• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

S

stalja

Guest
Ovo je jedino sto sam razumeo iz tvog celokupnog pisanja, jasno mi je sta si hteo da kazes.
Pošto ne razumeš il me zezaš, napisaću poslednji put i više ne odgovaram jer nema smisla.

A pored toga sto je ovo odvozao po vlaznom kolovozu, za volanom mu je bio neki mag tipa Keiichi Tsuchiya... ili bar Bojan Kurbalija, u najmanju ruku.
Ajde sad pročitaj opet gde sam ja rekao da je lakše sa 4ws odraditi drift? Poenta snimka je što sa 4ws može fino da se zabavi (pod uslovom da imash 220 konja pod haubom kod datog primera).

Na stranu to sto i dalje tvrdim da je SpecV u sustini nepotreban - sto zbog samih performansi stock modela, sto zbog te "kvarljivosti" koju toliko potenciras... sta je pa sad problem sto "zalazimo u Porsche pricu"?
Ti bi i dalje performanse Porsche-a... pa i cuveni "german - tacnije, bas Porsche - quality"... ali za dvaput-triput manje para?
'Oces da se vozas, a neces da platis? E, moj ti...

Samo kad je jeftino, onda moze...
Ajmo opet gde sam ja pričao da je jeftino bolje?

Nissan gtr bazira glavnu reklamu na preformanse for ,,poor" people filozofiji sa sve menijima iz gran turisma i 50 čuda u enterijeru.

I naravno uvek postoji neki catch da ne može to za te pare o čemu ja pričam u predhodnim postovima.

Uostalom ima 30 puta boljih automobila za te pare. Npr R8 ili pomenuti 911 (poređenje vspec)

Daj linkove za 4s. Daj linkove za TC.
Daj linkove za sve sto imas

I samo te molim - nemoj bas prve modele iz 2007-e ili 2008-e, kada je otisao u USA... mislim, nije problem ni za njih, i to su kola, neko je i to kupio, imao probleme, whatever... nego sto smo sad vec u 2010-oj, pa da vidimo kako stojimo sa tih 4s i tolikim pokvarenim menjacima u tekucoj godini, ili pak prosloj.
Aha važi oćeš i muzičku želju? :D

Ja pričam šta su o ,,mighty" japanci napravili za tadašnje modele. To što su sad izgubili klijentelu i počeli da obaraju cene sa popravljanjem bolesti nije moj problem.

Zato ljudi i daju više novca za jedan M3 ili S4 kao sporiju varijantu prvenstveno zbog toga što znaju šta su kupili.

Hehe, smesno... briga o kupcu i farovi ... a pritom, u Porsche-u ga od***ali, na prvu loptu. I sad je lepo taj lik mogao da kaze "aha, zeznuse me banditi, sad cu da ih napljujem po vascelom internetu"... pa da ti to procitas, kao sto je bilo i za GT-R.
To što je odnos naših dilera prema kupcu ravan seljaku prema ovcama, ne znači da audi to treba isto da praktikuje. Zamena je odrađena bez ikakve novčane naknade uz izvinjenje.

Uostalom, ja ne znam gde to jos ima da odes u fabriku, a oni ti reprogamiraju ne-znam-ni-ja-sta, pa ti auto bude znacajno brzi na ubrzanju?
Obicno su za to potrebni noviji modeli, nadrkavanje bhp-a... ovde je potreban samo kompjuter
Ma da gtr su samo promeni mapa pa on skoči na 1000bhp. Yeah right :)

A zašto bi neko uopšte praktikovao čačkanje? Bolje da tuniraju kvalitet i angažuju nekog boljeg unutrašnjeg dizajnera pošto je ono ruglo od enterijera za te pare :D

A kad već oćeš da čačkaš ko da ne postoje poznate tunerske kuće što direktno sarađuju i sa drugim proizvođačima.

A ako te toliko muci sto ces tek sa ukljucenim VDC-om moci da nagazis do stotke za 3.2s... onda stvarno.
Uostalom, oni to zbog tebe - kada bi ga ugasio, ne bi isterao ni 4.5s do stotke, samo bi slajfovao u mestu... a i gume bi ti bile celave, morao bi da guras ruku u dzep!
I opet bi ti Nissan bio kriv, i zbog toga...
Ne muči mene ništa, već nekog ko se primi na reklamu pa mu uvale kosku. Deluje jako neozbiljno, mada s obzirom da su nissan-ovi suvlasnici francuzi nije ni čudan takav bezobrazluk što se tiče kvaliteta.

Honda npr. me oduševljava sa primenom ,,best for less money" filozofije a pritom ista funkcioniše. Jedino mi je žao što su odustali od NSX

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Jesi li siguran? Znam da su Alfe 155 vozili Mikica Vesnic i Pavle Komnenovic pocev od 1996. Gledao sam ih 1997 i 98 na Uscu i Miseluku. To su 4 cilindricne masine , malo cudne, blok je valja od Alfe 164 a glava od 155 okrenuta za 180* (ili tako nesto). V6 DTM masine nisam video, sto ne znaci da nisu vozene. Pricalo se da su te masine izvlacile i preko 500KS pre nego sto su se povukle iz DTM-a.
E moguce, Vesnic je vozio 2.0 TS masinu, mislim da je bila nekih 280 - 300 HP.

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Mrzi me da Quoteujem onako sumanuto ...

Staljo, nikad u zivotu na suvom onaj audi ne bi onako izdriftovao na onom kruznom toku ili shta je vec. Iako cu sebe mrzeti zbog ovog shto cu sad napisati do kraja zivota :d tu bi neki M3 daleko atraktivnije izgledao i bacao dupe levo desno i slicno... I na suvom...

Drugo, nije mi jasno kako mozesh da kazesh da je enterijer GTR-a ruzan??? Ono sve jeste samo ruzno nije.

Mighty japanci su izvukli Nissan iz problema, tj onaj direktor novopeceni, zaboravio sam kako se zove, nek oprosti covek. I prodaja im ide jako dobro. Drugo reci mi jednu fabriku koja nije napravila niti jednu jedinu seriju automobila koja nije bila problematicna zbog ovog ili onog problema?

A poredjenje R8 i ovog 911. Hm, obozavam i jednog i drugog, bash su mi ono shto kaze je*acki automobili, nema shanse da se ne okrenem za jednim kad ga vidim na ulici. Ali znash shta je problem? Relativno cesto ih vidjam, tj svaka shusha koja ima pare shta ce da kupi, redom BMW, Mercedes, Audi, Porsche... Uzeo bih Nissan pa bih bar bio jedini u gradu, tj jednog sam video ali na Svajcarske table cini mi se. Ne znaju nashi skorojevici ni shta je nisan ni Skyline ni sadashnji GTR a kolika je istorija Skylinea suvishno je pricati...

Tako da mi i dalje nije jasno shta pokushavash da objasnish? :)

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
svaka shusha koja ima pare shta ce da kupi, redom BMW, Mercedes, Audi, Porsche... Uzeo bih Nissan pa bih bar bio jedini u gradu, tj jednog sam video ali na Svajcarske table cini mi se. Ne znaju nashi skorojevici ni shta je nisan ni Skyline ni sadashnji GTR a kolika je istorija Skylinea suvishno je pricati...
This is sooo true :). Ako bih imao pare, sigurno ne bih voleo da vozim mass production supersportistu (a to Porse svakako jeste).

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ajde sad pročitaj opet gde sam ja rekao da je lakše sa 4ws odraditi drift? Poenta snimka je što sa 4ws može fino da se zabavi (pod uslovom da imash 220 konja pod haubom kod datog primera).
Jos jednom te pitam - jel' ti stvarno mislis da bi on uspeo onako da slajduje da nije bilo mokro?
Da, moze da se zabavi za AWD automobilom... ali opet, niko ozbiljan ne bira to za drift. Primeti razliku.

Sta sad ja treba da radim, da trazim pak neki GT-R kako vrti krofne na Antarktiku ili gde vec... :rolleyes:

Ajmo opet gde sam ja pričao da je jeftino bolje?
Nisi, istina... ali stalno potenciras kako je ovaj GT-R za siromahe. I kako je Porsche bolji.
A ovaj nit' je za siromahe, nit' je Porsche bolji (P ima mnogo modela). To je poenta.

