• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

[DKG]EvilJim

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
25.04.2010.
Poruka
66
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon x4 630 @3.5 & Vendeta2
Motherboard:
Gigabyte MA770T-UD3
RAM:
1x2gb 1333 Corsair Value
VGA & cooler:
GTX 295 Gainward RMA (aka Have Faith)
Display:
Philips 22"
HDD:
2x320gb + 400gb Shljamsung
Sound:
Audigy2
Case:
Zalman GS1000
PSU:
Power and Cooling 610 Silencer
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Sidewinder x5 i Logitech crap issue
Internet:
16mb SBB u firmi kucji none
OS & Browser:
Win7
Other:
CRT 17 & 20" Yamaha risiver Usher s520
Koji mu je vorning dao.... poletecjesh upravo?

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam da li se neko seca Exvitermini sajta? Bila je gomila klipova ubrzanja 0-300km/h budzenih Skyline-ova.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
davno sam gledao njihove klipove ali kada hteo da odem na njihov satj vec su bili ugaseni :(

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ahahahahh sad si u fazi ko ja pre nekih mesec dana, svaki zivi klip sam odgledao gde je switzer u bilo kojoj varijanti i od broja ponavljanja svaki znam napamet :D
Ma jok, brale, samo malko obnavljam gradivo... sta da radim kad mu sve dodje na isto - koji god klip da izaberes, ovaj P800 nekome cita bukvicu :d
Ali moram da ostavim jos jedan, onaj tvoj :d

Posto ti (nam :)) dosad nikako nije bilo jasno kako je ovo moguce, i da onaj Jeep onako poskoci i krene k'o iz katapulta da je izbacen, pritom ostavljajuci GT-R-a za neke dve duzine... eno ti objasnjenja dole: Nissan nije koristio LC... a Jeep pak ide 3.2s do stotke! :eek:
Pritom se tako gromoglasno cuje, da verujem da se Juri usrao :rotf:

2 Srdjan:
Pricas bezveze, stvarno... realno, cudo da mu se ceo auto nije raspao, kada svaki dan izlaze na autoput i teraju do daske, naprezuci kola do krajnjih granica.
Koliko je samo taj auto pretrpeo startova od 0 do 320-ak, toliko neki Veyron npr. nece za ceo zivotni vek...

On the other hand - pa koji je to pravi auto, sta je trebalo da uzme? Neki bangavi BMW, mozda? :d
Jes', pa da se onda sa tim krsem trka protiv Vejrona, raznih Porsea, Ferarija, Lamborginija, Kenigsega... :rotf:

2 Fedja:
Aaaaaaaauuuuuuuuu.... kaaaaaaaaako ide!!!! :eek::eek::eek:
Kako skace skala obrtomera u prve tri brzine, k'o bre da turira u leru! :eek:

Strasno...

Nego, sto rekose ljudi - koji mu ono warning zapistao na 352? :)
Ce da eksplodira? :D

Deluje mi kao nesto sa gumama, pritisak ili tako nesto... ne vidi se dobro.

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
2 Srdjan:
Pricas bezveze, stvarno... realno, cudo da mu se ceo auto nije raspao, kada svaki dan izlaze na autoput i teraju do daske, naprezuci kola do krajnjih granica.
Koliko je samo taj auto pretrpeo startova od 0 do 320-ak, toliko neki Veyron npr. nece za ceo zivotni vek...

On the other hand - pa koji je to pravi auto, sta je trebalo da uzme? Neki bangavi BMW, mozda? :d
Jes', pa da se onda sa tim krsem trka protiv Vejrona, raznih Porsea, Ferarija, Lamborginija, Kenigsega... :rotf:

Ahahaha...pa za to je valjda i napravljen!?Za laganu voznju mogu da kupim bilo koji drugi auto.Kao npr. ko sto je Shilja uzeo Una! :)
Imas nesto protiv BMW-a?Skoro je neko okacio rezultate 24h Nordschleife...pogledaj rezultate!Gde je neki GT-R tu? :D:P

A druga stvar...baci pogled na moj avatar.Jeste da volim BMW, i da mislim da su 3 i 5 najbolje u svojim klasama.Ali ipak, nisam toliko lud, da ih poredim sa ovim automobilima koje si nabrojao. ;)

Mada, vidi ovo...pokidao bi bilo kog tvog GT-R-a! :P
http://www.youtube.com/watch?v=56RzV6ALdzY

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Kad ste kod budženih bavaraca evo jednog zanimljivog :)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
BMW Alone! :rotf:

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Putevi uglavnom nisu pravolinijski. Evo malo necega za promenu (Hillclimb):

P.S. Malo pre prodje kroz NBG 911 GT3 RS, 997, nemacke table, samo sam mu dupe video, na zalost nisam mogao da ga fotkam :(

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Ahahaha...pa za to je valjda i napravljen!?Za laganu voznju mogu da kupim bilo koji drugi auto.Kao npr. ko sto je Shilja uzeo Una! :)
Imas nesto protiv BMW-a?Skoro je neko okacio rezultate 24h Nordschleife...pogledaj rezultate!Gde je neki GT-R tu? :D:P

A druga stvar...baci pogled na moj avatar.Jeste da volim BMW, i da mislim da su 3 i 5 najbolje u svojim klasama.Ali ipak, nisam toliko lud, da ih poredim sa ovim automobilima koje si nabrojao. ;)

Interesantno je kako se ubacujesh u pricu samo da bi "bockao" i prozivao, nikakav argument nemash. Vec te pitah preko telefona, koliko konja mora M3 da ima da bi krenuo za 2.9 do sto i da li je to uopshte moguce sa onom "bangavom" zadnjom vucom kod *njega*? I na stazi je opet loshiji od GT-R, i skuplji je od GT-R.

Mada opet, ne mogu da budem neiskren i da kazem da mi se 'vako neshto ne svidja :D

:wave:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Silju sad na stranu :d... da, pravljen jeste za gazenje, to stoji. Ali bas *svaki* dan? Do samih granica?
Ovi bre svaki dan zauzimaju busije po autoputevima, pa teraju sve redom punim gasom... mislis da se onaj LPE ZR-1 nije nikada kvario? Carrera GT, onaj beli Veyron sto ga jurise (a bogami jedared i ujurise) GT-R-ovima... mislis da se samo Nissan kvario? :)
Sa takvim nacinom voznje... cesto su kod majstor Zivote u radionici :rotf:
Kakve bre to ima veze sa ovim sto mi pricamo ovde? :rotf:

Dobro nisi rekao: "Si gledao F1? Gde je neki GT-R tu?" :d
Ah, ondak se izvinjavam... ;)

Mada i taj tvoj sa avatara (bilo koji!) biva preskakan iz zezanja sa ovim P800-tkama... :d
Pusti bre te budzologije... pa upravo je Nissan simbol svega toga, sa svojim Skyline-ovima kojih je tusta i tma sa 1000+ hp :rotf:

Poslusaj bre kuma malo... :D

2 Shiki:
Ma kak'i, taj je nikakav u odnosu na onu *prelepu* M3-ojku sto je Fantom okacio pre koju stranu... strasno koliko je lep, jedan od najlepsih automobila koje sam ikada video! :eek:

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Shiki LOL…ala volis da pricas napamet.:d
Posto kod nasih generalnih distributera nema u cenovniku GT-R, uzecu americko trziste kao releavnto radi uporednog prikaza.
Nissan GT-R Starting at $80,790
Motor: Bi-Turbo 480Hp(od motora do motora varira) 0-100 3.8s (3.5s)
Tezina: 1750kg
Garancija: 3 godine ili 36000 milja
Na karoseriju 5 godina
Na farbu –nisam nasao
Napomena: Garancija se gubi ukoliko se iskljuci VDC-om (Vehicle Dynamic Control)
Servis: Prvi na 1000 milja
Svaki sledeci na 5000 milja

BMW M3 Starting at $58,400
Motor: Atmosferac 413Hp 0-100 4.6s
Tezina: 1690Kg
Garancija: 2 godine, nezavisno od kilometraze
Na karoseriju 12 godina
Na farbu 3 godine
Servis: Prvi 1200 milja
Svaki sledeci 15000 milja

Velika napomena jeste da je GT-R BI-TURBO, a BMW klot.Tu je velika razlika, kao i zbog vise konja, zbog cega je gt-r brzi na startu kao i na stazi.Mada koliko je brzi na stazi je diskutabilno.Jer sam svojevremeno citao da su Japanci objavili lazno vreme od oko 7:30 na Nordschlife. Cini mi se da ih je bese Porsche tuzio ili tako nesto.I da su dokazali da je vreme u stvari vece za otpilike 20ak sekundi.Sto je priblizno vremenu M3-a.
A sad koristeci tvoju logiku I argumente cu ti reci da za razliku u ceni mozes da nabudzis M3 sa 2 turbine.E kakva ce onda vremena biti ne smem ni da pomislim!:P

@Car Kvare se i ti automobili, ali ne tako cesto.Ali nijedan od prozivodjaca sem Nissana nije napravio seljacki potez pa ukinuo garacniju zbog iskljucivanja VDC-a.
Pa rekoh to za 24h Nordschleife, jer mi se ucinilo da su i bili GT-R ovi...ali mi je jasno sto nisu ucestvovali.Ipak se vozi 24h, a oni ne bi izdrali ni 2h!:P
A kuma da slusam tesko! :D Kao sto ni on mene nikad ne slusa, a ispostavilo se u hiljadu situacija da je pogresio sto me nije poslusao!:)

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
S tim sto je na dosta testova bez problema postizano 3.2-3.3s sa launch control-om.

A 3.8s je stara specifikacija, za vozila pre marta 2009.
Napomena: Garancija se gubi ukoliko se iskljuci VDC-om (Vehicle Dynamic Control)
Ne gubi se... gubi se ako doteras auto sa raspadnutim menjacem, i oni utvrde da je to zbog toga sto je gasen VDC (a kako ce pa drugacije i da crkne menjac :)).
Sto se njih tice, VDC se gasi samo kada je klizavo ili snezno vreme, i auto se zaglavi... da se postigne bolja trakcija i auto izvuce. A u takvoj situaciji menjac sigurno nece da crkne.

Tako da - samo gasenje VDC-a ne izaziva automatsko ponistavanje garancije, to je dezinformacija.
Mada koliko je brzi na stazi je diskutabilno.Jer sam svojevremeno citao da su Japanci objavili lazno vreme od oko 7:30 na Nordschlife. Cini mi se da ih je bese Porsche tuzio ili tako nesto.I da su dokazali da je vreme u stvari vece za otpilike 20ak sekundi.Sto je priblizno vremenu M3-a.
To su Porsche-ove tvrdnje... krivo im bilo sto je GT-R urnisao 911 Turbo, ikonu brzine, na stazi, pa im se nakrivila kapa. Pa su, kanda, oni sami pazarili GT-R-a, turili svog vozaca unutra i postigli neko tuzno vreme, bese oko 7:55.

Nisan je to opovrgao, i to zestoko... test voznjama ispod 7:30. Zvanicno najbolje vreme koje je GT-R postigao - jos dokumentovano videom - je 7:26.70. Imas jos jedno ispod 7:30 (tacnije, 7:29.03), totalno stock auto, sa fabrickim gumama.
A najbolje vreme za M3 - i to CLS model - je 7:50, okruglo.

Razlika nebo i zemlja. M3 nije ni blizu. Obican, CSL - kako god.

@Car Kvare se i ti automobili, ali ne tako cesto.Ali nijedan od prozivodjaca sem Nissana nije napravio seljacki potez pa ukinuo garacniju zbog iskljucivanja VDC-a.
To jeste bio malo supacki potez, priznajem... ipak, nisu ocekivali da ce konstantno startovanje sa 4500RPM toliko da napreze transmisiju i "pocepa" je u parcice.

