Naplasili svi redom, iskrenoJok brate, ko te je to naplašio... Jeste malo skuplji ako ga održavaš u Delti (ali čak i oni daju 20% popust na održavanje 6 i više godine starijih vozila), ali ako znaš gde da kupuješ delove i ko je zaista dobar majstor, niti je skuplji niti teži za održavanje od pomenutih...
Godinu dana sam vec u potrazi za autom, pa sam bio odustajao na odredjeno vreme zbog nekih poteskoca i sad ponovo jurim nesto pa me stvarno zanima da li je ta razlika toliko enormna. Ja sam se rukovodio logikom da su sva 3 automobila nemci slicnog godista i slicne klase automobila pa valjda ne moze biti tolika razlika u odrzavanju.
Nesto ovako, recimoTeško ih je porediti jer sve zavisi šta očekuješ od auta... nije svaki auto za svakoga... neko voli crnke a neko plavuše, kapiraš?
Dobar, očuvan E46 320d (naročito 150ks sa 6 brzina, pa još čipovan) i sa dobrom, recimo M opremom, je svetlosnu godinu ispred passata b5.5 ako tražiš uživanje u vožnji, ali zaista!
Za porodičnog čoveka kome su najbitnije funcionalnost i veličina auta, možda je passat nešto bolje i univerzalnije rešenje.

ali svi kazu da su kod nas svi njemci ubiveni 

ne znam, ja iskreno po enterijeru cenim koliko je auto dobro odrzavan, to je uglavom odraz pazljivog vlasnika