Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.197
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Eto, ja ne znam ni kako se zove niti ću da se pravim da znam kako se zove ali ja lično znam samo jednu osobu sa S klasom i njemu se baš to desilo i kvar toliko košta da se ja ne vidim u tome nikako. Isto što Skot reče za Jeep ponudu, previše za mene pa stoga i takav komentar. Sa druge strane, ima tu i jedna druga opcija preferiranja vrste mjenjača a to je lokacija vožnje - u velikim i gusto naseljenim gradovima automatik je uglavnom pod moranje jer kada se npr. na putu do posla prođe 10 semafora onda se čitav put svede na 1. 2. 1. 2. 3. 1. 2. i to je totalni smor prvo za vozača ali i za vozilo. Takvom vožnjom i 1.9 dizel troši 10-11l a o benzincima da i ne pričam Iz tog razloga mi je poprilično glupa opcija novih vozila da gase motor dok se čeka. Moja trenutna upotreba vozila se dnevno svodi (minimum) na 20km otvorenog puta i 10km gradske vožnje tako da kada izađem na otvoreni put, ubacim u 5. i pri 100km/h trošim 4l (Oktavia 1.9 TDI 66kW). Automatik mi stvarno nije potreban a imam bolju kontrolu nad autom (subjektivno). Kada dodam i situaciju vožnje pod rotacijom kada je potrebno da se "navlači", tada automatik koji nema "sport mod" stvarno nema tu šta da traži...Stil voznje je jedna stvar, al S-klase su presle milijardu kilometara, i imas deset ljudi po forumu sa problemom Valve Plate-a koji, jeste, kosta kao jedna polovna Alfa 147 Mislim da je taj "problem" daleko prenaduvan.
Kad sam malo racunao koliko je Automatik jeftiniji od identicnog auta sa Manuelnim menjacem (polovni, naravno) ispalo je da mi se vise isplati kupiti automatik i jednom da crkne taj "valve plate" nego da u startu kupim manuelni.