Stola
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.08.2010.
- Poruka
- 51
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav, nekih 6 dana vozim, citroena xsara karavan 2.0 hdi iz 2002, ima sve one standardne "mane" koje treba izbegavati pri kupovini (gori lampica vazdušnog jastuka, tvrdo kvačilo, a mala papučica, zrelo za zamenu, mogu da ga pritisnem do kraja jedino u patikama za basket, u nekoj drugoj obući stopalo bi propalo nakon 4 sata vožnje, a nisam neka mrva od čoveka 190cm), kada to zanemarim, doduše kvačilo malo teže zanemariti, ali ajd da ga zanemarim, sve ostalo je OK, nosi tereta kao neki kombi, a uz to je udoban i prostran auto, mislim i neopravdano podcenjen.
Nego imam jedno pitanje, vozim u trećoj na primer 2000 O/min, pritisnem papučicu jače, motor postepeno ubrzava, sviđa mi se kako HDI zviždi, ali povećanje obrtaja motora nije proporcionalno ispraćeno povećanjem brzine, do jednog momenta, kada ga ponovo "uhvati" kao neki skuter, da li je to Sensodrive ili je lamela propala, inače to me jako nervira, ako je Sensodrive napravljen je za potpuno bezosećajne vozače, mislim čemu onda uopšte u ponudu "manuelni" menjač kada računar stiska kvačilo "vrhovima prstiju" i nije čudo što "vrisne".
Nego imam jedno pitanje, vozim u trećoj na primer 2000 O/min, pritisnem papučicu jače, motor postepeno ubrzava, sviđa mi se kako HDI zviždi, ali povećanje obrtaja motora nije proporcionalno ispraćeno povećanjem brzine, do jednog momenta, kada ga ponovo "uhvati" kao neki skuter, da li je to Sensodrive ili je lamela propala, inače to me jako nervira, ako je Sensodrive napravljen je za potpuno bezosećajne vozače, mislim čemu onda uopšte u ponudu "manuelni" menjač kada računar stiska kvačilo "vrhovima prstiju" i nije čudo što "vrisne".
Poslednja izmena: