| Vesti | Hardver | Mark Pejperaster novi direktor AMD-a
Hardver

Mark Pejperaster novi direktor AMD-a

amd

AMD je danas objavio postavljanje Marka Pejpermastera (Mark Papermaster), 50, na mesto visokog potpredsednika i glavnog tehničkog direktora. Kao vođa novoformirane Grupe za Tehnologije i Inženjerstvo, on će biti odgovoran predsedniku i glavnom i izvršnom direktoru Roriju Ridu (Rory Read) i nadgledaće sve AMD-ove inženjerske, istraživačko-razvojne (R&D) i proizvodnog razvoja funkcije. Pejpermaster, koji je do nedavno bio predsednik Silikonskog Inženjerstva u Cisco-u, biće odgovoran za kreiranje i sprovođenje u delo kompanijinih tehnoloških i proizvodnih planova, integrisanog hardverskog i softverskog razvoja, i nadgledanje kreiranja svih AMD-ovih proizvoda.

 

 

 

Napredni tim za istraživanje i razvoj predvođen višim potpredsednikom Istraživanja i Razvoja Čekibom Ekrautom (Chekib Akrout), kao i inženjerski timovi unutar AMD-ove proizvodne grupe, će od sada odgovarati Pejpermasteru. Ekraut, 53, će ostati zadužen za vođenje razvoja AMD procesorskih jezgara kao i metodologije razvoja dizajna sistem-na-čipu (SoC) platformi. Zbog njegovih tehnoloških i menadžerskih doprinosa, Ekraut će nastaviti sa radom u AMD-ovom visokom rukovoćem timu zaduženom za donošenje ključnih odluka i postavljnje strategija.

 

mark_papermaster

 

Markovo angažovanje značajno ojačava AMD-ovo vodeće rukovodstvo,“ kaže Rid. „Mark je obavljao značajne inženjerske funkcije u tri najinovativnije kompanije u tehnološkoj industuriji. On je dokazani šampijon koji poznaje industriju, poznaje naše kupce i izvrsno poznaje tehnologije„.

Novo-formirana grupa za tehnologije i inženjerstvo okuplja sve AMD-ove izuzetne tehničke telente u jedan centralizovani tim koji će unaprediti vreme izlaska na tržište naših proizvoda i koji će unaprediti nivo izvršavanja poslova širom kompanije. Najvažnije je da ova nova organizacija unapređuje naše sposobnosti za kozistentno ispunjavanje naših obaveza ka kupcima i pomaže našim kupcima u postizanju uspeha.“

 

U Cisco-u, Pejpermaster je bio zadužen za silikonske strategije, arhitekturu i razvoj u kompanijinom svič i ruterskim poslovima.  Pre Cisco-a, Pejpermaster je obaljao funkciju Apple-ovog visokog potpredsednika Hardverskog Inženjerstva Uređaja bio je odgovoran za razvoj  iPod i iPhone hardvera. Takođe, on je obavljao i brojne vodeće pozicije u IBM-u, radeći u kompanijinom tehničkom upravnom timu i nadzirući razvoj klučnih miroprocesorskih i beljd serverskih tehnologija.

Pejpermaster ima bečler diplomu u električnom inženjerstvu stečenu na Univerzitetu Teksasa u Ostinu i master diplomu  električnog inženjerstva, Vermont Univerziteta. On je član savetodavnog odbora Kokrel (Cockrell) Škole Inžinjerstva Univerziteta Teksasa. Pejpermaster će biti lociran u Sanivelu, Kalifornija.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu