To da za ovoliko muljane oko revizija svi znaju i nije bas tacno. Prevare na ovom polju su pocele pre godinu, dve. Ako u poslednjih dve godine nisi pratio sta radi Gigabyte, a sklapo si racunare pre onda si u gadnom problemu. Jer ko je znao da sklopi racunar pre 5 godina, zna i sad.to je uobicajna stvar sa web kupovinom(pogresna slika,tekst), zato naglasis sta oces. Ti kupujes robu i kod gigabyte ploca je poznato da je jako bitno da biras koju ces reviziju da uzmes. E sad ne zgodno je kad se ne razumes u materiju.
A ko ne prati - NADRLJAO! Slazem se oko poverenja, opasno su zasrali.Ko prati IT scenu, nije mu bila potrebna ova tema da bi dosao do ove informacije jer ova vest nije mala.
Sto se tice Gigabyte-a, realno su sami sebi pucali u kolena, zargonski receno.
Trebace dobro da se potrude kako bi povratili poverenje svojih kupaca.
Čova odgovorio:Da samo si ovde ti isto krivac, ako si bio upucen u razlicite revizije, mogao si sam otici uzeti odmah odgovarajucu. Na kutiji lepo pise da je revizija 2.0
Problem je što na Gigatron sajtu piše da imaju samo Rev 1.0.
http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_1150_-_ga-b85m-hd3_rev._1.0-25897
Što znači da je zapravo prodavnica kriva.
Tražeći rješenje za problem koji imam, naletio sam na ovu temu, pa vas molim za savjet. Ja sam prije nekih 6 mjeseci kupio GA-B85-HD3 i upario sa Core i5-4670K, i Cooler Master Eisberg 120L vodenim hlađenjem koje sam bas kupio jeftino, tj. sve povoljno na kupujem prodajem. Procesor je radio ultra stabilno na 4637MHZ s naponom 1.35V, s pik temperaturama od 72C. Evo je i moja ploča ispod.
Onda nastaju problemi. Iz nekog razloga na ploči USB portovi na zadnjem panelu su prestali raditi. Odnesem moju ploču koja je revizija 1 (tad to nisam smatrao bitnim) na reklamaciju i kroz 8 dana sam dobio drugu. Došao kući i shvatio da sam dobio reviziju 2, koja je totalno drugačija, tj odbio sam totalno drugu ploču sa istim nazivom. Evo slika nove ploče.
Riješio sam da ne dramim i sve sklopim i onda kreće razočarenje. Ova ploča revizije 2 koja je totalno ogoljena, kako je i ovdje navedeno, grijala je procesor za nekih 20C više. Nakon bruka provedenog vremena da izvučem bilo kakve pristojne klokove, ostao sam na 4.42GHZ, s naponom od 01:35, koji zna da oscilira i za 0,01V, i temperatura koje u piku znaju da idu i do 86C.
Vidim da ste pokrenuli temu za ovakve slučajeve, ali ne vidim kako ovo riješiti i dobijem reviziju 1 koji navodno nema ni jedan distributer, jer revizija 2 je po svemu sudeći mnogo lošija, tj. u pitanju je druga ploča. Zvao sam radnju u kojoj sam uzeo ploču, oni kažu da ne mogu da je zamjene, da je to po nekom kodu ista ploča. Oni su navodno ploču koju sam donio vratili distributeru i ne mogu je vratiti natrag. Ja imam slike obje ploče, ali opet slaba vajda jer ne znam što da radim?