Ipak, i to je reseno, i to prilicno elegantno - novi softver, malo reprogamiranja, nabijanje boost-a sa tek 3000 obrtaja... tim potezom zvanicno 0-100 ubrzanje spalo sa 3.8 na 3.5s, VDC nema vise potrebe uopste gasiti... garancija uvek uvazena, cak i ako opet nekako strada menjac - svi su na dobitku! ;)
Pa rekoh to za 24h Nordschleife, jer mi se ucinilo da su i bili GT-R ovi...ali mi je jasno sto nisu ucestvovali.Ipak se vozi 24h, a oni ne bi izdrali ni 2h!:P
A kuma da slusam tesko! :D Kao sto ni on mene nikad ne slusa, a ispostavilo se u hiljadu situacija da je pogresio sto me nije poslusao!:)
Poslusaj ga oko kola, tu bar zna nesto :D

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Other:
Macbook White Unibody
@Shiki LOL…ala volis da pricas napamet.:d
Posto kod nasih generalnih distributera nema u cenovniku GT-R, uzecu americko trziste kao releavnto radi uporednog prikaza.
Nissan GT-R Starting at $80,790
Tezina: 1750kg
Garancija: 3 godine ili 36000 milja
Na karoseriju 5 godina
Na farbu –nisam nasao
Servis: Prvi na 1000 milja
Svaki sledeci na 5000 milja

BMW M3 Starting at $58,400
Motor: Atmosferac 413Hp 0-100 4.6s
Tezina: 1690Kg
Garancija: 2 godine, nezavisno od kilometraze
Na karoseriju 12 godina
Na farbu 3 godine
Servis: Prvi 1200 milja
Svaki sledeci 15000 milja

Velika napomena jeste da je GT-R BI-TURBO, a BMW klot.Tu je velika razlika, kao i zbog vise konja, zbog cega je gt-r brzi na startu kao i na stazi.Mada koliko je brzi na stazi je diskutabilno.Jer sam svojevremeno citao da su Japanci objavili lazno vreme od oko 7:30 na Nordschlife. Cini mi se da ih je bese Porsche tuzio ili tako nesto.I da su dokazali da je vreme u stvari vece za otpilike 20ak sekundi.Sto je priblizno vremenu M3-a.
A sad koristeci tvoju logiku I argumente cu ti reci da za razliku u ceni mozes da nabudzis M3 sa 2 turbine.E kakva ce onda vremena biti ne smem ni da pomislim!:P

Pa eto dokaza kakva smo mi... Ajd necu da vredjam :d . Samo kod nas M3 je neki simbol i bezobrazno je skup. Eto u USA 50k dolara :D, dacia je tu negde sa cenom :rotf:

A sa dve turbine taj M3 verovatno ne bi mogao da krene, tj mogao bi iz 4 brzine, ali onda bi svakodnevno stavljao novu lamelu :d, a sve zbog savrshene zadnje vuce. X drive ne zelim da spominjem, nije vredan toga, pokazao se na X6 i Top Gear testu koliko je dobar :D

Ko nije gledao, zaista bih mu preporucio da izdvoji 10 minuta da baci oko, nasmejacete se do suza :)

A sad da te pitam malo tehnickih detalja poshto se jelte pravish pametan... Da li znash koliko se treba pomuciti da bi se ubrzanje smanjilo za 1.1 ili vishe sekundi? Da li imash predstavu koliko je to teshko, pogotovo kada se radi o smanjivanju sa 4.6 na 3.5 (u najgorem slucaju)?? Nije tu taj tvoj fazon, stavicu dve turbine, kao i svaki BMW-ista, pa trpao bi BMW turbine da moze, sad im je pilot onaj 3.0 biturbo, vezbaju ljudi... To ti ko lego kockice, e ovde hocu turbinu i to je sve do jaja, majstor Zika to sve za tri minuta? Ne ide to tako , mnogo je komplikovanije :)

A ove ostale prozivke ne prilice, imash 23 godine skoro :). A ti ispadi ne bi izdrzao ni dva sata idu kod onih rasprava kod decurlije od 15 god :P :* (ovo ti shaljem pusu, poshto nemamo taj smajli :rotf:)

I treca stvar, meni jako, jako, jako bitna. U BG-u ima M3 ne mogu da kazem koliko volish, ali ima ih. Kao i shto svaku shushu da pitash shta je M3 odgovorice velikim procentom jer ipak je to visoko cenjeni BMW. A GT-R ima jedan koji sam video na svajcarske table, dakle moze se reci ni jedan. Ako nishta drugo, to bi mi bio itekako bitan razlog pri kupovini, pored toga shto je brzi, lepshi, startniji, bolje lezi... i ima onaj predrkani displej koji mi prikazuje koliko "G" sile mi kida organizam :D

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Svako ko pokusa da kaze nesto protiv GT R -a bice banovan
Hvala na saradnji vas PC AXE

:D:D:D

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Car To za garanciju se poprilicno podrazumeva.Jer nece taj menjac tek tako da rikne.Ali kad rikne pozvaces se na garanciju.E a oni kad utvrde da si isklucivao kontrolu, dokazi ti njima da nije tad puko.Jest malo glupo, ali razmisli o tome...pogotovo ukoliko ih tuzis, pa pred sudom ubedjujes porotu ili nekog sudiju.Koja je verovatnoca da uspes?

@Shiki Te kva kva "argumente", okaci macku o rep! :P

Zavrsavam o GT-R-u jednom za svagda.Misljenje mi necete promeniti. Da je dobar auto to stoji.Ali nije toliko dobar koliko ga vi uzdizete.Ono sto vi necete da shvatite, da je njegova vrlina, ustvari i njegova najveca mana.Da su jos malo ulozili u njega, pa makar i bio skuplji, bio bi daleko bolji automobil.Ovako naizgled "jeftino" zadovoljstvo i nije tako jeftino kada uzmete dugorocniji period.

A i druga stvar...pustio bih vas da se jurite za te sekunde/desetinke u GT-R-ovima a sebi bih, za te pare, uzeo porsche carrera-u cabrio i uzivao u carima uz neku rivieru! :P

P.S. Dominator Ahahaha...nemas mod, a siris krilca.To je ono...pas koji laje, ne ujeda! :D:P

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Zavrsavam o GT-R-u jednom za svagda.Misljenje mi necete promeniti. Da je dobar auto to stoji.Ali nije toliko dobar koliko ga vi uzdizete.Ono sto vi necete da shvatite, da je njegova vrlina, ustvari i njegova najveca mana.Da su jos malo ulozili u njega, pa makar i bio skuplji, bio bi daleko bolji automobil.Ovako naizgled "jeftino" zadovoljstvo i nije tako jeftino kada uzmete dugorocniji period.
Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Morali su ipak negde da ustede. Cinjenica je da za te pare ne mozes da dobijes bolje performanse. Ali kvalitet je vec druga prica i ne bih ga poredio tu nikako sa Porsche-om, a ni sa mnogim drugim brendovima.

A i druga stvar...pustio bih vas da se jurite za te sekunde/desetinke u GT-R-ovima a sebi bih, za te pare, uzeo porsche carrera-u cabrio i uzivao u carima uz neku rivieru! :P
Tako je, nije sve u brzini, ima nesto i u ekskluzivi. Ono sto pricam uporno, Nissan nikada nece biti statusni simbol kao sto je to Porsche, a da ne govorimo o Ferrariju i slicnima. ;)

Danas mozes svaku kantu da nabudzis za 60K evra. Pa za te pare bi i moj G2 GTi bio brz kao GT-R, ako ne i brzi. :rotf:

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Other:
Macbook White Unibody
Shto svi patite od ti statusnih simbola pa to je neverovatno... Ima mnogo bitnijih stvari u zivotu nego shto ce neko reci, e vidi ga ovaj ima porshe, mora da je shmeker... :S

