• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

S

stalja

Guest
Meni se place u jugu posle Golfa 2, a kamoli posle nove Alfe 159. :d Te stvari nisu za poredjenje. Voznja juga mi se cini vecim naporom od voznje dobrog bajsa.
Ja sam svojevremeno imao 90 godište sklepanog yuga za potrebe kružnih trka po ušću. Imao je nešto radjeno sa motorom i bio je spušten.

E to je tek užas. Bio on super za jurcanje al zato svako je odbijao da se vozi sa mnom zbog tvrdoće i buke :D

Jao pusti me molim te tih prica o nemcima i dosadi. Povraca mi se od toga... :d
Pa ti voziš golfa gti. Nema smisla objašnjavati tebi da je nemac dosadan, jer taj tvoj nije, pogotovo što ti imaš verziju koja ima kršten paket opreme.

Što se tiče studentskih hondi definitivno može civic da se pazari za 1500 - 2000 evra, još mu ugradiš plin ihaj sreće. Pegla krivine, 1.5 sasvim korektno ide i nije skup, štaviše prost je ko pasulj što se tiče održavanja.

Ajmo još jednom za Alfu. Znam dosta ljudi koji su vozili to smeće i uglavnom si bili srećni kada su se ratosiljali dereglije. Ranije su u Delta korporaciji imali službene 156-ce 1.6. Bile su NOVE! I onda odjednom auto stane - razlog nepoznat. Malo se zabagovao. Poruka je bila nešto tipa engine check failure. Servis boli glava. Beše to davno, ima 5-6 godina sigurno. Cena servisa - cca 70.000din, vreme "opravke" ni sat vremena. Verovatno mu je malo odbagovao kompjuter. Onda im crkne podizač prozora, morali su cela vrata da menjaju. E sada, to je sve kod gazda Miška u preduzeće bilo. Sam sebi proda auto, sam ga servisira, odere jednu Delta firmu za servis kod Delta auto, nije mi baš jasno otkuda se tu kapital stvara, al mi je jasno da je Alfa smeće. Znači pričamo o automobilima koji su prešli oko 20.000 km.
Fala bogu pa postoje kršteni servisi. Zbog onog citata sa 159 alfom, lik koji je bio glavni serviser [čitaj: jedini koji je znao da radi svoj posao] dao je otkaz i otvorio svoju radionicu. Sad svi alfisti teraju kod njega kao što npr hondaši teraju kod mileta pileta u servis na zvezdari.

Takođe alfista ne može da bude svako. Ko oće da vozi auto nek uzme golfa, neku tojotu i nešto sl. gde neće imati problema delovi će da služe i sl. jer zahteva nešto češće redovno održavanje koje bilo ko to retko radi ovde, a sve alfe su po difoltu namenjene nešto agresivnijoj vožnji. Ne postoji alfa 147, 156 i 159 koja ima ispod 100 konja :)

Postoji apsolutno mehanički identičan auto kod alfe 156, a to je lancia lybra. Sve isto samo nešto mekše vešanje i nisam čuo da se neko žalio na istu. Alfa ima tvrđe vešanje pa samim tim i logično je da će pre da strada po našim putevima.

Nemojte me shvatiti pogrešno ja npr. volim da se petljam oko kola, sam sebi radim redovan servis, imao sam prilike da radim prebacivanje komplet motora sa drugarom i ne stidim se masnih ruku. Za mene alfa dođe ko uživanje kad sve sam održavaš kako ti smatraš da treba [ili kod koga treba] i kasnije je zavrtiš u high rpm sa sve zavaljen u onoj prevrnutoj koži :)

Poslednja izmena od urednika:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Nemojte me shvatiti pogrešno ja npr. volim da se petljam oko kola, sam sebi radim redovan servis, imao sam prilike da radim prebacivanje komplet motora sa drugarom i ne stidim se masnih ruku. Za mene alfa dođe ko uživanje kad sve sam održavaš kako ti smatraš da treba [ili kod koga treba] i kasnije je zavrtiš u high rpm sa sve zavaljen u onoj prevrnutoj koži :)
Amin na ovo gore :)...Tako i treba,kad bi svi tako radili gde bi nam bio kraj ;)

Slažem se ja sa tim,i ja sam sa društvom radim Brava mog i sredjivanje i sve,i ostala kola koja mi prodju kroz ruke(a čisto da se odmah razumemo da za mojih 20 godina dosta mi je kola prošlo kroz ruke budući da na neki način i dodatan keš dolazi u porodicu od trgovine istima),al poenta oko Alfe je bila za ljude koji nisu slični nama,i koji su više u fazonu: "e ja bih da ga kupim,i da radim servis svakih 20-30k km-a",e oko njih je bila priča da Alfa nije za njih...Jer generalno gledano,Alfe jesu kola koja se češće kvare od ostalih,i realno gledano delovi jesu malo skuplji sa obzirom da je upitanju Italijan...Mada kao što čini mi se Activated reče: "Ima nečeg,nekog šmeka kad se vozi Alfa",pogtovu što su atraktivne za oko i imaju lep zvuk motora ;)

Al opet da se razumemo za sva vremena: Alfe su samo za ljubitelje,i za ljude koji vode računa o istim,ko nije baš marljiv,ima mnogo bolje opcije(jeftinije) od Alfe ;)

Btw,kog Juga si bučio???Jer si tu negde sa Vidikovca-Ceraka(pošto video sam ti sliku na bazenima Košutnjaka),pa ako budžiš po kraju,sigurno znamo iste ljude :)

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Sportisti nikad nisu bili dosadni ali da se razumemo ako se vozi sportista merak se uvek plaća. Bio to hgt, citroen saxo vts, 206 gti ili neka starija legenda uvek će koštati boga oca ali za šta je namenjen odličan je.
Naravno, auto je skuplji u startu i vishe troshi, al realno takav auto nije za svakodnevnu upotrebu, takav auto se kupuje kao drugi da pored svakodnevnog imash i jedan u kojem mozes da se izivish
Takav auto je nov u startu skuplji. Obicno ne trosi puno vise od najslabije verzije. Ovo znam iz licnog iskustva. Svi ti mali kompaktni automobili trose 11-12 litara benzina po gradskoj voznji, ako imaju do 2000 kubika. Obican 1.6 ili 1.4 ne trosi nista specijalno manje - oko 10 - 11 litara, a razlika u voznji je brutalna.
Jedini problem kod polovnog GTi-a, GSi-a, VTS-a, HGT-a itd... je sto je velika sansa da ces da im radis generalku. Tesko da ces naci polovnjaka sa perfektnim motorom. Nakon ulozenih 1000 evrica imaces auto sa kojim mozes mnogo da predjes ako ga odrzavas kako treba (zamena ulja) i ako ga ne dzibris dok je hladan. :d

Ja sam svojevremeno imao 90 godište sklepanog yuga za potrebe kružnih trka po ušću. Imao je nešto radjeno sa motorom i bio je spušten.

E to je tek užas. Bio on super za jurcanje al zato svako je odbijao da se vozi sa mnom zbog tvrdoće i buke :D
Hehe, kad se samo setim budzenog juga... :d

Ja sam svojevremeno, tamo negde krajem devedesetih vozio Yuga, plavu kantu, u koju sam ulozio bar 2 GTi -ja i 1.5 Alfu.... :d
Jugo je bio malo spusten, imao ojacanja i uradjen 1.3 motor iz starog keca od 73 konja. Dobro je isao za juga, uradjena glava bila, drugi klipovi i jos tu i tamo neke kojestarije, imao je negde 80-85 konja. U odnosu na standardnu 1.1 varijantu je bio nebo vs zemlja.
Ali, problemi su bili razni. Prvo, nosaci motora, menjanje svakih 20 dana, zatim izduvna grana koja je pucala, auspuh koji se odvaljivao, menjac koji je riknuo jednom, lamela koja se raspala, kocnice su u proseku trajale 3000 km, gume oko 10000, trap nikada nije bio nastelovan kako treba. Enterijer u Jugu je, uh, nemam reci... :d Stavio sam mu druga sedista i volan, ali dzabe... Nikada to nije bio auto. Na kraju je Yugisha zavrshio u Daicu... :d Sreca pa meni nije bilo nista, valjda su ojacanja sprecila da mi motor zavrsi na prednjem sedistu.

Imam komsije, klince, parking tuning ekipu, imali su do skora Yuga 1.6, sa motorom iz hobi klase, ali standardna bregasta, a tu su bile kocnice od Alfe 155 prenji dupli ventilirajuci itd.... Isao im jugo lepo, ali je bio spusten do zemlje. Sanke su im bile na 2 cm od zemlje. Unutra je buka veca nego u helikopteru. :D
Izvadili momci zadnje sediste i izolaciju da bi im auto bio laksi. Cak su i cep za gorivo "uklonili" sa stranice, pa su corbu sipali iznutra, direktno u crevo za rezervoar... :D Imali su neke akcije da ugrade u njega ITB - horizontalne karburatore, ali nisu mogli da ga nasteluju i trosio im 25 litara/100km, pa su vratili obican karb.
Na kraju su se opametili i auto zamenili za nesto para i neki stari Suzuki motor, a ovako voze kevinu Lanciu Libru JTD. :)

Poslednja izmena:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
beginer, i car - rekoh, napomenuo sam - mozda je do jednog primera, mozda je do samog modela. na kraju krajeva - nema fijat jednu fabriku, vec vishe njih, chak ima i "zastavu", a kvalitet izrade u italiji, i u fabrikama "ovamo i onamo" nije isti. mozda je chak i u pitanju vracena kilometraza, poshto drugar nije prvi vlasnik, pa je auto zapravo preshao boga oca. ja sam dao svoje utiske.

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Takođe alfista ne može da bude svako. Ko oće da vozi auto nek uzme golfa, neku tojotu i nešto sl. gde neće imati problema delovi će da služe i sl. jer zahteva nešto češće redovno održavanje koje bilo ko to retko radi ovde, a sve alfe su po difoltu namenjene nešto agresivnijoj vožnji. Ne postoji alfa 147, 156 i 159 koja ima ispod 100 konja :)
Ma mogao bih ja da budem Alfista, al necu... :d 115-120 konja za 1300 KG nije nista narocito. To je u prevodu iznad 10 sec do 100.
Ono sto mi se generalno ne dopada kod Alfinih motora je slaba elasticnost. Opste poznato je to da Alfini benzinci vuku tek sa visokih obrtaja. Recimo VW-ov DOHC 16v 1.8 u Golfu 2 GTi se slicno ponasa, dok 2.0 16v ima mnogo bolji low-rpm tork.
Tako na primer u gradskoj voznji, kad hoces da startujes sa semafora, ako imas slab low-rpm tork, moze da ti se desi da te slabiji auto u startu dobije. Jedini lek je da imas jako kratku prvu i drugu ili da ti je auto izuzetno lagan. Problem starta se resava i intenzivnim turiranjem motora na semaforu. ;)

Snaga na visokim obrtajima daje mnogo HP i znaci tek kada se trkas sa nekim, gde se masina izvlaci do maksimuma. Znaci i na otvorenom putu za maksimalnu brzinu i za odrzavanje visoke putne brzine.

U principu, atmosferski motori koji imaju puno konja po litri, dobro se vrte, ali su na niskim obrtajima lenji. Da bi izvukao puno konja po litri, moras da imas veliku brzinu protoka na usisnim i izduvnim portovima u glavi. To se postize tako sto stavis vecu usisnu granu, prosiris i poliras kanale u glavi i stavis bregaste osovine koje imaju veliki ugao otvaranja ventila cime poboljsavas punjenje i praznjenje cilindara, pa time dobijas i obrtaje i tork na visokim obrtajima. Medjutim, takvi motori nece bas da rade lepo na leru, na niskim obrtajima itd...
Te stvari su resene tek varijabilnim otvarnjem ventila, npr. Honda VTEC, Toyota VTi, VW/Audio/Porsche VarioCAM+, BMW Valvetronic ili Vanos, Alfa Romeo MultiAir, .... itd...
Masa ovih motora imaju varijabilno otvaranje samo usisnih ventila, gde se u principu i najvise dobija. Cilj ovoga je da kriva obrtnog momenta bude sto ravnija i da u opsegu od 1500 do 7000 rpm imas 90% maksimalnog torka.
Zbog toga ponekad neka novija vozila iako imaju vecu masu, sasvim lepo idu i cini ti se da imaju vise konja nego sto imaju. :)

Na kraju krajeva postoji cuvena izreka:
You buy horsepower, and you drive torque.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
drfedja je napisao(la):
Problem starta se resava i intenzivnim turiranjem motora na semaforu ;)
Jedna sasvim klasichna gradska voznja posle semafora :d :d :d hahaah

:wave:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Klasicno gradsko pre***avanje na semaforu.... :d E sad kad imas niski tork, ne moras da turiras ko neki seljak... :P

