To da za ovoliko muljane oko revizija svi znaju i nije bas tacno. Prevare na ovom polju su pocele pre godinu, dve. Ako u poslednjih dve godine nisi pratio sta radi Gigabyte, a sklapo si racunare pre onda si u gadnom problemu. Jer ko je znao da sklopi racunar pre 5 godina, zna i sad.to je uobicajna stvar sa web kupovinom(pogresna slika,tekst), zato naglasis sta oces. Ti kupujes robu i kod gigabyte ploca je poznato da je jako bitno da biras koju ces reviziju da uzmes. E sad ne zgodno je kad se ne razumes u materiju.
A ko ne prati - NADRLJAO!Ko prati IT scenu, nije mu bila potrebna ova tema da bi dosao do ove informacije jer ova vest nije mala.
Sto se tice Gigabyte-a, realno su sami sebi pucali u kolena, zargonski receno.
Trebace dobro da se potrude kako bi povratili poverenje svojih kupaca.
Čova odgovorio:Da samo si ovde ti isto krivac, ako si bio upucen u razlicite revizije, mogao si sam otici uzeti odmah odgovarajucu. Na kutiji lepo pise da je revizija 2.0
Problem je što na Gigatron sajtu piše da imaju samo Rev 1.0.
http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_1150_-_ga-b85m-hd3_rev._1.0-25897
Što znači da je zapravo prodavnica kriva.![]()
Tražeći rješenje za problem koji imam, naletio sam na ovu temu, pa vas molim za savjet. Ja sam prije nekih 6 mjeseci kupio GA-B85-HD3 i upario sa Core i5-4670K, i Cooler Master Eisberg 120L vodenim hlađenjem koje sam bas kupio jeftino, tj. sve povoljno na kupujem prodajem. Procesor je radio ultra stabilno na 4637MHZ s naponom 1.35V, s pik temperaturama od 72C. Evo je i moja ploča ispod.
![]()
Onda nastaju problemi. Iz nekog razloga na ploči USB portovi na zadnjem panelu su prestali raditi. Odnesem moju ploču koja je revizija 1 (tad to nisam smatrao bitnim) na reklamaciju i kroz 8 dana sam dobio drugu. Došao kući i shvatio da sam dobio reviziju 2, koja je totalno drugačija, tj odbio sam totalno drugu ploču sa istim nazivom. Evo slika nove ploče.
![]()
Riješio sam da ne dramim i sve sklopim i onda kreće razočarenje. Ova ploča revizije 2 koja je totalno ogoljena, kako je i ovdje navedeno, grijala je procesor za nekih 20C više. Nakon bruka provedenog vremena da izvučem bilo kakve pristojne klokove, ostao sam na 4.42GHZ, s naponom od 01:35, koji zna da oscilira i za 0,01V, i temperatura koje u piku znaju da idu i do 86C.
Vidim da ste pokrenuli temu za ovakve slučajeve, ali ne vidim kako ovo riješiti i dobijem reviziju 1 koji navodno nema ni jedan distributer, jer revizija 2 je po svemu sudeći mnogo lošija, tj. u pitanju je druga ploča. Zvao sam radnju u kojoj sam uzeo ploču, oni kažu da ne mogu da je zamjene, da je to po nekom kodu ista ploča. Oni su navodno ploču koju sam donio vratili distributeru i ne mogu je vratiti natrag. Ja imam slike obje ploče, ali opet slaba vajda jer ne znam što da radim?