| Hardver | Hlađenja | LC-Power LC-CC-94
Hlađenja

LC-Power LC-CC-94


Metodologija testiranja

 

LC Power LC-CC-94 kuler smo direktno uporedili sa Thermaltake  Slim X3 kulerom i naravno, Intel 115x box kulerom. Zbog dosta raznolikog raspona obrtaja ova tri kulera, upoređivali smo ih samo na dve brzine. Test je vršen na maksimalnom broju obrtaja i na 1000 obrtaja u minutu. 1000 RPM-a je neki optimum gde je kuler tih, a u nekim slučajevima čak i nečujan. Maksimalna brzina Tt kulera je oko 2800 obrtaja, box kulera oko 2000, a LC-Power-ov maksimum je 1800 obrtaja.

 

LC-Power LC-CC-94 058

 

Ispitivanje je sprovedeno na Gigabyte Z77-UP7 matičnoj ploči i na Intel i5 2500K procesoru koji je radio na fabiričkim ne-overklokovanim brzinama. Temperaturu smo dobijali od četiri prikaza temperature jezgara iz kojih smo računali prosek. Tim putem smo omogućili dobijanje tačnijih rezultata sa dve decimale. Test računar smo prvo opterećivali popularnim LinX stres programom verzije 0.6.4 koja u sebi sadrži AVX instrukcije. Beležili smo Load temperature, nakon čega smo sistem pustili da bude oko pet minuta u Idle režimu (stanje kada procesor ništa ne radi) i opet beležili temperature.

 

LC-Power LC-CC-94 027 T

 

Bilo je predviđeno da svaki Load test traje tri kruga u LinXu, a to je odprilike 12 minuta, što se u praksi pokazalo kao više nego dovoljno vremena da temperatura CPU-a više ne raste.

Sobna temperatura je bila veoma stabilna, mali termometar je tokom celog testa pokazivao 23°C, dok se vlažnost vazduha samo malo menjala.

Kod sva tri kulera smo koristili Noctua NT-H1 pastu za koju znamo da je provereno dobra. Primenjujemo istu kvalitetnu pastu kod svih testova kulera da bismo isključili kvalitet fabričke paste kao faktor u performansama.

 

Naš test sistem je izgledao ovako:

  • CPU: Intel Core i5 2500K Stock Clock
  • MB: Gigabyte Z77X UP7 (rev. 1.0)
  • RAM: 2x4GB Patriot 2133MHz
  • PSU: SeaSonic 620GM
  • HDD: Samsung 840 Evo 120GB
  • CASE: HAF XB
  • OS: Windows 7 x64 NLite SP1

 

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar