hsv.stoned
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.04.2011.
- Poruka
- 1.478
- Rezultat reagovanja
- 17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Ne znam sta da kazem.. ja vec 2-3 godine kupujem u Win Winu u Va, prakticno otkad se otvorio shop.. Do sada samo pozitivni utisci, reklamirao sam WD Blue 1TB koji imao krs nekih errora i bed sektore- u roku od 24h sam dobio drugi WD Blue 1Tb.
Takodje sam reklamirao i Patriot Signature 2x4Gb DDR3, ta memorija je slabo podrzana na ovim Asus plocama, flesovao sam najnoviji bios ali sam uvek imao 3,9Gb rama umesto 8, naknadno su u ww servisu potvrdili ono sto sam mislio- da pored nekompatibilnosti sa mojom plocom ipak 1 stap ima lose tripove..
Opet zamena bez problema u roku od 48h.
Inace su likovi koji rade u WW u Va carevi, jedino me smara sto Alti/emmi/ww mogu da ispale, lupam narucis nesto (kao ja Patriot Viper 2133Mhz 2x4Gb), cekas 7 dana a onda kazu kao nema.
Nervira me malo ako je MSI ovoliko kulovska kompanija oko garancije.. imam MSI 5850 TF II i za sada radi odlicno, prednost MSI grafickih, posebno amd, je to sto imaju 3 god garancije za razliku od Powercolor i Sapphire-a ali ako se ispostavi da je tacno to da prave velike probleme oko ostvarivanja garancije izbegavacu MSI i drzati se Asus-a, kao i do sada
Takodje sam reklamirao i Patriot Signature 2x4Gb DDR3, ta memorija je slabo podrzana na ovim Asus plocama, flesovao sam najnoviji bios ali sam uvek imao 3,9Gb rama umesto 8, naknadno su u ww servisu potvrdili ono sto sam mislio- da pored nekompatibilnosti sa mojom plocom ipak 1 stap ima lose tripove..
Opet zamena bez problema u roku od 48h.
Inace su likovi koji rade u WW u Va carevi, jedino me smara sto Alti/emmi/ww mogu da ispale, lupam narucis nesto (kao ja Patriot Viper 2133Mhz 2x4Gb), cekas 7 dana a onda kazu kao nema.
Nervira me malo ako je MSI ovoliko kulovska kompanija oko garancije.. imam MSI 5850 TF II i za sada radi odlicno, prednost MSI grafickih, posebno amd, je to sto imaju 3 god garancije za razliku od Powercolor i Sapphire-a ali ako se ispostavi da je tacno to da prave velike probleme oko ostvarivanja garancije izbegavacu MSI i drzati se Asus-a, kao i do sada

Poslednja izmena:
u Kragujevcu kupio plocu pre manje od 2 godine, garancija je 3 godine. pre nekoliko meseci ploca samo stala da radi, zakucala i to je to. Crkli tranzistori na naponskoj jedinici... Odneo da reklamiram, preuzeli plocu i rekli mi zovemo te za 15 dana. Posle 2 dana me zovu da mi kazu da mi je ploca stigla. Odem i stvarno je stigla ali sa napomenom da mi je garancija odbijena zbog "nekakve tecnosti na dva tranzistora". Ploca crkla u Avgustu na +40 a brat posle 5 dana nasao tecnost na cak dva tranzistora
Ganjao se danima sa njima, zvao sve redom da vidim po kom osnovu su oni utvrdili da su nasli tecnost koji nisu mogli da nadju jer racunar stoji na mestu gde ne moze da se okvasi. Ako nista bar sam ih nervirao par dana 
sve je stvar srece i raspolozenja servisera..