Porshe 911 GT3 RS - cca 250k evra
Oprati taj isti Porse sa GTR-om i videti vozacevu facu - neprocenjivo :D

I ja se povlacim iz diskusije, tu gde su statusni simboli ja ne vidim sebe, skromnost me ubi :) :d

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Shto svi patite od ti statusnih simbola pa to je neverovatno... Ima mnogo bitnijih stvari u zivotu nego shto ce neko reci, e vidi ga ovaj ima porshe, mora da je shmeker... :S

Porshe 911 GT3 RS - cca 250k evra
Oprati taj isti Porse sa GTR-om i videti vozacevu facu - neprocenjivo :D

I ja se povlacim iz diskusije, tu gde su statusni simboli ja ne vidim sebe, skromnost me ubi :) :d

E ovome Šikiju je svaka na mestu :sekira: :d
Ne znam samo što se Feđa oduzeo oko Poršea kao statusnog simbola, eksluzive itd, kada sam uživa da sa svojim Golf 2 Nagazim GTi opere nekog BMW 325, i da vidi facu vozača u BMW-u (ovo isto važi i za paljevine u raznoraznim Alfa Romeo 156, 147 i sličnim), koji misle da im auto ima mnooogo konja i da ide ko nevreme :d, i da naravno mogu da pokupe svaku cicu na račun njega.

Samo za sve cenjene učesnike ove produhovljene diskusije - tužna priča o momku kome fali Ferrari, jer riba sa njegovog belog stojadina pogled skreće :rotf::rotf:

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ако причамо о показивању, мислим да постоји само један бренд, па онда сви остали, који је од тренутка када је ауто нацртан, па до момента када изађе из фабрике, прављен да би га власник показивао... наравно, мислим на Ламбо! ;)

А што се тиче уживања, имао сам само једном прилику да седим и возим ферари(355) и морам да признам да ми кез(осмех) није силазио са лица наредних неколико недеља!

Srđan

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

Eh sad si poceo da kakis ko foka! I sam znas da nisam takav. Kad smo kupovali kola, kad je cale zapeo da uzmemo Golf IV 1.9 TDI ja sam bio taj koji je prevagnuo da se uzme Clio 1.5 DCI. Da sam takve naravi, kako si me okarakterisao, definitivno ne bih se zalagao, a kamoli ne i uzeo Clia!

A druga stvar, zar ne mislis da je i GT-R statusni simbol?Pogotovo onako nadrndan, izgleda i skuplje nego sto u stvari jeste.

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Morali su ipak negde da ustede. Cinjenica je da za te pare ne mozes da dobijes bolje performanse. Ali kvalitet je vec druga prica i ne bih ga poredio tu nikako sa Porsche-om, a ni sa mnogim drugim brendovima.

Tako je, nije sve u brzini, ima nesto i u ekskluzivi. Ono sto pricam uporno, Nissan nikada nece biti statusni simbol kao sto je to Porsche, a da ne govorimo o Ferrariju i slicnima. ;)

Danas mozes svaku kantu da nabudzis za 60K evra. Pa za te pare bi i moj G2 GTi bio brz kao GT-R, ako ne i brzi. :rotf:
S tobom moze da se polemise opusteno pa cu da iznesem svoje misljenje na konto cele price sa GT-R-om. Ja mislim da je realna cena GT-R visa nego sto je navedena. Automobil koji ima svaki motor unikatan i menjac takodje ne moze da bude rezultat stancovanja vec pazljivog rada, a to kosta. Misljenja sam da Nissan na GT-R-u gubi pare ali posto Nissan pravi svasta, od Micre do Navare, to moze i da priusti. Mozda i gresim. Ostali prozivodjaci super-automobila nemaju tu privilegiju. Ekonomisti to valjda bolje znaju, da bi osvojio trziste nekada moras da ides i sa gubicima. I dalje mi nije jasno kako Spec-V kosta 2x vise a diskutabilno je brzi od GT-R-a (nissan-ov test vozac je na ring-u vozio 7:34).Spec-V vec zalazi u cenu od preko 100k tu ne vidim opravdanost ister jer sa tom cenom sigurno nece oteti kolac Porsche-u, Ferrari-ju, Lamborghini-u. Sto se tice vremena GT-R-a na Ring-u, nema nista fake. Postoji video i tu nema diskusije. Postoje poredjenja vremena GT-R vs GT2 na kisi, gde je GT2 bio nesto brzi ali pitanje je koliko je vozac bio pristrasan (radi se o Chris Harris-u). E sad voleo bih da vidim koliko krugova u kontinuitetu moze GT-R da vozi Nirburgring a da se nesto ne strada (recimo kocnice, motor, ko je gledao BM, zna da se desi da posle par krugova njihovog peglanja po stazi neko bude pocascen blokiranjem kocnica ili pregrevanjem motora). Sa druge strane, stock GT3 RS je vozio 24h i zavrsio trku na 13-om mestu, sto valjda govori od cega je napravljen. I jos nesto za kraj, nije mi jasno sta je toliko specijalno kod tog Switzera? Po meni - japanski auto + japanski tuner = dobitna kombinacija. Recimo Mine's. Pogledati ovaj klip, cisto da se vidi da brz Skyline ne mora da im 1000KS kao sto neki to rade (ignoriste onog smesnog japanca :D):

Za dobra drag vremena ne treba uopste skup automobil. Takodje, tog GT-R-a moze da opere neka jeftina masina + tuning. Videli ste klip sa Q4. Za semafor2semafor sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Other:
Macbook White Unibody
Eh sad si poceo da kakis ko foka! I sam znas da nisam takav. Kad smo kupovali kola, kad je cale zapeo da uzmemo Golf IV 1.9 TDI ja sam bio taj koji je prevagnuo da se uzme Clio 1.5 DCI. Da sam takve naravi, kako si me okarakterisao, definitivno ne bih se zalagao, a kamoli ne i uzeo Clia!

A druga stvar, zar ne mislis da je i GT-R statusni simbol?Pogotovo onako nadrndan, izgleda i skuplje nego sto u stvari jeste.

Osnovno pravilo PCAXE foruma je: dragi clanovi ne prosipajte patetiku :D

Shalim se kume, ali se non stop neki prestiz pominje. Ja bash volim da neko ne zna shta ja vozim, a za GT-R pola ovih cobana ovde ne zna shta je i to je ono shto mi se pored svega ostalog svidja.
A druga stvarm videh jednog u gradu i ne bode oci kao neki porshe, ili neshto slicno...

Za dobra drag vremena ne treba uopste skup automobil. Takodje, tog GT-R-a moze da opere neka jeftina masina + tuning. Videli ste klip sa Q4. Za semafor2semafor sasvim dovoljno.
Upravo sam ja o tome pricao nekoliko postova ranije. Nije fora uopshte ogoliti auto da ulazi voda na sve strane i da on ima 500 Kg i da turbine pishte na sve strane i da taj auto ne moze da se vozi svaki dan. Takvi tuneri su mi tuzni, nemaju svrhu ;)

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard:
ASUS P8Z77
RAM:
8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
Display:
Philips 226v
HDD:
Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
Sound:
Logitech X-530
Case:
Thermaltake V4 Black
PSU:
Seasonic 430W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Internet:
FTTB
OS & Browser:
Windows 7 Pro x64
Inače, Shiki se povukao iz diskusije. :D

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
^
Za swizer zato sto za sada oni koliko je meni poznato ima taj paket od 730KS i a mozda zato sto smo gledali dragtimes info pa zato smo se zalepili za Swizer
HKS ako je japnaski isto nije los ali malo je to konja :d
Da to sto smo rekli za Porchea iz radnje otisao na stazu i sve OK to ne znam dal bi drugi mogli zato je i ta cena Porchea

:rotf:
Ma bre taj GT-R je jedna kanta sa raspadnutim menjachem.... ;)
gle ga i ovaj Fedja se sad razume u kola :rotf:

Vrh