove, ono što bi trebalo da vas zanima jeste zvanična podrška za widescreen rezolucije.

Iz razvojnog tima id navode da su prepravili Doom engine kako bi se mogle renderovati scene u 16:9 formatu bez letterboxing-a.

Takođe iz studija navode da je povećan field-of-view tako da imate više prostora za pregled dok budete nišanili. Takođe brojne međuscene, naslovna špica kao i scene pri kraju su takođe u widescreen formatu, kao i brojni add-onovi.

Kad smo već kod modova, sada postoji zvanična podrška za DeHackEd, alat koji ljudi godinama koriste za modifikovanje igara. Još jedan dodatak uključuje opcionalni crosshair.

Prema id-u, omogućavanje funkcije može pomoći nekim igračima koji imaju mučninu tokom kretanja u igri.

Tu je i novi precizni tajmer pored minimape, što će Doom-ova strastvena speedrunning zajednica ceniti.

IOS verzije Doom-a i Doom-a 2 su od id-a dobile mnogo pažnje, a studio je dodao nove touchscreen kontrole, podršku za kontrolere i mogućnost igranja igre u 60 i 120 frejmova u sekundi ako posedujete uređaj koji ima kompatibilni nivo osvežavanja.

Podrška za frejmrejtove iznad 30 fps je takođe dostupna na Android-u i PC-u. Ovo su samo neke od promena koje su implementirane, a detaljniji opisi se nalaze na glavnoj Bethesda strani.

 

Izvor: Bethesda

 

Komentarišite na forumu…