A ko si ti da mi kazes da nisam u pravu?Vala to mi nije ni merodavno. Tako mozemo da poredimo i po ovlascenim servisima gde su originalni delovi 40 puta skuplji od toga, ali tu ne kupujemo... tako da nisi u pravu
Slazem se, ali npr. moze ponekad i originalan deo da se nadje za povoljnu cifru. Jeste skuplji od kineza, ali je mnogo bolji. Npr. nedavno sam promenio farove na G2 GTI jer su stari, originalni Hella propali, kako od kamencica, tako i od vlage koja je ulazila kroz staklo koje je naprslo, ali i nosaci i zabice su se s***ali, pa su morali drugi farovi da idu. Nasao sam preko oglasa nove, neotpakovane Saturnus farove za G2, koje idu fabricki na njega, pored Hella i to oba za 5000 dinara. Naravno, snop svetla je daleko bolji nego na Indijskim koji kostaju 1400 oba. Opet, novi Hella su kostali skoro 100 eura, sto je previse, a otprilike su istog kvaliteta.Ja recimo te kineze ne bih kupio. Radije bih kupio polovni originalni odlicno ocuvan na otpadu za 35E.
Za G4 je 1500 din polovan sa motorom. Ko je sad u pravu?Kao recimo, polomio sam desni retrovizor, pukao mi je zglob unutra, sve ostalo je bilo citavo.
Na tom sajtu koliko se secam je bio oko 45E. Nov. Nije me interesovalo, kupio sam na otpadu polovan za 25E, iskoristio samo taj nosac, sve ostalo stavio moje.
I mene zabole za tvoje misljenje. Realno, misljenje je kao dupe, svako ga ima. A to da li si u pravu, to je diskutabilno.Da sam hteo da se cenkam i jurim samo nosac mogao sam da platim i manje, ali me mrzelo da se cimam.
Za razliku od tebe i drugih ne pricam o cenama za golf i ne nagadjam kao vi o alfi, nego pricam o mom licnom iskustvu za alfe. Za golf me zabole
Dakle u one 3 stavke si nalupao kao i svi oni koji su mene pre 3 godine odgovarali da kupim alfu. S tim sto je bila jos dodata sala da se alfa ne kupuje nego vencava
Slazem se, isto vazi i za G4. Tesko da dobar primerak moze ispod 3500 da se nabavi.Ali se takodje slazem da ne moze da se kupi normalna Alfa 147 JTD ispod 3500-4000E. Sve ovo po placevima su lešine... Zato su i došle na loš glas.
Ja sam moju kupio u CH i dovezao sam, sam carinio i sl...
Pa ako je ulozio 3500 u auto koji vredi 3500, realno kupio je kantu.Sa Villy-em kad sam isao da on kupi, svasta smo vidjali na placevima.
On je imao srece da radi u Fiatu i da je poveo neke šefove Italijane koji su izmislili i napravili tu Alfu, pa smo od 50 Alfi tog dana samo na jednu naišli koja valja, i to je njegova sada. I tada je on platio skoro 3500E, i posle još toliko do danas uložio u nju.
I na kraju mu crkne LED dioda jer je lose uradjena izolacija od vlage.... ne isplati se, mada merak nema cenu.Mada nije morao da ulaže ništa, on je sitnice sređivao i lickao (recimo za svetlosnu grupu je dao skoro 500E ).
Ne kupujem, ali me necete ubediti da je AR jeftinija za odrzavanje od VW G4. That's not true!@drfedja
Ti kupuješ sve novo u prodavnici? Od kad?
Ni ti nas da je skuplja, jer ni to nije istina!Ne kupujem, ali me necete ubediti da je AR jeftinija za odrzavanje od VW G4. That's not true!
Khm, zaboravio si da dodaš na kamaru 3 menjača, drugi motor, limariju više puta....... Npr. sto se tice mehanickih kvarova na G2 koji sam terao godinama, najvise popravki se svodilo na trap. Kugle, silen blokovi, krajvei spona itd...
Ne kupujem, ali me necete ubediti da je AR jeftinija za odrzavanje od VW G4. That's not true!
Istina, ali je jeftinije kada se menjaKhm, zaboravio si da dodaš na kamaru 3 menjača, drugi motor, limariju više puta....
