• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ručni satovi

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.707
Rezultat reagovanja
1.084
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Imaju sada kinezi svoje ETA klonove, a imaju i Selite koje sada svi koriste, Selita je ustvari isto što i ETA, samo švajcarski "original".

Ja Rolex ne bih nosio za džabe da ga dobijem da nosim po gradu, previše mi je postao seljački brend, sramota me, od Jovane Jeremić do braće Hofman, i svakog kapuljasa koji je preko noci uzeo pare od gradjevine i slično.

Jovana Jeremic imala izjave tipa :
" Rolex je na najbolji sat, brend, zna se kad se kaže sat to je Rolex, svaki otac sinu mora da kupi Rolex itd. "

Većina seljaka nije čulo za ozbiljnija imena u svetu satova od Rolexa poput Vacherona, Pateka, Piguet itd. Ili ih uopšte i ne zanimaju, jer u priglupom društvu gde se oni kreću niko ne bi ni znao šta je to, ovako vide Rolex i to je to svaka starleta zna wau skidaj gace.

Da ne navodim sada još desetine imena i brendova za koje nisu čuli, a kao su "obožavoci kolekcionari" Rolexa.

Ne daj bože da nekog od njih pitaš šta je Zenith, mislili bi rusko smeće, a njihov mehanizam stavljali u čuveni Rolex Daytona 12 godina..

Poslednja izmena:

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.043
Rezultat reagovanja
2.441
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515 & Mackie CR5-XBT
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Pro V3 @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 500/250 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera G
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Furao bih ja AP Royal Oak da lova raste na grani :)

Rolex klonovi nisu moj stil, kupio bih Rolex kao krunu svog ličnog uspeha, a smatram da sam daleko od toga još uvek.
Sledeća "faza" je neki švajcarski automatik, na primer Maurice Lacroix Aikon Automatic (42mm):

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.707
Rezultat reagovanja
1.084
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Mene je prosla ta faza furanja satova... Najradije bih kupio neki najmocniji smart koji postoji trenutno, jedan dress sat za kosulju i to je to.
Posebno ne razumem kupovinu Rolexa kao obelezavanja tj krune licnog uspeha, ako nisi bogat i nemas bar 500,000e u steku, 3-4 nekretnine, siguran biznis, porodicu i sve osigurano.
Danas ljudi odvajaju 15-20.000e na Rolexa, a zive u iznajmljenom stanu ili stanu na kredit, kolima na lizing... Dobili pare preko stranke, namestenih tendersa i slicnih gluposti pa se pokondire preko noci, daj lux auto i rolex odma neki i slicno, bez ikakvog licnog uspeha, mislim za mene poltronstvo nije uspeh..
I onda vidis npr Steve Jobsa, Bil Gejtsa kako furaju neki Casio. Tyson Fury-ja kako u Passatu od 1500e ide na trening.. Koja je poenta imati sat od 20,000e.. postoje bolje stvari na koje mozes da ulozis novac da ne izgubi vrednost ili da vrednost skoci, takodje bilo koji kvarc od 50e je precizniji i pouzdaniji od bilo kog automatica od xy hiljada eura, plus servisi za takve satove su papreni, skuplji nego plivajuci zamajac na kolima.

Poslednja izmena:

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.043
Rezultat reagovanja
2.441
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515 & Mackie CR5-XBT
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Pro V3 @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 500/250 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera G
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Iskucah prilično dugačak komentar, međutim odlučih se da ga ipak obrišem.

Sve što ću reći je: Definicija ličnog uspeha je veoma subjektivna stvar, kao i poenta istog tog sata - subjektivni doživljaj. Neko proslavi uz čašu vina, neko kupi sebi Rolex, neko ne slavi uopšte. Subjektivna stvar.

Ostatak ne bih komentarisao jer bi se otišlo u krajnost absurda, jer na kraju dana, šta će ti uopšte sat na ruci kad imaš mobilni telefon kod sebe? Sat je nakit a kao i svaki nakit, nema nikakvu poentu osim da izgleda lepo i da u određenim slučajevima čuva ili uvećava vrednost inicijalne kupovine (investicije u ovom slučaju).

Da ovaj post ne bi bio totalni off, sat koji bih vrlo rado posedovao kao daily driver je TAG Heuer Aquaracer Professional 300 :)

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.707
Rezultat reagovanja
1.084
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Smart sat nije nakit... i ne mogu nonstop da palim telefon, mnogo mi je lakse da pogledam na ruku. Pritom telefon je glomazan i nemam ga uvek pri sebi.

Nov sat nije investicija, to je laž... Čim ga izneses iz radnje gubi vrednost izuzev Rolexa koji pumpa cene polovnih jer su liste čekanja za nove dugačke, nekad po par godina, pa ko hoće odmah da uzme sat mora da kupi polovan po ceni novog, ali generalno nov sat nije investicija gledano van Rolexa. Neki polovan vintage možda može biti, ali i na njega se troši pozamašna suma za sređivanje ( retki delovi samim tim skupi ), servisi redovni su skupi.. kod zvaničnih sajdžija za luksuzne brendove preko 1000e mogu biti redovni servisi. Ako hoces da ti traje sat moras da mu menjas ulje isto kao na autu.

Ko hoce da cuva vrednost novca kupuje zlatne poluge, ne sat.

Ko hoce da investira u satove trebalo bi da gleda vintage modele, isto kao i sa kolima, ko hoce da investira u kola mora da radi resturacije i nalazi klasike kojima se nada da ce rasti cena, ako kupis nov auto i odlucis da ga prodas automatski gubis na ceni + servisi i sve ostalo jer auto traži održavanje isto kao sat.

Poslednja izmena:
Vrh