Kao sto je poenta i da je jeftiniji od vecine Porsche-a (ako ne i od svih)... ab lji je od mnogih.
Mada, iskreno, ne znam sto si se u'vatio samo za Porsejca, pa nije valjda on jedini koji pravi sportska kola... niti - mozda - pravi bas najbolja. To je vec nekko drugo pitanje i diskusija...
Nissan gtr bazira glavnu reklamu na preformanse for ,,poor" people filozofiji sa sve menijima iz gran turisma i 50 čuda u enterijeru.
A tebi smeta taj enterijer... i PS3 meniji?
Pa sto ne rece tako odmah...
I naravno uvek postoji neki catch da ne može to za te pare o čemu ja pričam u predhodnim postovima.
To samo ti tvrdis da postoji catch...

Ali dobro, ako ti velis da je "kvaka" da moras da drzis VDC upaljen da ne bi samleo menjac, a da tom prilikom oderes ogroman broj automobila u sprintu do stotke, a jos veci broj u trci na stazi... a da pritom sve to platis mnooooogo manje nego sto bi placao za te ostale automobile... molim lepo, to je catch koji rado prihvatam.
Uostalom ima 30 puta boljih automobila za te pare. Npr R8 ili pomenuti 911 (poređenje vspec).
Uopste se ne slazem. I bez SpecV-a.
Opet kazem, stock GT-R je dovoljan za te navedene.
Ja pričam šta su o ,,mighty" japanci napravili za tadašnje modele. To što su sad izgubili klijentelu i počeli da obaraju cene sa popravljanjem bolesti nije moj problem.
Ovo samo ti velis...
Zato ljudi i daju više novca za jedan M3 ili S4 kao sporiju varijantu prvenstveno zbog toga što znaju šta su kupili.
Smesno... pa dobro, to sto ti patis za necim svaBskim, to je tvoj problem. Ima nas, hvala Bogu, koji mislimo drugacije.

Ima nekih koji hoce brze, bolje... a opet - i jeftinije.
A i da se razlikujemo od ostalih, pritom. Da ne budemo uniformisani.
To što je odnos naših dilera prema kupcu ravan seljaku prema ovcama, ne znači da audi to treba isto da praktikuje. Zamena je odrađena bez ikakve novčane naknade uz izvinjenje.
OK, ali su ga prvo nasi naduvali... a covek je, jednostavno, mogao da ode pokunjene glave. I onda da hejtuje po netu, eventualno... jer mu nista drugo ne preostaje.
Svaka njemu cast, setio se da kontaktira direktno Audi, pa mu je resen problem.

Ma da gtr su samo promeni mapa pa on skoči na 1000bhp. Yeah right :)
Ne, to je bilo sa matorim Skyline-ovima :cool:
A zašto bi neko uopšte praktikovao čačkanje? Bolje da tuniraju kvalitet i angažuju nekog boljeg unutrašnjeg dizajnera pošto je ono ruglo od enterijera za te pare :D
Kazem - tebi ruzno, OK... meni nije.
Nije lepotan, da se razumemo... ali daleko od toga da je ruzno.

Audi je meni tu benchmark, nema sta... merilo kvaliteta i lepote. Dok mi je BMW npr. ruzan.
Ne muči mene ništa, već nekog ko se primi na reklamu pa mu uvale kosku.
Ti kazes da je to "koska"... ne slazem se.

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Elite @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ispade Korveta od ovog tvog Skajlajna!!! :D:D:D

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
kako sam se zgrozio cekam Skyline a a izadje mi korveta i to kabrio bljak

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mighty japanci su izvukli Nissan iz problema, tj onaj direktor novopeceni, zaboravio sam kako se zove, nek oprosti covek.
Carlos Ghosn. Ko je gledao dokumentarac moze videti koji status uziva. Sto se tice GT-R, ne bih da se upustam u rasprave ali automobil je daleko od loseg i zadao je domaci zadatak konkurenciji kao sto su to radile i prethodne verzije GT-R-a.

Poslednja izmena:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
kako sam se zgrozio cekam Skyline a a izadje mi korveta i to kabrio bljak
Heheheh... meni isto tako nekako nadoslo, pa sam pomislio da se bizzardo mozda nije salio :D:D

2 Lukija:

G(h)osn Carlos... kako bih ga nazvao :d
Bog i batina tamo...

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Poslednja izmena:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Evo da vas skrenem malo sa diskusije :)

Iako sam Merc lover, a poslednji lep BMW za mene je bio E46, ovaj auto mi se dopao na prvu loptu:

BMW Gran Coupe Concept

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Elite @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Ja se izvinjavam , zaboravio sam da hotlinkovanje ne radi na netcarshow ( trebalo mi je dobrih 5 minuta da ukapiram :d )

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Sto, sta fali Corvette :) Jeste tehnologija od pre 50 godina ali nije bas sve u tehnologiji. Auto izgleda iz zvuci brutalno pogotovu ZR1. C6R su jako uspesne u endurance takmicenjima. ZR1 je nesto brzi (Ring ~ 7:26 oba) od GT-R, preko 1g (1.10) lateralna ubrzanja, brutalan tork (819Nm) ali je i skuplji. Recju - brute force :)
Osim sto je 50 godina stara tehnologija problem je sto su je pravila 3 debela crnca iz Kentakija. ;) Ono sto fali korveti je rafiniranost i preciznost izrade. Nije redak slucaj da vozac u Z06 promasi brzinu ili da mu zakrci sinhron. Sto se tice finalne dorade, Korveta nije dorasla ni jednom suparniku iz Evrope i Japana.

Zamisli samo supercharger na jednom Ferrariju 599 ili Carreri GT ?

Ova korveta jedino sto ima je dobar odnos HP i tezine, jer je ceo auto od plastike i aluminijuma. Vesanje je sofisticirano koliko i na Moskiwch-u sa gibnjevima, model iz 905. Motor je 6100 kubika V8 shortblock, sa 2 ventila po cilindru i OHV razvodom - bregasta u bloku preko podizaca. Fucking muscle car. :rotf:

Porsche sa 3800 kubika i turbom ima 700 i kusur NM i krovu torka verovatno bolju od te korvete.

Evo kako se provodi ZR1 protiv 911 GT2 koji ima 3600 kubika i 100 konja manje. ZR1 ga stize tek na 300 na sat, zbog svojih konja.

ZR1 zbog skoro duplo vece kubikaze ima vecu elasticnost od GT2, nepostojanje turbo laga itd...medjutim u kriticnim momentima pitanje je kako ce preneti svojih 800 NM na zadnje tockove, sa motorom smestenim napred.

Poslednja izmena:

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ZR1 zbog skoro duplo vece kubikaze ima vecu elasticnost od GT2, nepostojanje turbo laga itd...medjutim u kriticnim momentima pitanje je kako ce preneti svojih 800 NM na zadnje tockove, sa motorom smestenim napred.
ZR1 - 7:26.4 (FC)
GT2 - 7:31 (FC)

Na domacem terenu. Gibnjevi vs sofisticirana tehnologija, who cares, ZR1 je zabavan auto koji nudi odlicne performanse za manje para.

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Na domacem terenu. Gibnjevi vs sofisticirana tehnologija, who cares, ZR1 je zabavan auto koji nudi odlicne performanse za manje para.
Zabavan iskusnom drifteru. Ja i ti bi bili prestraseni u tom autu :d

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Interesantno je vrlo kako je GTR uvek u drushtvu daleko, daleko skupljih automobila i ne mozesh se postideti sa njim nikako. A kad se josh malo "doshteluje" eto haosa :D

:wave:

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Interesantno je vrlo kako je GTR uvek u drushtvu daleko, daleko skupljih automobila i ne mozesh se postideti sa njim nikako. A kad se josh malo "doshteluje" eto haosa :D

:wave:
vec se mislim da dal mi previse hvalimo GTR a :D
inace ako ZR1 kosta 120k e onda ga GT R sije :D

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Poslednja izmena:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
Sto, sta fali Corvette :)
Samo malo te iste tehnologije koju pominjes! :D
Jeste tehnologija od pre 50 godina ali nije bas sve u tehnologiji.
... ima nesto i u brute force-u :P
Auto izgleda iz zvuci brutalno pogotovu ZR1.
Zvuci - brutalno.
Izgleda (spolja) - jako dobro... iako je plastikanac.
Izgleda (iznutra) - kriminalno. Los kvalitet kokpita, ocajna plastika, bedan dizajn. But hey - it's USA! :d

Godzila ima Audijev enterijer u poredjenju sa Korvetama :d:d
C6R su jako uspesne u endurance takmicenjima. ZR1 je nesto brzi (Ring ~ 7:26 oba) od GT-R, preko 1g (1.10) lateralna ubrzanja, brutalan tork (819Nm) ali je i skuplji. Recju - brute force :)
Da, taj ZR1 se bas pojavio kao iznenadjenje, i veliki napredak u odnosu na prethodne generacije Korvetica... mozda prvi Sevrolet - tj. amer - koji moze da *skrene* :P
Samim tim vremenom koji je postavio na Ring-u zasluzuje respekat... mislim, 'bes drag, to je ionako dosad bila jedina disciplina u kojem su valjala americka kola, sa svojim kamionskim motorima od 8L i slicno (ko je rekao Viper? :d) i megalomanskim Nm-ima torka... ali da izveze onu za***anu stazu za onako vreme, egal sa R35-icom i drugim evropskim automobilama... svaka cast. Znaci da ima i handling-a u sebi, pored sirove snage.

Svaki dan neki tip protera Juznim bulevarom neku Korvetu, crne boje (ne znam koji tacno model, ne pratim... znam samo da je neki noviji, C5 ili C6)... tutnji jos od Autokomande dole, moram da drzim prozore rukama da ne ispadnu iz stokova... taj kad prodje - *ZNAS* da je prosao.
Ali ne znam, meni Korveta nikada nije bila preterano interesantna... meni je drazi jos opasniji (vizuelno bar) i jos ruralniji automobil - vec pomenuti Viper! :D
To je tek seljacina bez ikak'e tehnologije i motorom iz kamiona :d:d

2 Fedja:
Ne mozes nikako da generalizujes tako, narocito ne na osnovu jednog jedinog klipa.
Ovde je dobio GT2, ali koliko jos ima klipova gde je tako? Eno ti onaj Nebojsin - sasvim drugacija prica. Tamo ih je ponizio ZR1.
A Porsche mu nije nesto begao tokom trke ni na samom startu, video si i sam... za razliku od onoga sto si ti kacio.

Osim toga, na ovom tvom klipu je jasno kao dan da je bio jako los start za ZR1 (necemo da ulazimo u to zasto - jednostavno jeste tako; pricao posle onaj tip nesto o podlozi), GT2-ojka je pobegla na samom startu za neku duzinu i po, ako ne i cele *dve*, koliko mogu da ocenim... nema sanse to da se dogodi u drag-u. ZR1 je sve samo ne spor auto. I sigurno nije sporiji od te 911-ice.
Da su otisli na stazu, pa i da se razvije diskusija sta i kako... da je neka druga Vette u pitanju... ali ZR1, i u drag trkanju - nema sanse.

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Svaki dan neki tip protera Juznim bulevarom neku Korvetu, crne boje (ne znam koji tacno model, ne pratim... znam samo da je neki noviji, C5 ili C6)... tutnji jos od Autokomande dole, moram da drzim prozore rukama da ne ispadnu iz stokova... taj kad prodje - *ZNAS* da je prosao.
Video sam ga nekoliko puta u V. Stepe. C6 je u pitanju, strasan auto :).

Inace, taj kad ode na pumpu, *ZNA* da je otisao na pumpu :d

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A pumpadzija trlja ruke kada ga vidi (tacnije - prvo cuje) :d:d
Ili ce biti : O s*anje, mora nova cisterna !

Sto se tice mozak vs misici:

http://www.fastestlaps.com/comparisons/46a06c22ab41a-vs-4769c1746c636.html

tu su negde, ZR1 je losiji gde treba vise trakcije.

Sto se tice GT2 vs GT-R:

http://www.fastestlaps.com/comparisons/46a06c22ab41a-vs-4717b80e35715.html

Zanimljivo je poredjenje GT-R vs GT-R Spec V, mali je uzorak, ali sta je tu je:

http://www.fastestlaps.com/comparisons/4717b80e35715-vs-_Nissan_GT-R_SpecV.html

Vrh