JA ne poredim ovde 25 godina star Golf 2 nego 11 godina star Golf 4 i Alfu 147 staru 9-10 godina npr... šta ti nije jasno ili troluješ?Khm, zaboravio si da dodaš na kamaru 3 menjača, drugi motor, limariju više puta....
Pa druze,tebe niko i netera da kupis Gnoja....Hebo mamu kud sam uopste nesto i spomenuo,odmah se Alfisti upalisheNeću da preterujem i da budem nerealan, Feđin golf je odavno svoj čovek, jel beš proslavio 24-ti rođendan, i to treba imati u vidu.
3400€ za onog Gnoja nikada ne bih dao, pa sve i da sam Drago Jove Torbica, i da mi ga tetak dotera iz Njemačke
Dule, reci koliko si platio Lybru, koje je godište i kada je to bilo. Ta tvoja intensa je vasionski brod za onog Gnoja IV.
Ја први пут чујем за број 4?Ја први пут чујем да је Голф 4 "јефтин" за одржавање.
13 godina star Golf nije isto sto i 13 godina star FIAT... zapamti... VW sporije stari i od Alfe i od FIATa....13 godina star Golf 4...
Možda prvi put i čuješ za Golf 4?Ја први пут чујем да је Голф 4 "јефтин" за одржавање.
A ko si ti da mi kazes da nisam u pravu?
Naravno,vec sam napisao kakvu sam golgotu preziveo gledajuci kola iz oglasa i lnjajuci po placevima,te Golfove nebih uzeo ni da mi ih neko dzabe daje....ovaj moj je kupljen preko poznanstva i to je to,auto je odrzavan,na satu ima pravih 230.000,nadam se da necu imati problema sa njim i to je to! Golfovi su realno uvek drzali cenu, (nerealnu ili realnu nije moje da sudim),ali tako je kako je i ko voli nek izvoli! To sto sam rekao " alfisti" nisam mislio ni nakakve zaludjenike nego jednostavno na ljude koji voze Alfe.
Ne zelim da ulazim dalje u raspravu sa tobom, jer mi je dovoljna ova rečenica pa da vidim koje "zrele argumente" koristiš za najobičniju diskusiju.
@sinda
Ja ni u jednom momentu nisam rekao da je održavanje Alfe jeftinije od Golfa.
Takođe nisam govorio ni da je održavanje Golfa skuplje od Alfe.
Jednostavno nisam nikad vozio Golfa pa tako neku nebulozu ne mogu ni da govorim i tvrdim.
Takvu priču bih prihvatio samo od ljudi koji uporedo voze i jedno i drugo. A i opet bih to prihvatio sa rezervom, jer opet zavisi od primerka do primerka.
Kad ti neko "stručno" kaže da je kod Alfe recimo problem baš ta elektronika, to ti je dovoljno da tu osobu ne uzimaš za ozbiljno... A struka takvih ljudi se obično ogleda u tome što znaju brzo da šaltaju brzine, znaju da porede konjske snage i u glavi imaju memorisano za 1000 modela koji je obrtni moment i KS. Znaju da voze auto jednom rukom i nagnu se prema sredini... I u tome se ogleda ta struka i takvi ljudi po default-u znaju puno o svim autima.
Siguran sam da ti sa Golfom nećeš imati problema i vožnja će ti biti jeftina, ali samo zato što si u startu odvojio više novca za njega. Ne verujem da si tek tako dao toliki novac ne gledajući cene po placevima i netu...
Ja nisam Alfista i nikad sebe nisam nazivao alfistom. Alfistama smatram one ljude koji voze 33jke i 75ice. To su sektaši i zagriženi Alfisti. Ti auti mogu samo iz ljubavi da se voze.
Ja sam Alfu kupio samo zbog JTD motora i paketa opreme za određeni novac. Tada Golf nije mogao da se kupi ni za približno toliko novca.
A opet Golfa ne bih kupio kao ni BMW zbog nekog mog generalizovanog lošeg i nepravilnog mišljenja o mentalnom sklopu ljudi koji ih voze
Toliko od mene, uključujem se na forum tek sutra kako bih izbegao dalje rasprave
laku noc
Pa druze,tebe niko i netera da kupis Gnoja....Hebo mamu kud sam uopste nesto i spomenuo,odmah se Alfisti upalishe