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Ajde bash da chujem vas, za nekih 1k eur, shta bi ste pazarili? Uslov je da ima 5vrata, znachi hatchback. U obzir dolazi i lupan auto, cale mi je limar tako da bi ga vec mi sredili, samo me zanima shta bi ste pazarili, ja svejedno nemam sve novce na broju, a kako je krenulu o5 cu da troshim na HW :d al valjda cu da nakupim kesh nekako ;)

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Reno 5 :)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Za soma evra tesko sta moze da se kupi. Ja bi razmislio o nekom dobrom skuteru, aprillia ili tako nesto... :rolleyes:

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Za soma evra tesko sta moze da se kupi. Ja bi razmislio o nekom dobrom skuteru, aprillia ili tako nesto... :rolleyes:
4 tochka uvek ispred 2 u mojim knjigama :d

@Janko Reno 5 mi nije bash primamljiv auto ;)

Ja sam svakako najblizi kadettu, al reko da pitam vas mozda imate neka druga mishljenja :cool:

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Sa Kadettom ce tvoj cale imati pune ruke posla. Mozda da razmislis o nekoj boljoj osnovi? Za 1000 evra tesko sta moze dobro da se pazari, a da ne ulozis jos bar 2x toliko da bi napravio nesto od toga.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Sa Kadettom ce tvoj cale imati pune ruke posla. Mozda da razmislis o nekoj boljoj osnovi? Za 1000 evra tesko sta moze dobro da se pazari, a da ne ulozis jos bar 2x toliko da bi napravio nesto od toga.
Svesni smo obojica toga, al on chak u mojoj cenovnoj klasi ni ne razmatra druge opcije sem Kadetta. Ja bih drage volje dao vishe para, al kad iskreno ni ovih 1000e o kojim pricham nemam trenutno, teshko bit pametan sa malo novca :(

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Jedna sasvim klasichna gradska voznja posle semafora :d :d :d hahaah

da, pogotovo kada glupacha navuche 15cm shtikle na noge, pa stanesh pored nje na semaforu, a njoj shtikla zaglavila za patos, i digla ga na 6000rpm :d tako sam ja jednom u klompama, bilo me sramota :rotf:

Ajde bash da chujem vas, za nekih 1k eur, shta bi ste pazarili? Uslov je da ima 5vrata, znachi hatchback. U obzir dolazi i lupan auto, cale mi je limar tako da bi ga vec mi sredili, samo me zanima shta bi ste pazarili, ja svejedno nemam sve novce na broju, a kako je krenulu o5 cu da troshim na HW :d al valjda cu da nakupim kesh nekako ;)
pazi sad, ja imam par predloga:

1. idi u pozarevac, ili smederevo, ceo branichevski okrug. e a zashto - ljudi nisu svesni kako mikro socioloshki faktori utichu na cene i trgovinu. oni tamo ljudi su kompletno opicheni u glavu. i ne prodaju stvari za cenu same stvari, vec za pare koje im u tom trenutku trebaju. zaista je tako. u sluchaju da imamo nekog chlana iz tih krajeva, moze i da potvrdi, a ja lichno sam ishao sa drugarom da kupi Peugeot 205, 89, za 450 evra, koji i dan danaside, uz sitnije popravke. naprimer - 124ke se tamo krecu od 500-1000 evra jeftinije.

2. ford Scorpio sa pristojnom kilometrazom

3. ako nadjesh, mnogo su izdrzljivi i dobri auti - Lancer prvi, ili Corolla prva, trebalo bi da su oko te cene

4. Fiat Tipo - prethodnik brava/bravo serije, jeste mator, ali bi trebalo da je dobar auto, kolko sam chuo po prichama

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
da, pogotovo kada glupacha navuche 15cm shtikle na noge, pa stanesh pored nje na semaforu, a njoj shtikla zaglavila za patos, i digla ga na 6000rpm :d tako sam ja jednom u klompama, bilo me sramota :rotf:

pazi sad, ja imam par predloga:

1. idi u pozarevac, ili smederevo, ceo branichevski okrug. e a zashto - ljudi nisu svesni kako mikro socioloshki faktori utichu na cene i trgovinu. oni tamo ljudi su kompletno opicheni u glavu. i ne prodaju stvari za cenu same stvari, vec za pare koje im u tom trenutku trebaju. zaista je tako. u sluchaju da imamo nekog chlana iz tih krajeva, moze i da potvrdi, a ja lichno sam ishao sa drugarom da kupi Peugeot 205, 89, za 450 evra, koji i dan danaside, uz sitnije popravke. naprimer - 124ke se tamo krecu od 500-1000 evra jeftinije.

