• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Da li i sta trenirate?

EmeraldCube

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.06.2016.
Poruka
276
Rezultat reagovanja
168
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Magični Majk
CPU & cooler:
i5 11400 + Noctua NH-D14
Motherboard:
AsRock H470 Steel Legend
RAM:
16 GB DDR4 3000Mhz(zaboravih koje)
VGA & cooler:
Šta god je integrisano na i5 11400
Display:
Msi Optix G241 144hz & Dell SE2219HR 75Hz
HDD:
1TB Samsung SSD + 240GB SP SSD
Sound:
HyperX Cloud I
Case:
BeQuiet Silent base 800
PSU:
Cooler Master 750W 80+ Gold neko
Mice & keyboard:
Keychron V4 & Razer viper ultimate wireless
Internet:
Optika bajo 500 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 pro
Jedna od aktivnijih tema na forumu. Naime imam ja par pitanja za iskusnije vezbace, a vidim ima vas dosta ovde, haha :D Konacno sam se malo uklopio u zivot i studiranje u Beogradu i vreme je da malo paznje posvetim i sebi.
Odlucio sam da konacno krenem u teretanu, sto sam imao zelju jos davnih dana, ali jbg, dete sa sela, jedva ima i prodavnica koje rade :/ I konacno imam mogucnosti i crvstu zelju da od sebe napravim nesto, jer kao i ostale stvari koje sam radio u zivotu, nesto sto sam zacrtao-obecao, to sam i uradio.

Interesuje me, na sta bih otprilike trebao da obratim paznju u pocetku. Posto se do sada nisam isao u teretanu i ne znam nazive bezbi i slicno, da li bih mogao zamoliti nekog od vas da mi sastavi neki plan za pocetak. Takodje deo dzeparca cu odvojiti i u malo kvalitetniju ushranu i neke suplemente, pa je i pomoc oko toga dobrodosla. Hvala unapred svima!
Kontaktiraj me na pcaxe tj posalji mi u PM poruku ako hoces da ti pomognem. To vazi za sve vas koji ne znate kako da zapocnete. Rado cu vam pomoci. Ja sam bio i ekstremno gojazan i mrsav i napucan i "ripped". Dosta sam probao i naucio sam dosta o svom telu i o nacinu kako nasa tela funkcionisu. Sto se ishrane tice, mogu da kazem da znam mnogo, ne perfektno, ali mnogo. Nista se ne placa ne brini te se :P. Ne razumem se toliko oko "prave hemije" tj sintetickih hormona. Trenutno sam na 105kg sa 17ak% masti. Dosta sam se udeboljao za leto zbog posla i situacije u kuci i skole. Ako je neko od vas slucajno iz Sombora to bi bilo super jer bih mogao da vam pokazem kako se rade te odredjene vezbe. SAMO NEČURAL BAJO MOJ! :p

Edit: Inace, Gulftown, suplementi su tu samo da pomazu ishrani. Oni nisu obavezni. Jedini suplement koji bi bio za sve jeste kreatin monohidrat. Proteini su okej, ali to jedino ako nema sanse da sa obicnom hranom uneses dovoljno proteina. Recimo bilo bi dobro za vreme treninga uzeti 30g proteina kroz suplement. Mnogo je lakse to samo popiti nego pojesti 120g mesa. Meso ce se duze razlagati i jos ce ti samo "usporiti" zeludac. BCAA su glupost, jedino sto je dobro iz BCAA jeste leucin koji je mnogo jeftiniji ako se sam po sebi kupuje. Glutamin, iako je to glavni sastojak nasih misica, neces nista drasticno primetiti prilikom oporavka misica. Retki su oni koji ista osete od glutamina, to bi recimo bili neki vegani. Leucin je dosta dobar kad mrsavis jer on se koristi kako bi se povecala sinteza proteina. Ako ne postoji nacin da dodjes do samog Leucina, onda BCAA.

Poslednja izmena:

prashinar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Celeron G1820 2.7GHz
Motherboard:
Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM:
2x4gb Crucial Balistic 1600MHz
VGA & cooler:
MSI 5850TFII 1gb ddr5
Display:
Phillips 230 OC + Samsung 940N
HDD:
Hitachi 500gb
Sound:
Logitech X230 2.1 & Oticon Sumo Xp
Case:
Chieftec
PSU:
TT 630W
Mice & keyboard:
Logitech Internet Keyboard + Logitech MX518
Internet:
SBB Fiber duo 30/6mbs
Da pitam i ja nesto oko treninga... Naime nisam nesto preterano visok ( oko 180cm ) i igram basket... Ne treniram samo na terencetu ono rekreativno se bavim time.. Posto sam krenuo malo ozbiljnije da treniram i unapredio sam svoju igru zanima me sta da radim za skok, brzinu i eksplozivnost ? Neki savet nesto ? :) Trenutno mogu da ' uhvatim ' obruc tj mogu da ga dodatknem... Nisam preterano brz, nazalost, pa bi voleo malo da to poboljsam.. :) Imam 16 godina i tezak sam oko 60kg ako to nesto znaci :)
Čučanj i njegove varijacije. Vežbe za eksplozivnost [proguglaj, nije teško naći]. Rad sa gumom [one za rastezanje]. Treninzi i utakmice :]

Ako imaš gde zimi da igraš, onda tu možeš raditi i razne vežbe.

Takođe, ne zaboravi istezanje, razgibavanje i gimnastiku. Dosta će ti pomoći i smanjiće ti rizik od povreda.

Sa 180cm i 60kg deluješ mi premršavo. U pubertetu si, moraš malo da pojačaš ishranu, ali kvalitetno.

Gulftown

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
23.01.2011.
Poruka
6.728
Rezultat reagovanja
1.536
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ASUS ROG G73Jh
CPU & cooler:
R5 5900X EK Water Cooling - i7 990X - R5 3600
Motherboard:
X570 Crosshair VIII Hero WiFI - Asus Rampage III Black Edition - AsRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
RAM:
G.Skill TridentZ 4000 2x8Gb - Corsair Dominator 6x2Gb - 2x8Gb ADATA
VGA & cooler:
6900XT Waterforce - MSI Lightning 7970 CrossFire - GT 1030
Display:
ROG STRIX XG43VQ
HDD:
Samsung 970 Evo Plus 1TB x2 - Samsung EVO 250GB -Samsung EVO 250GB - 8TB WD Purple, 2TB WD Green
Case:
Lian Li 011 Dynamic - Bench Table - Fractal Node 304
PSU:
Cooler Master V1000 - Cooler Master V1200 - CM 500W
Mice & keyboard:
MX Master 3, HyperX Alloy Elite RGB Cherry MX Blue
OS & Browser:
Windows 10
Samo Micrija slušajte, dao je savet :troll:

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nooth1ng

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
17.01.2016.
Poruka
21
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da li moze neko od vjezbaca da mi predlozi dobru lokaciju za teretanu ? (Prostor, 500-600 kvadrata)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 2600 / LC Power Cosmo Cool 120
Motherboard:
Gigabyte B450 AUROS Elite
RAM:
G.Skill SniperX 2x8GB 3000MHz
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX 570 4GD5
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Kingston A400 240GB + WD Blue 500GB
Sound:
Genius SP-HF-160 / AKG K92
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Mice & keyboard:
A4Tech V7M + A4Tech Specter Claw / Redragon Harpe K503
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Čučanj i njegove varijacije. Vežbe za eksplozivnost [proguglaj, nije teško naći]. Rad sa gumom [one za rastezanje]. Treninzi i utakmice :]

Ako imaš gde zimi da igraš, onda tu možeš raditi i razne vežbe.

Takođe, ne zaboravi istezanje, razgibavanje i gimnastiku. Dosta će ti pomoći i smanjiće ti rizik od povreda.

Sa 180cm i 60kg deluješ mi premršavo. U pubertetu si, moraš malo da pojačaš ishranu, ali kvalitetno.
Hvala na savetima :) Nemam gde da igram zimi jedino da iznajmim sa drugarima neku salu :) I jesam poprilicno mrsav ali jedem dosta samo ne mogu da se ugojim :(

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Elite @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Pošto više nemam način da nadjem validan izgovor zašto ne treniram (jer se teretana otvorila preko puta mog stana), interesuje me da li neko može da mi kaže koliko bi puta nedeljno trebao optimalno trenirati? Totalno sam van forme a često se dešavalo da odem na trening, pa preteram, dobijem upalu posle 2 dana i batalim na nedelju dana trening, pa opet sve u krug. Imam 196cm i čini mi se oko 96kg trenutno, ako nastavim ovako da se vučem po kauču do Božića ću prebaciti stotku, a cilj mi je da se malo sredim za leto. Videću i ishranu da dovedem u red, često se dešavalo da nabacim kilažu iako jedem jednom dnevno i po više od nedelju dana (u kombinaciji sa jako malo sna, jer ispitni rok :mad: ). Takođe, da li neko zna neku dobru zamenu za trčanje što se tiče kardio aktivnosti? Imao sam donedavno problem sa kolenom pa ne bih smeo da se zalećem na neko duže trčanje (okliznuo se trčeći na Tašamajdanu, dumbass :d ). Igrao sam basket dok je bilo lepo vreme, sada je već hladno pa mi ponestaje opcija (srećom je teren pored zgrade, pa razmišljam kako da ga iskoristim).

btw micri hemičar :v

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ne opterećavaj se time bezveze. Ja sam 193 i imam 105kg i ništa mi ne fali. Nemam 6pack ali nisam ni prasac. Rekao bih tamam. Ok, 2-3kg dole bi bilo idealno za moje potrebe ali se ne opterećavam. Povrede jesu zeznute. Ja nisam imao problema sa povredama, nadam se da će tako i da ostane, pa bi istih trebao da se čuvaš.
Ja sam počeo da ustajem pola sata ranije kada krenem na posao i brzinski radim po 2 serije sklekova, čučnjeva, ez šipka za biceps, ramena i leđa, dizanje na prste radi listova i to je to. Odlično se osjećam u toku dana... U teretanu sam prestao da idem upravo zbog posla i neregularnosti u vremenu te ne mogu da sastavim mjesec dana bez većih prekida...

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Ne opterećavaj se time bezveze. Ja sam 193 i imam 105kg i ništa mi ne fali. Nemam 6pack ali nisam ni prasac. Rekao bih tamam. Ok, 2-3kg dole bi bilo idealno za moje potrebe ali se ne opterećavam. Povrede jesu zeznute. Ja nisam imao problema sa povredama, nadam se da će tako i da ostane, pa bi istih trebao da se čuvaš.
Ja sam počeo da ustajem pola sata ranije kada krenem na posao i brzinski radim po 2 serije sklekova, čučnjeva, ez šipka za biceps, ramena i leđa, dizanje na prste radi listova i to je to. Odlično se osjećam u toku dana... U teretanu sam prestao da idem upravo zbog posla i neregularnosti u vremenu te ne mogu da sastavim mjesec dana bez većih prekida...
Ne opterećujem se klasičnim odnosom visina/težina, ali mrzim što kada sednem negde, osećam kako mi kipi salo (doduše milion ljudi koje sam sreo uopšte ne primećuju da imam višak kilograma zbog visine). Povredama sam sklon jer sam ranije, dok sam trenirao košarku, bukvalno uništio skočne zglobove, što je počelo da projektuje povrede od skočnog zgloba ka kolenima (u jednom trentku sam imao 106kg, posle 5 minuta trčanja počnu kolena da sevaju i sutradan sam jedva hodao). Ovo je odlična ideja za vežbanje pre fakulteta, taman da se čovek lepo razbudi, počeću da praktikujem to. Hvala na odgovoru ! :sekira:

prashinar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM:
VGA & cooler:
MSI 5850TFII 1gb ddr5
Display:
HDD:
Hitachi 500gb
Sound:
Case:
Chieftec
PSU:
TT 630W
Mice & keyboard:
Internet:
SBB Fiber duo 30/6mbs
Pošto više nemam način da nadjem validan izgovor zašto ne treniram (jer se teretana otvorila preko puta mog stana), interesuje me da li neko može da mi kaže koliko bi puta nedeljno trebao optimalno trenirati? Totalno sam van forme a često se dešavalo da odem na trening, pa preteram, dobijem upalu posle 2 dana i batalim na nedelju dana trening, pa opet sve u krug. Imam 196cm i čini mi se oko 96kg trenutno, ako nastavim ovako da se vučem po kauču do Božića ću prebaciti stotku, a cilj mi je da se malo sredim za leto. Videću i ishranu da dovedem u red, često se dešavalo da nabacim kilažu iako jedem jednom dnevno i po više od nedelju dana (u kombinaciji sa jako malo sna, jer ispitni rok :mad: ). Takođe, da li neko zna neku dobru zamenu za trčanje što se tiče kardio aktivnosti? Imao sam donedavno problem sa kolenom pa ne bih smeo da se zalećem na neko duže trčanje (okliznuo se trčeći na Tašamajdanu, dumbass :d ). Igrao sam basket dok je bilo lepo vreme, sada je već hladno pa mi ponestaje opcija (srećom je teren pored zgrade, pa razmišljam kako da ga iskoristim).

btw micri hemičar :v
Verovatno unosiš dosta ugljenih hidrata, pa zato nabaciš kilažu. I ja sam tako nabacivao kilažu jedući kekse i grickalice, gazirani sokovi, hleb... Evo, grickalice izbacih, gazirano popijem tu i tamo, hleb sam isto smanjio, samo su mi keksi ostali kao porok i ne gojim se više. Uskoro ću u teretanu i to je to. 190cm i 99kg. Salce oko stomaka, ali ne u tolikoj meri kao pre. Treba aktivirati metabolizam.

Dosta ti je da tri puta nedeljno radiš težinske treninge, plus ako na to možeš dodati i plivanje to bi ti bilo taman.

Arrow je napisao(la):
Hvala na savetima Nemam gde da igram zimi jedino da iznajmim sa drugarima neku salu I jesam poprilicno mrsav ali jedem dosta samo ne mogu da se ugojim
Imaš brz metabolizam što je normalno u tim godinama. Problem kod treniranja preko zime u teretani je što si ograničen prostorom. Treba skakati, raditi vežbe koje se poklapaju sa pokretima prilikom igranja basketa kako telo ne bi ispalo iz forme. Ovako, kako krenu hladniji dani moraš čekati proleće da bi se ponovo aktivirao, pa dok se telo probudi i vrati u formu.

Recimo, u proleće sam jedva mogao istrčati 2-3 kruga na stadionu, a da se ne zadišem[inače, mrzim trčanje :D] A na leto, posle silnih partija basketa nije mi bio problem da optrčim i 10 krugova.

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Verovatno unosiš dosta ugljenih hidrata, pa zato nabaciš kilažu. I ja sam tako nabacivao kilažu jedući kekse i grickalice, gazirani sokovi, hleb... Evo, grickalice izbacih, gazirano popijem tu i tamo, hleb sam isto smanjio, samo su mi keksi ostali kao porok i ne gojim se više. Uskoro ću u teretanu i to je to. 190cm i 99kg. Salce oko stomaka, ali ne u tolikoj meri kao pre. Treba aktivirati metabolizam.

Dosta ti je da tri puta nedeljno radiš težinske treninge, plus ako na to možeš dodati i plivanje to bi ti bilo taman.
Grickalice sam i ja izbacio, gazirano kad-kad, hleb ne jedem odaaavno. Jedino u čemu vidim problem je što jedem dosta kasno i što se nekad zatrpam slatkim stvarima (srokao 10 bajadera i legao da spavam pre neki dan). Izgleda da je ipak to :d Ne znam da li ću moći da dodam plivanje zbog rasporeda, ali 3 treninga sa tegovima u teretani bih svakako mogao.

prashinar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM:
VGA & cooler:
MSI 5850TFII 1gb ddr5
Display:
HDD:
Hitachi 500gb
Sound:
Case:
Chieftec
PSU:
TT 630W
Mice & keyboard:
Internet:
SBB Fiber duo 30/6mbs
10 bajadera pred spavanje? Dobar si :D

Ali ubuduće izbegavaj to :P

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
10 bajadera pred spavanje? Dobar si :D

Ali ubuduće izbegavaj to :P
Stress eating, šta znam :d uostalom mnogo se i pilo poslednjih par meseci, i to je imalo uticaja. Od prvog krećem u teretanu pa sam planirao da skroz batalim alkohol i regulišem ishranu. Ako to u kombinaciji sa teretanom ne pomogne, ja ne znam šta hoće :d

E1337K

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.10.2016.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
Evo i mene ovdje 193 visok 90+ težak prije tri godine išao 4mjeseca u teretanu počeli neki rezultati i onda povreda na sportu i zaglavim tu sa vježbama i izgubim volju, tada sam konstantno imao nekih 78-82 kg ali onda pođem u inostranstvo na mjesec dana i tamo počne ona brza hrana da me polako dokrajči i od tada se samo gojim tj ne stojim višše ni na ovih 90 kg od pre mjesec dana vjerovatno je koji kilo gore međutim visina me izvlači dok sam obučen međutim kad skinem majicu da se primijetiti efekat MCDonalds'a pa prije nekoliko gledajući neke transformacije se toliko naložim da počnem opet trenirati ali ovaj put ići na streetworkout pošto imam nekoliko otvorenih teretana u mojoj blizini ili da počnem sa crossfit-om šta mislite? Šta god da odlučim javljam vam se sa rezultatima moguće preko nekog video klipa transformacije :D

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Nasli smo jednu malu teretanicu na nekih kilometar od nas ja i drug ( obojca basketasi ).. Pa smo resili da tamo treniramo malo sa tegovima da nabacimo snagu i skocnost, da radimo cucnjeve sa opterecenjem i ostalo, a do teretane bismo trcali svaki drugi trening.. :) Videcemo sledece godine sada kad se zagrejem mogu da " udarim " obruc bez vecih problema :)

EDIT : Da procitah gore post oko povreda pa da napomenem da imam deformaciju kolena zbog naglog rasta, a pri rodjenju mi je bilo iscaseno levo rame ali je sasvim okej... Ne pravi mi probleme koliko mi pravi koleno u pojedinim situacijama..

Poslednja izmena:

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Nasli smo jednu malu teretanicu na nekih kilometar od nas ja i drug ( obojca basketasi ).. Pa smo resili da tamo treniramo malo sa tegovima da nabacimo snagu i skocnost, da radimo cucnjeve sa opterecenjem i ostalo, a do teretane bismo trcali svaki drugi trening.. :) Videcemo sledece godine sada kad se zagrejem mogu da " udarim " obruc bez vecih problema :)

EDIT : Da procitah gore post oko povreda pa da napomenem da imam deformaciju kolena zbog naglog rasta, a pri rodjenju mi je bilo iscaseno levo rame ali je sasvim okej... Ne pravi mi probleme koliko mi pravi koleno u pojedinim situacijama..
Meni su kolena oslabila zbog naglog rasta, bavio sam se košarkom a onda sam doživeo povredu ligamenata, nikada se nisam vratio. Što se tiče ramena, imam IDENTIČAN problem, desno rame mogu da "izvalim" iz ležišta kad god hoću, ne boli, ali zbog toga ne mogu da radim zgibove i posle par serija na smith mašini rame samo propadne. Još uvek nisam našao rešenje za ovaj problem.

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Znam na sta mislis :/ Kada sam probao da radim zgibove levo rame je pocelo da malo boli ali nista sto ne moze da se izdrzi... Mogu da radim benc i radio sam ga prosle godine.. Ne smeta mi u svakodnevnom radu i basketu ... Dobio sam dosta udaraca u njega ali nikada nije bilo problema dok sa kolenom i najmanji kontakt me pokosi sa zemljom... Zato i igram uglavnom sutera i pucam iz otvorenih pozicija, a u prodore idem povremeno i to uglavnom dodam iz prodora... Retko kad se zalecem da sutiram tako :)

