| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje ExpertBook B1
Hardver ASUS

ASUS najavljuje ExpertBook B1

Iz kompanije ASUS dolazi ExpertBook B1, a pitanju je laptop za kojeg navode da je spreman za izazove modernog poslovnog sveta. ExpertBook B1 dolazi sa nizom korisnih funkcija, uključujući Intel Core 7 procesor sa Intel Iris Xe grafikom, do 64 GB memorije i velikim skladištem.

Da biste mogli da uživate u neometanom radu, tu je i svetao ekran sa odnosom dijagonala 16:9, dok je sve to zapakovano u kućište od 1,4 kg. Mislilo se i na konektivnost, stoga ExpertBook B1 nudi WiFi 6E i bogatim niz I/O portova.

ASUS ExpertBook B1 dolazi sa AI ExpertMeet opcijom, koja je osmišljena da olakša poslovne sastanke, uz funkciju Webcam Watermark koja tokom sastanaka prikazuje podatke o učesnicima – poput imena, pozicije, kompanije i kontakt informacija – olakšavajući upoznavanje i komunikaciju. Takođe, opcija Screen Watermark štiti podatke tokom deljenja ekrana, što je posebno važno kod poverljivih informacija. Uz pomoć vidljivih vodenih žigova, čak i ako neko napravi snimak ekrana, sprečava se potencijalna zloupotreba.

AI ExpertMeet nudi i opcije prevoda u realnom vremenu i identifikacije govornika, samim tim olakšavajući komunikaciju. Pored toga, AI Meeting Minutes funkcija pomaže u izdvajanju ključnih tačaka sa sastanaka. ExpertBook B1 takođe poboljšava rad na daljinu uz AI Noise Reduction funkciju za otklanjanje šuma za jasne pozive. Pored toga, Copilot u Windows-u dodatno pojačava produktivnost uz AI podršku.

ASUS ExpertBook B1 poseduje šarku koja omogućava otvaranje do 180°, dolazi u elegantnoj sivoj boji i održivom dizajnu koji sadrži preko 25% recikliranih materijala. Poseduje i poboljšan sistem hlađenja koji omogućava optimalne performanse čak i tokom dužeg korišćenja. ExpertBook B1 je dizajniran tako da se lako popravlja, sa user-friendly baterijom koja se može jednostavno skinuti i ponovo pričvrstiti sa samo četiri šrafa na poklopcu.

Takođe podržava više specifikacija baterije, omogućavajući fleksibilnost u prilagođavanju laptopa prema potrebama kompanije. I/O portovi su strateški postavljeni za uredan radni prostor, omogućujući nesmetano korišćenje miša. Tastatura je dizajnirana sa hodom tastera od 1,35 mm koji smanjuje napor pri kucanju. Uz to, opcionalni ASUS NumberPad unapređuje unos podataka.

Novi laptop dolazi sa ekranom od 14 ili 15.6 inča, sa 87% udelom ekrana u odnosu na telo, pružajući produktivno radno okruženje. Ovaj svetao ekran sadrži TÜV Rheinland zaštitu za oči i anti-refleksni panel, smanjujući naprezanje očiju.

ExpertBook B1 takođe pruža odličan zvuk zahvaljujući Dirac audio tehnologiji, dok dvostruki mikrofoni precizno hvataju glas za jasne komunikacije.

Mislilo se i na bezbednost, stoga je ASUS ExpertBook B1 opremljen naprednim tehnologijama koje osiguravaju bezbednost podataka. Sadrži fizički poklopac za kameru i senzor otiska prsta za bezbednu biometrijsku prijavu.

Opcionalno je dostupan TPM 2.0 modul za dodatnu zaštitu podataka i transakcija.

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…