2. ford Scorpio sa pristojnom kilometrazom

3. ako nadjesh, mnogo su izdrzljivi i dobri auti - Lancer prvi, ili Corolla prva, trebalo bi da su oko te cene

4. Fiat Tipo - prethodnik brava/bravo serije, jeste mator, ali bi trebalo da je dobar auto, kolko sam chuo po prichama

Meni je Tipo ok auto, al moj cale kaze da bezim od njega, ocigledno vodjen tudjim negativnim iskustvima :d

Forada bi generalno izbegao, dok stari LAncer i Corola su ruzni za moje pojmove :D

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Meni je Tipo ok auto, al moj cale kaze da bezim od njega, ocigledno vodjen tudjim negativnim iskustvima :d

Forada bi generalno izbegao, dok stari LAncer i Corola su ruzni za moje pojmove :D
Ćale ti je upravu za Tipa,rupa bez dna ;)

A što se kola tiče,ovo ti ružno ovo ti ne valja,pa brate malo nas ti zezaš a???:D
PA nemaš baš puno izbora sa 1k evra,zna se šta tu može da se pazari...Ja bih na tvom mestu ili poslušo Fedjin advice,ili bih skupljo još para,bio još malo bez kola pa onda uzeo nešto..>Jer vidim da si izbirljiv,a sa soma jura ne možeš baš puno da biraš nažalost :(

Tako da ili dobar skuter,ili da skupljaš još para,ili da vidiš da navataš nekog stranca za te pare(evo baš sam video negde da za 1300-1400 ima da se uzme Bravo 98-9)al jbg,stranac je stranac,to znači non stop smaranje sa murijom,dok ne platiš carinu i poreze,a još ako te često vataju,Bravo ima da te košta ko nov Audi :d:d

Najbolji savet je da skupiš još keša,pa onda uleći u tu priču,sa soma evra ja bih išo na Yuga dobrog ako baš moram da kupim auto,a ne mogu da dodam keš,usuprotnom,bih šteko,odviko se malo od hardware manije :P(jbg ne može i makina i komp od 3k jura :P),i onda kad uštekam,to bi bila druga priča ;)

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ne, obicno im se stikla zaglavi na 6000 rpm ujutru kad pale auto, na -10 i tako posle par puta počnu da se čuju klipnjače... :d

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Drugarski savet - ni ne pokušavaj za 1K € da pazariš nešto, ja sam tako nešto imao i hteo sam da polijem benzinom i zapalim.
Bolje te pare potroši na ****e (prostitutke) visoke klase, idi na more u hotel sa 5 zvezdica u Tunisu, kupi neki polovan nadrkani italijanski skuter, al ne kupuj kola, molim te. Ne pričam ovo da bi te za***avao već iz najbolje namere, da se ne bi učio na svojim greškama. Bolje iznajmi dve profi drolje i budi na kratko Rocco Sifredi nego da kupiš krša za 1K € i platiš još 2x toliko da bi se prevezao ko čovek iz tačke A u tačku B!

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Ćale ti je upravu za Tipa,rupa bez dna ;)

A što se kola tiče,ovo ti ružno ovo ti ne valja,pa brate malo nas ti zezaš a???:D
PA nemaš baš puno izbora sa 1k evra,zna se šta tu može da se pazari...Ja bih na tvom mestu ili poslušo Fedjin advice,ili bih skupljo još para,bio još malo bez kola pa onda uzeo nešto..>Jer vidim da si izbirljiv,a sa soma jura ne možeš baš puno da biraš nažalost :(

Tako da ili dobar skuter,ili da skupljaš još para,ili da vidiš da navataš nekog stranca za te pare(evo baš sam video negde da za 1300-1400 ima da se uzme Bravo 98-9)al jbg,stranac je stranac,to znači non stop smaranje sa murijom,dok ne platiš carinu i poreze,a još ako te često vataju,Bravo ima da te košta ko nov Audi :d:d

Najbolji savet je da skupiš još keša,pa onda uleći u tu priču,sa soma evra ja bih išo na Yuga dobrog ako baš moram da kupim auto,a ne mogu da dodam keš,usuprotnom,bih šteko,odviko se malo od hardware manije :P(jbg ne može i makina i komp od 3k jura :P),i onda kad uštekam,to bi bila druga priča ;)
Nisam jako izbirljiv, al o5 necu ni po svaku cenu da kupujem. Ko shto rekoh na vrhu liste je Kadett, meni su interesantni i Alfa 33, Tipo i Uno, al cale kaze da izbegnem italijane iz tog perioda.

