Vule
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 1.964
- Rezultat reagovanja
- 231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ne možeš porediti relativno nova kola i stara kola. Cene servisa se drastično razlikuju. Recimo neki filter koji za BMW dizel star 15 godina košta 1000 dinara, za noviji BMW će koštati i 5-6x više, zato što je nov A u suštini isti filter, ili vrlo sličan. Navodim ovo samo kao primer.
I servis za moju Bravu JTD je oko 6000 dinara, a 1.9 dizel je, veći od tog 1.4, dakle ide više ulja itd, pa je opet 40e jeftiniji nego za tog Pežoa.
Ako porediš automobile istog godišta, istog tipa, sa benzinskim i dizel motorom, i mali i veliki servis će biti neznatno skuplji za dizel kod istog majstora, ali ne 50-100%, nego max 20%, što je smešno kad pogledaš koliko na gorivu i ulju (koje ne dosipaš u dizela između zamena) uštediš, a pritom se voziš sa 2-3x većim obrtnim momentom
I servis za moju Bravu JTD je oko 6000 dinara, a 1.9 dizel je, veći od tog 1.4, dakle ide više ulja itd, pa je opet 40e jeftiniji nego za tog Pežoa.
Ako porediš automobile istog godišta, istog tipa, sa benzinskim i dizel motorom, i mali i veliki servis će biti neznatno skuplji za dizel kod istog majstora, ali ne 50-100%, nego max 20%, što je smešno kad pogledaš koliko na gorivu i ulju (koje ne dosipaš u dizela između zamena) uštediš, a pritom se voziš sa 2-3x većim obrtnim momentom
JTD 8V je sigurno jedan od 3 najbolja dizel motora ikada. Pouzdan, fantastično elastičan, trpi sve živo, dobar potencijal, mali potrošač, jeftin za održavanje. Ja isti takav vozim u Bravi, remapiran +50%, stukao sam 120.000km sa njom, prevezao bezbroj krugova na Mišeluku, uterao je "u crveno" bar milion puta, gažena do besvesti, a evo i dan danas radi bukvalno kao prvog dana kad sam je kupio, mirno, tiho fino, prede, ide kao zmaj, ne troši bukvalno ni malo ulja, potrošnja goriva smešna. Sa tim motorom apsolutno nema greške, u bilo kom automobiluna alfi sam pocupo se od kantalizatora egr sve zivo i deca je satiru kojima sam je prodajos i cipovana bila dis vise ....i nista joj ne fali jtd 8v
Poslednja izmena: