gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.705
- Rezultat reagovanja
- 2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
realtek ne brisem jer ga koristim , intel nema tray ikonu, al svejedno ima dva procesa, od kojih jedan i jeste IaStorIcon.exe, sa njime cu se pozabaviti ali on ne radi nista pa mi ni ne smeta.Sto se tice procesa, Realtek brisem iz mesta, NV ima 3 (kod mene), za Intel rapid kod instalacije kazi -notray i podesi u servisima da se startuje manuelno. Ja trenutno imam 41 sa FF i Thunderbirdom i Avastom i Winfast PVR2 (TV tuner aplikacija ima scheduler i handler za daljinski). Hint, koristi Autoruns i Logon tab pa dechekira sta ti smeta, posle mozes da vratis ako zeza. Mozes da eliminises i plugin-container (about:config -> dom.ipc.plugins.enabled).
Startup menadzere koristim vec 15 godina bre Naravno da sam iskljucio sve sto mi ne treba, tamo trenutno ima 4 stavke aktivne, realtek drajver, aplikacija za ucitavanje profila za monitor i zakljucavanje LUT tabele u grafickoj nakon toga, logitech drajver (da bi mi radili MM keys i F-keys na tastaturi) i neki nvdijin djavo, to je sve. Koristim nekad CCleaner za to, nekad obican msconfig. Za servise naravno moram u services.msc
edit: mislim, nakon sto sam sredio gigabyteove za*ebancije nemam ja puno procesa ako uzmete u obzir sta mi je sve popaljeno (punkbuster 2 procesa bih mogao da ugasim, malo pre sam ih bacio na manual startup). Sistem je star jedno 2 godine...
http://i.imgur.com/mMueA.jpg
sto se 0-255 tice, ima da se namesti i na atiju i na nvidiji u drajverima, medjutim, neki filmovi su prosto snimljeni tako da je crna takoreci kao na 16-255 pa im ne mozes nista osim da kroz plejer forsiras jos jednu konverziju na 0-255 ali to onda upropasti stvar i ubije jako mnogo detalja u donjem opsegu.
Poslednja izmena: