| Gaming | Vesti | Apple i zvanično uklonio Epic iz App Store-a
Vesti

Apple i zvanično uklonio Epic iz App Store-a

Kompanija Apple je uklonila App Store nalog koji je Epic Games koristio za podršku i funkcionisanje igre Fortnite. Iz Epic-a su upozorili svoju bazu korisnika iOS, kao i macOS platforme ranije tokom ove nedelje da više neće biti u mogućnosti da ažuriraju Fortnite nakon 28. avgusta.

Pored ovog popularnog naslova, Epic Games je posedovao ostale naslove na App Store-u, ali su na kraju i oni uklonjeni.

Naime, sudska borba između Apple-a i Epic Games-a je započela ranije ovog meseca, i to od momenta kada je Epic počeo da nudi popuste na V-bucks-e (Fortnite-ovu valutu), kao i ostale ponude ukoliko igrači „zaobiđu“ App Store.

Nedugo zatim, Apple je uklonio naslov, da bi iz kompanije Epic brzo reagovali tužbom. Ukoliko posedujete Fortnite na Apple uređaju, moći ćete da nastavite da igrate ovaj naslov zajedno sa ostalim Apple korisnicima, ali nećete moći da pristupite novoj sezoni, niti platiti bilo koje mikrotransakcije.

„Razočarani smo što smo morali da ukinemo nalog Epic Games unutar App Store-a. Sa timom Epic Games-a smo sarađivali dugi niz godina na predstavljanju njihovih igara.

Sud je preporučio da se Epic pridržava smernica App Store-a dok njihov slučaj napreduje, smernica koje su sledili tokom protekle decenije, i to sve dok nisu stvorili ovu situaciju.

Epic je to odbio. Umesto toga, oni više puta prosleđuju Fortnite ažuriranja koja su dizajnirana da krše smernice App Store-a.

Ovo nije fer prema ostalim programerima u App Store-u i stavlja kupce u sred njihove borbe.

Nadamo se da ćemo u budućnosti moći ponovo da radimo zajedno, ali to nažalost danas nije moguće“ – navodi se u saopštenju kompanije Apple.

 

Izvor: Apple

 

Komentarišite na forumu…