netacno...Ne bi bilo moguce da je puna cisterna, prevrnuo bi se samo tako
netacno...
puna ili skroz prazna svejedno... cak mu je verovatno lakse ako je skroz puna...
tek da je poluprazna, ili da nije skroz do cepa napunjena, onda bi ga zapljusnulo i prevrnulo
Bilo kako bilo, to je motor godine u toj klasi i nije Fordov.Za ljude sto se kunu u TSI motore:
http://forum.seatklub.rs/index.php?/topic/703-leon-12-tsi-problem-cudan-zvuk/
Kako cvrsto branis VWBilo kako bilo, to je motor godine u toj klasi i nije Fordov.
A bug-ovi se dešavaju češće što je dizajn komplikovaniji. 1.2, pa i 1.4 TSI su sveži proizvodi, a na to nisu imuni ni nonVW motori novijih generacija. U globalu, ono što se pravi već duže vreme je kao tehnologija uvek bolje ispitano.
Zvuk koji se čuje na klipovima deluje kao da zatezač lanca ne odradi uvek posao kako treba dok ne digne pritisak ulja, s obzirom da je hidraulicki zatezac, pa je moguće da on klapara.
Jaooo, ko mi kaže!Kako cvrsto branis VW
Jbg, niko nije savršen, nećemo kupovati 1.2 i 1.4 TSI iz tih godišta.Nov motor koji crkne u garanciji ne moze da bude motor godine, osim ako sam ja prespavao kriterijume izbora. Ti turbo benzinci su napravljeni da bi trajali duze od atmosferskih pandana, a oni koliko vidim traju manje od Juga
I gde je zvanican opoziv fabrike? Kako su smeli da puste poluproizvod u prodaju?
Pa verovatno kad je potpuno nov nema tog zvuka, mada u fabrici bi morao da prodje testiranje kakvo bi motor prošao za ceo svoj radni vek, barem tipa 200-250K Km. Ko zna šta je tu problem.Taj problem sa nepravilnim radom (zvukom) je morao biti otklonjen pre izbacivanja na tržište, valjda su ga testirali hladnog u fabrici pobogu?
Ne hejtujem VW, ni slučajno, samo kažem, koji god proizvođač da je u pitanju, takvi problemi da se dešavaju, uz svu dostupnu modernu tehonologiju ispitivanja, malo je neobično...
Pregledaj poslednjih 100 strana, nisam nigde pomenuo Forda. Iskreno ____ mi se vise za bilo koju marku, ona marka koja stiti moj dzep (nema nepotrebnih stroskova kao na primer na TSI/TFSI motorima) je i moj izbor. Trenutno je Fiat izbor broj jedan za sve nas koji se ne razbacujemo parama.Jaooo, ko mi kaže!
, TSI je i dalje motor godine, dok FORD-a nema nigde na listi.
.
Feđa, shvati već jednom - FIAT rulez za SrbijuPregledaj poslednjih 100 strana, nisam nigde pomenuo Forda. Iskreno ____ mi se vise za bilo koju marku, ona marka koja stiti moj dzep (nema nepotrebnih stroskova kao na primer na TSI/TFSI motorima) je i moj izbor. Trenutno je Fiat izbor broj jedan za sve nas koji se ne razbacujemo parama.
Isto kao sto je bio i Gnoj 2 dizel pre 10 godina.Feđa, shvati već jednom - FIAT rulez za Srbiju
Eeee vozićeš ti meni Fiata ili Alfu ili Lanciu, pa neće te oprati ni Dunav ni Sava
Dobro onda, mani me tvojih troll-shill diskusija. Prvi si počeo sa "adresiranjem" rečenicom "za one koji se kunu u TSI motore", a to ti nije prvi put i već se dešavalo da thread bude zatvoren zbog toga.Pregledaj poslednjih 100 strana, nisam nigde pomenuo Forda. Iskreno ____ mi se vise za bilo koju marku, ona marka koja stiti moj dzep (nema nepotrebnih stroskova kao na primer na TSI/TFSI motorima) je i moj izbor. Trenutno je Fiat izbor broj jedan za sve nas koji se ne razbacujemo parama.
Nije bilo upuceno samo tebi, nisi jedini koji hvali VW.Dobro onda, mani me tvojih troll-shill diskusija. Prvi si počeo sa "adresiranjem" rečenicom "za one koji se kunu u TSI motore", a to ti nije prvi put i već se dešavalo da thread bude zatvoren zbog toga.
Ja nisam rekao ___ mi se sta ti vozis, nego sta ja vozim, nisam tebe nigde pomenuo, ne znam sto odgovaras na ovaj nacin. Sto se tice TSI-a, od sad pa nadalje i ubuduce je okakarteristan kao poluproizvod i to ni ti ni bilo ko drugi ne moze da promeni, svidelo se to tebi ili ne.Iskreno, ***e se i meni šta ćeš ti da voziš, da li će to biti Ford,Fiat, VW ili nešto peto, sasvim mi je sve jedno. TSI motori su ono što jesu, svidelo se ili ne tebi, meni ili nekome trećem.
Diplomatski odgovor.Što se mene tiče, sasvim sigurno je da u ovoj situaciji, danas sa primanjima koja imam, neću voziti TSI, niti bilo koje novo vozilo.
Ako ikada budem kupovao nov auto, sigurno ću se pre toga raspitati dobro da li i kakvih problema imaju dotični agregati, vozila itd...