Vidi, ako ti je cilj zdravo telo, onda mi reci ovo: Da li pusis, da li pijes(i povremeno), da li jedes masno, da li svaki dan setas 5km-a? Ako sve ovo ne radis, ti nisi zdrav To je po tvojoj logici, plus da ti ne pricam sto ti hteo ne hteo ne zivis zdravo jer jedes hranu koja je puna ko zna cega, radijacija je prevelika od raznoraznih stvari da ne idem sad siroko, gasa izduvnih iz automobila nikad vise, itd itd.. Poenta je da nista nije ni crno ni belo... Ja znam masu momaka koji se pucaju, ali ne da bi "jurili cice" vec im to treba za posao-prva stvar, druga stvar- iste te "cice" vise se loze na manekene koji su sve samo ne napucani , treca stvar- ako imas para, mozes da budes i mrsav, i vepar, i prepucan, i kakav oces tvoja jeSve zavisi šta vam je cilj, samo zdravo telo i dobra podloga za dug i miran život. Ili da se napucate samo iz razloga da bi to koristili za vijanje cica tokom letnjeg perioda. Napucano telo, ne znači i zdravo telo.
Eto tu se razilaze pogledi pojedinih ljudi.
******i na sve strane. I kod mene ima pacijenata ali ne bas tako teskih.. tj mozda ih i ima, jedan lik koji je pozitivno poremecen je jedva ostao ziv pre par godina od napucavanja hemijom a nikada ne bih rekao za njega da ce doci u taj fazon.U mom kraju klinci od 93 do 95 se pucaju metanom i hormonima lik 95 115Kg na bench nisam mogao da verujem . .. cim su krenuli u teretanu poceli da uzimaju
taj mali 95 i jos neki 94 se bodu pazi frajeri :ajoj:
1. da li pusis? nopeVidi, ako ti je cilj zdravo telo, onda mi reci ovo: Da li pusis, da li pijes(i povremeno), da li jedes masno, da li svaki dan setas 5km-a? Ako sve ovo ne radis, ti nisi zdrav To je po tvojoj logici, plus da ti ne pricam sto ti hteo ne hteo ne zivis zdravo jer jedes hranu koja je puna ko zna cega, radijacija je prevelika od raznoraznih stvari da ne idem sad siroko, gasa izduvnih iz automobila nikad vise, itd itd..
Perun sve zna ,sve vidi i cujeIma li nesto sto ti ne znas i u sta se ne razumes? Sa toliko znanja, ako ne pravis ogromne pare mesecno, ti si protracio svoj talenat
Sta podrazumevas pod pomocnim sredstvom? Ako mislis na sve suplemente (ne steroide), mozes li da mi objasnis zasto npr. whey protein nije prirodan?svako uzimanje pomocnih sredstava smatram varanjem i znakom slabosti.
A ja smatram kao dodatak ishrani, a ne kao magichnim napitkom.1. da li pusis? nope
2. da li pijes? nope
3. da li jedes masno? nope
4. da li setas 5km dnevno? nope, ali plivam 2km 4 dana u 6, povremeno trcim
Dalje, moja je filozofija da eliminisem ono sto mogu, da se preselim na Pestersku visoravan i cuvam ovce nije resenje, znaci automobile i zagadjeni vazduh ne mogu da neutralisem ( da li si znao da pluca nepusaca mnogo efikasnije filtriraju i izbacuju zagadjeni vazduh od pusaca?), hrana, verovatno je sve zagadjeno, ali nije isto ako jedes integralne zitarice u zrnu ili krofne i burek, nije isto sveze meso i suhomesnato, virsle i pastete, nije isto jogurt i mladi sir i feta i kackavalj... itd
PS
Uvek sam za prirodno i ono sto dolazi iz mene , ma koliko genetski bio ili ne ogranicen, svako uzimanje pomocnih sredstava smatram varanjem i znakom slabosti.
pwm ne mora da bude odma, preporuchljivo je ali ti mozesh i posle sat vremena da jedesh, PWM je obrok, a whey shake nije, ja popijem shake pa idem da jedem, shake gledam kao dodatak, on ne moze toliko da ti pomogne.E da pitam nesto, posto je vezano za BB!
Posto ja stvarno nemam kvalitetan PWM obrok, a jbg valjda je taj i najbitniji, kad zavrsim trening... pa bih dao neke pare za whey protein.
E sad ovako, kod nas je 2.35kg je 5800din a na hrvatskom bb forumu imam 5kg whey-a za 6800din. I da pitam, je l mogu da prodjem bez carine, tipa da se na paketu napise da je poklon, ili tako nesto?
I kad smo vec kod pwm-a, trebalo bi da pomogne merica whey+glukoza? za ova 3mes stvarno nisam imao nikakav pwm obrok, tako mi se namesti sa vremenom.
Dodao bih samo jos Labradu i nju stavio na prvo mesto,za whey,ali i za ostale suplimente.Potpisujem
Zna se ciji protein da se uzima ako se vec uzima: Ultimate Nutrition, Optimum Nutrition, Daymatize, EAS, i sto bih ja rekao Mesotek odnosno MuscleTech, ovo sve ostalo je katastrofa ili lutrija
To je zato što je to stvarno hidrirana hranaObrok moze da zameni Labradin v60 ali je skup k'o djavo...