EmeraldCube
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 25.06.2016.
- Poruka
- 276
- Rezultat reagovanja
- 168
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Magični Majk
CPU & cooler:
i5 11400 + Noctua NH-D14
Motherboard:
AsRock H470 Steel Legend
RAM:
16 GB DDR4 3000Mhz(zaboravih koje)
VGA & cooler:
Šta god je integrisano na i5 11400
Display:
Msi Optix G241 144hz & Dell SE2219HR 75Hz
HDD:
1TB Samsung SSD + 240GB SP SSD
Sound:
HyperX Cloud I
Case:
BeQuiet Silent base 800
PSU:
Cooler Master 750W 80+ Gold neko
Mice & keyboard:
Keychron V4 & Razer viper ultimate wireless
Internet:
Optika bajo 500 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 pro
Kontaktiraj me na pcaxe tj posalji mi u PM poruku ako hoces da ti pomognem. To vazi za sve vas koji ne znate kako da zapocnete. Rado cu vam pomoci. Ja sam bio i ekstremno gojazan i mrsav i napucan i "ripped". Dosta sam probao i naucio sam dosta o svom telu i o nacinu kako nasa tela funkcionisu. Sto se ishrane tice, mogu da kazem da znam mnogo, ne perfektno, ali mnogo. Nista se ne placa ne brini te se . Ne razumem se toliko oko "prave hemije" tj sintetickih hormona. Trenutno sam na 105kg sa 17ak% masti. Dosta sam se udeboljao za leto zbog posla i situacije u kuci i skole. Ako je neko od vas slucajno iz Sombora to bi bilo super jer bih mogao da vam pokazem kako se rade te odredjene vezbe. SAMO NEČURAL BAJO MOJ! :pJedna od aktivnijih tema na forumu. Naime imam ja par pitanja za iskusnije vezbace, a vidim ima vas dosta ovde, haha Konacno sam se malo uklopio u zivot i studiranje u Beogradu i vreme je da malo paznje posvetim i sebi.
Odlucio sam da konacno krenem u teretanu, sto sam imao zelju jos davnih dana, ali jbg, dete sa sela, jedva ima i prodavnica koje rade :/ I konacno imam mogucnosti i crvstu zelju da od sebe napravim nesto, jer kao i ostale stvari koje sam radio u zivotu, nesto sto sam zacrtao-obecao, to sam i uradio.
Interesuje me, na sta bih otprilike trebao da obratim paznju u pocetku. Posto se do sada nisam isao u teretanu i ne znam nazive bezbi i slicno, da li bih mogao zamoliti nekog od vas da mi sastavi neki plan za pocetak. Takodje deo dzeparca cu odvojiti i u malo kvalitetniju ushranu i neke suplemente, pa je i pomoc oko toga dobrodosla. Hvala unapred svima!
Edit: Inace, Gulftown, suplementi su tu samo da pomazu ishrani. Oni nisu obavezni. Jedini suplement koji bi bio za sve jeste kreatin monohidrat. Proteini su okej, ali to jedino ako nema sanse da sa obicnom hranom uneses dovoljno proteina. Recimo bilo bi dobro za vreme treninga uzeti 30g proteina kroz suplement. Mnogo je lakse to samo popiti nego pojesti 120g mesa. Meso ce se duze razlagati i jos ce ti samo "usporiti" zeludac. BCAA su glupost, jedino sto je dobro iz BCAA jeste leucin koji je mnogo jeftiniji ako se sam po sebi kupuje. Glutamin, iako je to glavni sastojak nasih misica, neces nista drasticno primetiti prilikom oporavka misica. Retki su oni koji ista osete od glutamina, to bi recimo bili neki vegani. Leucin je dosta dobar kad mrsavis jer on se koristi kako bi se povecala sinteza proteina. Ako ne postoji nacin da dodjes do samog Leucina, onda BCAA.
Poslednja izmena: