S.T.A.R.A.C.
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 10.07.2009.
- Poruka
- 289
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N
Drug, da malo cesce obilazis forume znao bi da to isto o DX11 i ja pricam. A hype me ne zanima, ne vjerujem u to.Nije valjda da si se primio na taj marketinški trik! To će biti krpež, kapeža... jer sve ove sitnice koje su do sada nagurane u x-ray jesu u suštini samo krpež na već postojeći endžin koji je sada već brat, bratu... pa jedno 7-8 godina star! Zaboravi na to! Mislim OK, ako ti znače nešo malo mekše senke, onda u redu, ali to u globalu gledano ne menja ništa, a čak ni ne pospešuje suštinski sam izgled jedne igre.. U stvari, sumanjam da će na to neko posebno obraćati pažnju dok se bude igrao, tako da je to po meni samo bespotrebno traćenje resursa. Ako s tim novim senkama mi igrači budemo dobili jedno 10FPS-a odozgo, onda svaka čast to ima smisla, samo i ti i ja znamo da od toga nema ništa... A u stvari desiće se suprotno, tj. izgubićemo jedno 10FPS-a... Dakle, krpež, prosto rečeno!
Što se tiče DX-11 igara proteći će rekama još dosta vode dok konačno ne bude izašlo nešto što će biti rađeno od nule namenski za DX-11 ko što je to bio slučaj sa igrama poput FC, Doom 3 i HL2 koje su onda bile namenski rađene za DX-9...
U stvari kad malo bolje razmislim, ne mogu da se setim niti jedne igre koja je nameski rađena za DX-10, a za to je opet verovatno kriva ozloglašena Vista! Windows 7 ima bolju reputaciju i fresh start pa cenim da se namenski rađene igre za DX-11 mogu očekivati! Samo... to će biti kad se konačno sedmica bude i oficijelno pojavila na tržištu... Znači, ko što neko reće jenom na benchu---> Five minutes Turkish!
A do tada sve što bude izašlo za DX-11 biće ko što rekoh, samo krpež i ništa više... Pa sad ako to nekome nešto znači, onda neka gura po grafici i grafičkim kartama... Samo napred!
---------------------------------------
Uzgred, ovaj prevod koji si zakačio je ok... Sa ovim je već moguće igrati igru! Hvala za to i pozdrav!
Radi se o tome da je igra izasla na trziste bez DX11 podrske (tesselacija, mekane sjenke) usprkos svim tim najavama od strane Ati-ja. Znaci izbacena je nepotpuna verzija, sto nekima smeta iz cisto principijelnih razloga. Zasto su Ukrainci i Ruje dobili takvu verziju!
Ja nemam DX11 kartu, pa me stoga on niti ne zanima. Zanima me DX10 AA u ovoj igri.
Oni su CoP odradili za godinu dana! Postoji li tim koji moze odraditi igru ovakvih proporcija i ujedno napisati novi engine za godinu dana? I opet zaboravljate da je ovo igra o Zoni, a ne o plazi na Karibima.
I nije ovaj engine 7-8 godina star. Problem za GSC je CIS trziste, jer tamo ljudi ne posjeduju jake konfiguracije. Zato u igri i postoji staticno osvjetljenje. A Stalker i jeste primarno radjen za njihovo i Europsko trziste. Podrska za razlicite DX modove ih puno ogranicava. No bez obzira na to igra izgleda odlicno.
@graphXtreme:
Evo morat cu te razocarati i reci ti da CoP maltene nema bug-ova