gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 8.151
- Rezultat reagovanja
- 2.730
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
Motherboard:
AsRock Z370 Pro4
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
EVO 860, WD WDS 500, WD SN5000, Patriot P210
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
realtek ne brisem jer ga koristimSto se tice procesa, Realtek brisem iz mesta, NV ima 3 (kod mene), za Intel rapid kod instalacije kazi -notray i podesi u servisima da se startuje manuelno. Ja trenutno imam 41 sa FF i Thunderbirdom i Avastom i Winfast PVR2 (TV tuner aplikacija ima scheduler i handler za daljinski). Hint, koristi Autoruns i Logon tab pa dechekira sta ti smeta, posle mozes da vratis ako zeza. Mozes da eliminises i plugin-container (about:config -> dom.ipc.plugins.enabled).
, intel nema tray ikonu, al svejedno ima dva procesa, od kojih jedan i jeste IaStorIcon.exe, sa njime cu se pozabaviti ali on ne radi nista pa mi ni ne smeta.Startup menadzere koristim vec 15 godina bre
Naravno da sam iskljucio sve sto mi ne treba, tamo trenutno ima 4 stavke aktivne, realtek drajver, aplikacija za ucitavanje profila za monitor i zakljucavanje LUT tabele u grafickoj nakon toga, logitech drajver (da bi mi radili MM keys i F-keys na tastaturi) i neki nvdijin djavo, to je sve. Koristim nekad CCleaner za to, nekad obican msconfig. Za servise naravno moram u services.mscedit: mislim, nakon sto sam sredio gigabyteove za*ebancije nemam ja puno procesa ako uzmete u obzir sta mi je sve popaljeno
(punkbuster 2 procesa bih mogao da ugasim, malo pre sam ih bacio na manual startup). Sistem je star jedno 2 godine...
http://i.imgur.com/mMueA.jpg
sto se 0-255 tice, ima da se namesti i na atiju i na nvidiji u drajverima, medjutim, neki filmovi su prosto snimljeni tako da je crna takoreci kao na 16-255 pa im ne mozes nista osim da kroz plejer forsiras jos jednu konverziju na 0-255 ali to onda upropasti stvar i ubije jako mnogo detalja u donjem opsegu.
Poslednja izmena:

Ne znam zašto, kod mene je odlična. Malo seckanje koje sam imao na 1080p filmovima sam rešio promenom svih resizera na bicubic.