Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Sve sto sam ikad citao o dijeti (a to nisu bili novinski clanci, vec ozbiljne naucne studije) kaze da ne valja mrsaviti tako brzo. Unistava imunitet, kosti, neki nezdravi procesi se desavaju, izrazen jo-jo efekat po prekidu dijete, itd...3 kg mesecno je navodno idealno, a za zene i manje, oko 2. Ja sam skinuo 3.5 kg zadnjih mesec ipo, bez agresivnih dijeta, ne gladujem i slicno, videcemo kako ce biti kasnije. Kad zakuje mrsavljenje, ubacim i neki trening da poteram opet sve napred. Sad sam na 94 na 185cm
@ megaskot
Bratac, kao prvo toliko tezine za tako kratko vreme znaci da si izgubio i mnogo misica , i narusio imunitet jer je dokazano naucno da sve vise od 3,4 kg MAX mesecno je nezdravo ! I najgore je sto ketogena dijeta ima najgori jo-jo efekat tj. izuzetno brzo se vraca vecina tih kilograma , samo bez misica koje si ranije izgubio. Ja bih ti preporucio u zavisnosti od tvoje visine i tezine da dodas jos kalorija u vidu kompleksnih UH , i da treniras u teretani pa ces videti kako ce sve biti bolje. To ti je moj savet a ti vidi ..
Ne moze bas da se generalizuje i kaze da je sve preko 3 ili 5kg mesecno nezdravo i neoptimalno ili sta vec. Uzmite za primer nekog od 190cm i 140kg. Ako on izgubi 3kg za mesec dana to je generalno NISTA, on je bukvlano samo vodu izgubio, 3kg je 2% njegove tezine ...to je nikakav rezultat za mesec dana i tu tezinu. Ko ima 140kg moze da izgubi sa vodom da lupim 10kg za mesec dana.
A ako neko od 55kg izgubi 5kg za mesec dana to je onda ipak neka promena. Nisu zdrave ceste vece oscilacije u kilazi ali nije nikakva frka i ako neko jednom padne sa 110 na 85-90 za krace vreme. Uostalom kada nesto funkcionise za nekoga sta tu ima dalje da se prica i ko uopste zeli da mrsavi godinu dana ..
@ ocz
Pa ok na pocetku se izgubi najvise kg ubedljivo i sto je deblji i veci covek to ce biti vise kg od vode/glikogena/misica/sala , ali kada organizam zakuca i uspori posle nekog vremena iz straha da ce umreti od gladi, to je vec druga prica ... No, ako za njega to dobro funkcionise ,sto ti kazes sta tu ima dalje da se prica..
Aj dajte mi neke vezbe(bez teretane) koje rade da se sire ledja?
Radim siroke zgibove koliko mi je sipka(kucna) dugacka,sta jos ima za sirenje ledja?Tnx