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Znam na sta mislis :/ Kada sam probao da radim zgibove levo rame je pocelo da malo boli ali nista sto ne moze da se izdrzi... Mogu da radim benc i radio sam ga prosle godine.. Ne smeta mi u svakodnevnom radu i basketu ... Dobio sam dosta udaraca u njega ali nikada nije bilo problema dok sa kolenom i najmanji kontakt me pokosi sa zemljom... Zato i igram uglavnom sutera i pucam iz otvorenih pozicija, a u prodore idem povremeno i to uglavnom dodam iz prodora... Retko kad se zalecem da sutiram tako :)
Zbog povrede kolena baš i imam averziju prema prodorima, uglavnom igram četvorku ili trojku ako mogu da biram, ništa što zahteva eksplozivne prodore i zaletanja. Rame me maestralno zeza svaki put kad se zamori, prosto utrne i ne mogu da ga kontrolišem. Desilo se dok sam radio bench sa max serijom da je popustilo samo od sebe i da nisam osetio, šipka se nakrivila i odjednom mi je rame skroz propalo, tako sa me je šipka zviznula u glavu :d ništa strašno, ali moram mnogo da pazim šta radim samo zbog toga.

Što se leg pressa tiče i čučnjeva tu nemam problema, imam jak kvadriceps i listove, tako da su leg press i čučnjevi moje omiljene vežbe (naravno čučnjevi sa opterećenjem, dakle šipka sa tegovima, ne ona mašina, to je bzvz :d )

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Ja sam imao situaciju da je lik krenuo na prodor, a ja sam se gurao s njim i imali smo minimalni kontakt kolenom koj sam osetio ali sam ostao na nogama.. Onda sam skocio udario mu rampu i kada sam se docekao pao sam odmah... I ja imam veliki strah od prodora i igre prsa u prsa zbog toga, a igram pleja ili sutera... Mnogi misle da ne znam da igram dobro dok me ne vide kako treniram... Zbog tog straha mi se desi da se ukopam na basketu i da ne znam da se pomerim i naravno posto nisam skoncentrisan ni sut mi ne ide, a dok smo tu samo ja i odabrana ekipica ( par drugova i drugarica ) i dok treniramo ne umem da promasim.. Trojke iz trka, off balance sutevi, bacanja, polaganja, floteri, sut iz driblinga ma sve ulazi... Driblinzi idu lepo i fluidno, eurostepovi ma komplet sve mi ide od ruke :"D ... Imali smo situaciju pre par veceri da smo ja i drug koj je visok 170 cm i tezak preko 80 kg pobedili dva kosarkasa... Ali tad nisam imao strah od prodora i ubacio sam 11 poena, a igrali smo do 16... Verujem da kad bi nabacio malo masu i misice da bi me taj strah koliko toliko napustio i da bi igrao malo agresivnije...

Blago tebi :/ Ja sam ceo slabasan :rotf:

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Ja sam imao situaciju da je lik krenuo na prodor, a ja sam se gurao s njim i imali smo minimalni kontakt kolenom koj sam osetio ali sam ostao na nogama.. Onda sam skocio udario mu rampu i kada sam se docekao pao sam odmah... I ja imam veliki strah od prodora i igre prsa u prsa zbog toga, a igram pleja ili sutera... Mnogi misle da ne znam da igram dobro dok me ne vide kako treniram... Zbog tog straha mi se desi da se ukopam na basketu i da ne znam da se pomerim i naravno posto nisam skoncentrisan ni sut mi ne ide, a dok smo tu samo ja i odabrana ekipica ( par drugova i drugarica ) i dok treniramo ne umem da promasim.. Trojke iz trka, off balance sutevi, bacanja, polaganja, floteri, sut iz driblinga ma sve ulazi... Driblinzi idu lepo i fluidno, eurostepovi ma komplet sve mi ide od ruke :"D ... Imali smo situaciju pre par veceri da smo ja i drug koj je visok 170 cm i tezak preko 80 kg pobedili dva kosarkasa... Ali tad nisam imao strah od prodora i ubacio sam 11 poena, a igrali smo do 16... Verujem da kad bi nabacio malo masu i misice da bi me taj strah koliko toliko napustio i da bi igrao malo agresivnije...

Blago tebi :/ Ja sam ceo slabasan :rotf:
Ja sa druge strane imam problem sa prodorom iz još jednog razloga - zbog vida. Sve vreme dok sam trenirao nisam bio svestan koliko loš vid imam, kada sam nabavio sočiva, dešavalo mi se da dobijem lakat u glavu i da mi to napravi ozbiljan problem (sočivo mi zapara oko), a i pre toga sam se klonio direktnih duela jer nisam bio siguran šta radim (logično, nisam video dobro).

Što se kolena tiče, dok sam imao 106kg, osećao sam zamor i bol ispod čašice kolena, što je bilo prouzrokovano viškom kilograma i nemogućnosti da se zaustavim kako treba posle zaleta (heh, basket na betonu ftw). Sada imam 96 ali imam vidljiv "obruč" oko sebe, u regiji stomaka (jbg, previše se piva pilo :rotf: ) tojest, vidi se kada sedim, kada stojim svi mi kažu da ne vide taj višak kilograma. Ono što meni nedostaje je disciplina, pogotovu u teretani, jer iz prevelike želje za treningom često zadobijem DOMS (delayed oncore muscle soreness) koji se manifestuje upalom mišića nakon 2 do 3 dana i traje i po nedelju dana, vidiš i sam koji to problem može da napravi za nekoga ko tek kreće sa treningom (nedelju dana treninga pa 2 nedelje pauze :rotf:). Rešio sam da batalim da pijem, rešio takodje da od vežbanja u teretani sa ortacima nema ništa i da ću morati sam, medjutim mislim da to i nije toliko loše jer mi je teretana bukvalno preko puta stana. Samo moram nabaviti rukavice za bench i neki dobar program i krećemo od utorka Bože zdravlje :d

In conclusion, masa je mama, samo ako je upotrebljiva. Trenutno kod mene - i ne baš :d

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Discipline i meni dosta fali sto se tice treninga i ucenja, a to je pomalo ironicno posto je moj tata vojno lice :rotf: ...

Meni svi kazu da mi se primecuje da sam previse mrsav :D .. Ali dobro meni ne smeta toliko ...

Ja se nikada nisam ni napio niti probao cigarete niti bilo sta slicno i oduvek sam bio za sport ali me uvek mrzelo da treniram :rotf: Radim ono sto mogu izbegavam gazirano, previse slatkog, fast food i tako to.. Jedno pivo tu i tamo sa drustvom se ipak mora :D To i ima efetka npr kada trcimo krugove na fizickom, ako to mogu da se nazovu krugovi, mogu da izdrzim dosta... Kada radimo one plenceve takodje mogu da izdrzim vise od ostalih.. Moracu i ja da krenem sada preko zime da bi na leto mogao da zakucam sto mi je domaci zadatak :P ... Moracu da pocnem sa cucnjevima svako jutro pre skole, sklekovi ( To najvise mrzim :rotf: ) i improvizovacu neke bucice za ujutru xD..

Sto se vida tice ja jedini u porodici nemam problema sa tim, a i moj deda nije imao dok nije ostsario.. Moja majka nosi sociva, tata je nosio naocare ali se operisao, sestra nosi naocare, stric nosi naocare.. Jedino ja i deda, mada on sada nosi njemu je sa staroscu oslabio vid...

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Discipline i meni dosta fali sto se tice treninga i ucenja, a to je pomalo ironicno posto je moj tata vojno lice :rotf: ...

Meni svi kazu da mi se primecuje da sam previse mrsav :D .. Ali dobro meni ne smeta toliko ...

Ja se nikada nisam ni napio niti probao cigarete niti bilo sta slicno i oduvek sam bio za sport ali me uvek mrzelo da treniram :rotf: Radim ono sto mogu izbegavam gazirano, previse slatkog, fast food i tako to.. Jedno pivo tu i tamo sa drustvom se ipak mora :D To i ima efetka npr kada trcimo krugove na fizickom, ako to mogu da se nazovu krugovi, mogu da izdrzim dosta... Kada radimo one plenceve takodje mogu da izdrzim vise od ostalih.. Moracu i ja da krenem sada preko zime da bi na leto mogao da zakucam sto mi je domaci zadatak :P ... Moracu da pocnem sa cucnjevima svako jutro pre skole, sklekovi ( To najvise mrzim :rotf: ) i improvizovacu neke bucice za ujutru xD..

Sto se vida tice ja jedini u porodici nemam problema sa tim, a i moj deda nije imao dok nije ostsario.. Moja majka nosi sociva, tata je nosio naocare ali se operisao, sestra nosi naocare, stric nosi naocare.. Jedino ja i deda, mada on sada nosi njemu je sa staroscu oslabio vid...
Sećam se kad sam ja mogao da zakucam... haha, now I feel old. Ne baš, to je bilo pre 2 godine: 196cm i 84kg. Od tada sam nabacio 22kg i smršao 10kg - forma se nikada nije vratila. Cigare nisam ni ja probao nikada, niti želim, ali tokom faksa (a i srednje škole) smo se opijali previše, to je i napravilo problem sa kilogramima iskreno, alkohol se vezuje za mast u organizmu pogotovu u prevelikoj količini.

Mene od svega navedenog najviše mrzi da trčim, iako mi je to jedini spas really. Volim basket jer je tu 20ak sekundi trčanja pa odmor, i tako sve u krug. Ali da ja trčim po 20 minuta... hell nah, ustvari, počeo sam i to jer moram, ali ako mogu da izbegnem, izbeći ću :d

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Ja jos uvek idem u srednju, treca sam godina trenutno, i svi na odmoru idu na takozvanu " Pus pauzu ", a ja sedim pored njih na fazon random lik koj se naso tu ... xD Mogu da udarim obruc kada sam zagrejan, a tablu udaram celom sakom iz doskoka... To me i motivise da treniram skocnost :D

Ja najvise mrzim sklekove ali ubedljivo najvise ih mrzim... Najvise volim onu vezbu kada se " sedne " uza zid i tako " sedi " neko vreme, a trcanje mi nije problem... Trcimo cesto na fizickom za ocenu i uvek je prica ko istrici najvise taj ima najbolju ocenu.. Jedan " krug " ima 200m i svi odustanu posle 800-1000m, a ja i drugarica uvek istrcimo barem 1200m i onda stanemo kad vec ostanemo zadnji... I ja legnem posle ne mogu da stojim na noge, a ona stoji pored mene i zeza me PA DA :rotf: Ali i tu cu da se poboljsam xD

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
Ja jos uvek idem u srednju, treca sam godina trenutno, i svi na odmoru idu na takozvanu " Pus pauzu ", a ja sedim pored njih na fazon random lik koj se naso tu ... xD Mogu da udarim obruc kada sam zagrejan, a tablu udaram celom sakom iz doskoka... To me i motivise da treniram skocnost :D

Ja najvise mrzim sklekove ali ubedljivo najvise ih mrzim... Najvise volim onu vezbu kada se " sedne " uza zid i tako " sedi " neko vreme, a trcanje mi nije problem... Trcimo cesto na fizickom za ocenu i uvek je prica ko istrici najvise taj ima najbolju ocenu.. Jedan " krug " ima 200m i svi odustanu posle 800-1000m, a ja i drugarica uvek istrcimo barem 1200m i onda stanemo kad vec ostanemo zadnji... I ja legnem posle ne mogu da stojim na noge, a ona stoji pored mene i zeza me PA DA :rotf: Ali i tu cu da se poboljsam xD
Imaš tonu video materijala kako da unaprediš svoj vertical jump, jedan od bitnih faktora su trbušnjaci (zbog čega ja trenutno ne mogu da zakucam, a mogao sam) i kvadriceps. Naravno i tehnika je važna. Samo trening i sve će doći na svoje ;)

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
To sa trbusnjake nisam znao :D Odlicno to mi nije problem :D Dok nisu sklekovi moze xD xD Pocecu da radim svakog jutra pre skole trbusnjake, malo sklekova ( nazalost xD ), cucnjeve i za kvadriceps cu naci neke vezbe :D

E1337K

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.10.2016.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija

Sto se tice povreda imao sam je u borilackim sportovima povreda noge ispod koljena a noga mi je najjači mišić na tijelu tj. never skip leg day :D
A onda povrijedim opet nogu dok sam trenirao odbojku nisam stigao na vreme vratiti stopalo i onako sam punom kilazom tada nekih 80kg pao da prste i bukvalno ih presovao :D

Vrh