Dakii
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.02.2016.
- Poruka
- 271
- Rezultat reagovanja
- 281
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Desktop / HP Pavilion
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5500 / AMD Ryzen 5 5625
Motherboard:
MSI Gaming Plus B450
RAM:
G.Skill RipJaws 32gb / 16gb
VGA & cooler:
RX 6900 XT / Vega
Display:
ASUS VA27EHE
HDD:
Crucial p3 1tb / 512 GB NVMe
Sound:
Minifuse 1 + Eris E3.5
Case:
Redragon Grimlock
PSU:
Seassonic B12 750w
Mice & keyboard:
A4Tech V7M + A4Tech Specter Claw / Redragon Harpe K503
Pozdrav svima imam jedan masivn problem sa racunarom koj je krenuo danas... Odradio sam svoj troubleshooting ali me zanimaju i misljenja
Naime pre 4 dana sam uzeo novu graficku RX 6900 XT, a mesec dana pre toga dodao jos 2x8 GB rama... Jutros je racunar radio potpuno normalno... Ja sam otisoa da spremim dorucak i kada sam se vratio crni ekran i nista ne pomaze.. Restart, vadjenje kablova, zamena HDMI kabla.. Lampice na ploci su se drzale na ili VGA ili boot..
Poceo sam da testiram RAM memorije ispada da mi ne radi ni RAM stick, a ni slot vise... 4x8 gb je kompletna memorija racunara.. Vadio sam sve i isprobavoa kombinacije.. 3. slot mi ne radi, ubacio sam ispravnu memoriju u njega ali mi ne radi ni sam stick koje je bio u tom slotu.. Da li je moguce da je slot sprzio stick ili okrenuto? Zasto bi se nesto tako desilo? Racunar nije bio pod nikakvim opterecenjem dok sam bio odstusan stajao je na desktopu
Edit: Sto se tice same struje zbog promene karte.. Ja igram samo modovani Skyrim i u poslednjih 4 dana koliko imam ovu kartu nije povukla preko 240w nijednom, a i t oje retkost samo na jednom delu mape ide na 100% koriscenja
Cena konfiguracija:
Ryzen 5 5500 /LC CC 120
MSI Gaming Plus B450 ploca
4x8 G .Skill Ripjaws 3200 MHz (sada 3x8 ig)
AsRock OC Formula RX 6900 XT (undervoltovana po uputsvu prodavca)
Seassonic BC 750
Naime pre 4 dana sam uzeo novu graficku RX 6900 XT, a mesec dana pre toga dodao jos 2x8 GB rama... Jutros je racunar radio potpuno normalno... Ja sam otisoa da spremim dorucak i kada sam se vratio crni ekran i nista ne pomaze.. Restart, vadjenje kablova, zamena HDMI kabla.. Lampice na ploci su se drzale na ili VGA ili boot..
Poceo sam da testiram RAM memorije ispada da mi ne radi ni RAM stick, a ni slot vise... 4x8 gb je kompletna memorija racunara.. Vadio sam sve i isprobavoa kombinacije.. 3. slot mi ne radi, ubacio sam ispravnu memoriju u njega ali mi ne radi ni sam stick koje je bio u tom slotu.. Da li je moguce da je slot sprzio stick ili okrenuto? Zasto bi se nesto tako desilo? Racunar nije bio pod nikakvim opterecenjem dok sam bio odstusan stajao je na desktopu
Edit: Sto se tice same struje zbog promene karte.. Ja igram samo modovani Skyrim i u poslednjih 4 dana koliko imam ovu kartu nije povukla preko 240w nijednom, a i t oje retkost samo na jednom delu mape ide na 100% koriscenja
Cena konfiguracija:
Ryzen 5 5500 /LC CC 120
MSI Gaming Plus B450 ploca
4x8 G .Skill Ripjaws 3200 MHz (sada 3x8 ig)
AsRock OC Formula RX 6900 XT (undervoltovana po uputsvu prodavca)
Seassonic BC 750
Poslednja izmena: