| Vesti | Hardver | Sonos predstavlja Arc Ultra, novi soundbar sa Sound Motion™ tehnologijom
Hardver Sonos

Sonos predstavlja Arc Ultra, novi soundbar sa Sound Motion™ tehnologijom

Sonos je najavio predstavljanje Sonos Arc Ultra, novog soundbara sa revolucionarnom tehnologijom zvučnika pod nazivom Sound Motion™. Ova značajna inovacija u audio inženjeringu drastično smanjuje veličinu zvučnika dok istovremeno pojačava bas, otvarajući novo poglavlje u inovaciji zvuka, gde se veći i bolji zvuk može isporučiti iz manjih uređaja. Arc Ultra isporučuje dvostruko više basa od svog prethodnika, sa neviđenim 9.1.4 prostornim zvučnim iskustvom u elegantnom i sofisticiranom dizajnu.

Sonos takođe uvodi Sonos Sub 4, sledeću generaciju svog ikoničnog subwoofera sa osveženim dizajnom i unutrašnjim komponentama koje podižu vaše omiljene filmove, serije i još mnogo toga na viši nivo uz moćni bas.

Novi proizvodi će biti dostupni na Sonos veb-sajtu i kod lokalnih prodavaca u Srbiji, pri čemu Arc Ultra košta 131990 RSD, a Sub 4 119990 RSD.

„Već decenijama Sonos revolucioniše kućno bioskopsko i muzičko iskustvo sa proizvodima koji izgledaju podjednako dobro kao što i zvuče. Vođeni našom željom za inovacijama, kreirali smo Sound Motion™ kako bismo probili granice onoga što je moguće postići jednim zvučnikom, donoseći ovu jedinstvenu tehnologiju zvučnika u kućni bioskop, gde je potražnja za izvanrednim zvukom jednaka kao i za dizajnom koji se uklapa u moderne životne prostore“, rekao je Patrik Spens, izvršni direktor Sonos-a. „Arc Ultra je reinvencija naše najprodavanije zvučne trake, koristeći ovu neverovatnu inovaciju kako bi isporučila neviđeno zvučno iskustvo iz elegantnijeg dizajna.“

Sonos takođe nastavlja brzo unapređivanje svoje nove aplikacije. Uz softversko ažuriranje, lansiranje Arc Ultra i Sub 4 donosi performanse nove aplikacije koje će premašiti performanse prethodne u ključnim metrikama, uključujući one važne za nove kupce – identifikaciju sistema, postavljanje novih uređaja i mogućnost grupisanja Sonos uređaja. Za sadašnje Sonos korisnike, ažuriranje će ponovo uvesti 90% funkcija koje su nedostajale u novoj aplikaciji, uz dodatna unapređenja koja će dolaziti kako Sonos održava svoj redovni ritam ažuriranja.

Arc Ultra pruža pojačani bas, zapanjujuće prostorno zvučno iskustvo sa Dolby Atmos® tehnologijom i naprednu funkciju za poboljšanje govora za još veću kontrolu. Pruža masivnu zvučnu scenu koja precizno pozicionira svaki detalj zvuka u vašoj prostoriji, okružujući vas sadržajem. Nova arhitektura sadrži 14 Sonos zvučnika, uključujući woofer sa Sound Motion™ tehnologijom i grupom tweeter-a na oba kraja, pružajući 9.1.4 prostorno zvučno iskustvo.

Tune with Trueplay™ omogućava precizno podešavanje zvuka za vaš prostor, sada dostupno i za iOS i Android. Arc Ultra maksimizuje jasnoću govora, tako da je lakše pratiti dijalog. Potpuno nova napredna funkcija za poboljšanje govora omogućava vam da izaberete željeni nivo jasnoće dijaloga u Sonos aplikaciji.

Arc Ultra je rezultat saradnje sa renomiranim filmskim producentima poput Krisa Dženkinsa i Onali Blank kako bi fino podesili Arc Ultra za reprodukciju Dolby Atmos sadržaja i pružili iskustvo koje parira profesionalnim zvučnim sistemima. Dizajniran je sa prepoznatljivim zakrivljenim profilom, mat završnom obradom i tanjim izgledom koji izgleda elegantno kada je montiran, a ne blokira TV okvire kada je postavljen na policu.

Njegova rešetka se prostire oko celog zvučnika kako bi zvuk mogao da putuje u svim pravcima i potpuno vas okruži. Možete posedovati „bioskopski“ kvalitet zvuka za nekoliko minuta uz jednostavnu HDMI eARC vezu i lako upravljanje TV daljinskim, Sonos aplikacijom, Sonos Voice Control ili Amazon Alexom. Touch kontrole su diskretno postavljene iza soundbara kako bi se izbegla vizuelna distrakcija.

Uz Bluetooth line-in, Arc Ultra vam takođe pruža više načina za strimovanje – bilo da je u pitanju podcast ili plejlista pre dolaska gostiju.

Sub 4 je nova generacija sabvufera koji proizvodi bas koji možete osetiti i generiše duboke, dinamične niske frekvencije da poboljšate svoju zabavu.

Uključuje povećanu procesorsku snagu i memoriju, kao i novi WiFi radio za bolju povezanost.

Sub 4 zadržava dizajn većine svojih prethodnika, sa ažuriranom mat završnom obradom u crno-beloj boji i profilom koji lako stoji uspravno na boku, ili gurnite ispod kauča.

Možete ga povezati sa Arc Ultra, Arc ili Beam za dublje niske tonove. Uparite dva sabvufera zajedno za maksimalan bas.

Izvor: Sonos

 

Komentarišite na forumu…