Da je vishe para vijao bi neki Golf 3 ili Astricu neku, al ovako jbg :(

Skuter ne bih vozio ni da mi poklone, kad cuje onaj strashno ruzan zvuk motora povraca mi se, ja kad zaturiram kosilicu imam lepsi zvuk ;)

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Display:
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Ne, obicno im se stikla zaglavi na 6000 rpm ujutru kad pale auto, na -10 i tako posle par puta počnu da se čuju klipnjače... :d
Pa da, kod mene u kraju jedna gospođa pali korsu 1.7D na -10, i odmah pun gas, ono po zvuku bi rekao da je preko 3000 o/min najmanje. A o paćenicima što voze keca i juga da ne govorim, na -10 neće da idu bez punog gasa, pa otuda se i radi geša na 50.000km:rotf:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Nisam jako izbirljiv, al o5 necu ni po svaku cenu da kupujem. Ko shto rekoh na vrhu liste je Kadett, meni su interesantni i Alfa 33, Tipo i Uno, al cale kaze da izbegnem italijane iz tog perioda.

Da je vishe para vijao bi neki Golf 3 ili Astricu neku, al ovako jbg :(

Skuter ne bih vozio ni da mi poklone, kad cuje onaj strashno ruzan zvuk motora povraca mi se, ja kad zaturiram kosilicu imam lepsi zvuk ;)

Onda ti jedino ostaje da poslušaš RUS-ov predhodni savet :D

Ne ozbiljno sad,sa tako malo para nemoj da ulećeš u te vode,jer kao što ti je reko RUS,samo ćeš da navučeš sebi još troškova(oko sredjivanja kante,i skuplje će te izaći opravke nego auto :d),a onda dolazimo do cifre od 2k jura,e tu već može da se pazari nešto ;)

Tako da ili čekaj ili idi i budi na dan-dva Hju Heffner :d:balavim: :wave:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
ahahah :rotf:

vidi ga ovaj car activated1, shto hoce da "bira" za 1k evra :d

i

oni tebi ruzni ?

sobzirom da imash izbor izmedju -

jugo
chroma
korsa
golf 1
havarisane Kia-e

i ova dva, koji su malo i skuplji od 1k evra - ja se ne bih dvoumio.

kadet isto - rdja ga voli vishe nego ja majonez.

predlog -

prepakuj shasiju, i uzmi 124 mercedesa. izaci ce te oko 1500 evra, a ljudi koji to rade lako se nadju. stranca nadjesh za sitno, slupanog za josh sitnije, uzmesh oba, broj motora prepakuj, i eto auta.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Yugo necu to sam rekao ranije, stojadin FTW :D

Corsa je ok, gledao sam je :)

Golf kec je isto ok, mozda malo mator al ok :)

Koreance no tankju

Fiata sa kraja 80tih i pochetka 90ih po caletu treba da izbegnem ;)

Dobro nisu toliko ruzni, mislio sam da mislish na one josh starije :d

Druga varijata je da nadjem negde papire za Nissan Micru 95to god ako se ne varam, eno je stoji vec dve god u dvorishtu ;)

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Golf kec je isto ok, mozda malo mator al ok :)
Golf I al da nije mnogo propao, pa onda budzenje... :d Prvo 1.8 20vT motor iz Passata ili Audija, pa onda malo chiptuninga, pa patos da se hromira da mozes u kanalu da se ogledash, pa enterijer rucno radjen, pa felne od 17" itd....

Zamisli zabavu 250 KS i 840 kila.... :rolleyes:

npr ovako nesto

ili jeftinija varijanta 2.0 16v :

Sve sto ti treba je dobra skoljka i gomila delova od novijih GTi-jeva. ;)

Poslednja izmena:
S

stalja

Guest
I dodje do cifre gde može da uzme ljudski auto :D

Batali kupovinu za 1000 evra. Ja ovaj moj yugo da nisam dobio na poklon [u prevodu keva uradila pravnu uslugu prijateljici], ne bi mi palo na pamet da vozim. Uzeo bi nekog matorog japanca tipa korola ili honda za svaki dan, a pakovao nešto za svoju dušu.

@BEGINER

Ja sam ti sa karaburme, tamo se budže uglavnom drifteri :D

Sa te tvoje strane ima par blindmanovaca, pogotovu onaj crveni punto hgt koji je vrh.

Vrh