Kao sto sam vec X puta ponovio mene ne smeta da azuriram rezultate ali imaj u vidu da ovo nije trkacka manifestacija nego pokazivanje stabilnih frikvencija za svaki dan. Ako je tebe uredu da max temp bude +90 stepeni (na +10 kljuca voda!) onda nemam ni ja problem da objavim shot.
Cilj threada je da se pokaze drugim korisnicima na kojim parametrima i kom vidu hladjenja koja aehitektura stabilno radi...
Nadam se da su svi to tako razumeli
Javi da li je ovo tvoje finalno postavljanje i bice ubaceno u listu...
Moze on da radi i na 110°C samo pitanje koliko dugoNormalno da je 24/7 pa ne drzim Linx 24/7/365 u 100% load-u ovo je samo dokaz da na toliko moze da radi za 24/7 a kad kompletiram vodeno onda idemo do krajnjih granica jer moze to jos da ide bar do 4.5Ghz
64.68GFlopsa
@za***ani sad kad nabacim vodu stizem te
Moze on da radi i na 110°C samo pitanje koliko dugo
Tvoj rez kacim za koji minut ...
@za***ani
Okaci rez u obliku kako ti je Oki rekao evo jos jedanput ...
Username|CPU tip|CPU frikv.|CPU vCore|multiplikator|FSB/HTT frikvencija|CPU temp.|hladjenje|NB-frikv.|NB-VCore|Stepping|Mainboard tip|verzija Biosa|Operativni|screenshot
Tvoja stvar ....Radice dovoljno dugo ali da cu da ga stedim necu ima da radi za sve pare
Nije poenta maksimalno moguce nego umeren overclock sa tempeturama koje i sam proizvodjac specificira kao preporucljive. Samo tesko to objasnitSta te briga, imas garanciju
Naravno da nije 100% ... Ipak je jedan od najmerodavnijih testova.Hteo bih samo da dodam da ovaj test nije (naravno) dokaz stabilnosti sistema za 24/7. Ovde sam okacio rezultate za 3.8 GHz. LinX je prosao OK posle skoro 9h torture na preko 70*C ali je posle toga masina geknula posle x264 kompresije (uposleno svih 8 thread-ova 100%) iako je temperatura bila znacajno niza. Ja sam za svaki slucaj podigao Vcore za 2 koraka kao i Vtt i vise nije bilo problema. U principu, trebalo bi da se kace rezultati nako sto se ustanovi da je sistem stabilan posle visemesecnog koriscenja a ne nakon sto sistem prodje 75 prolaza prvi put bez pucanja. Moja 2 centa.
Sta te briga, imas garanciju
To siljenje procesora nikad nisam razumeo jel mozes da postavis LN2 u neku kancelariju skolu ili bilo gde a da pritom ne uplasis ljude sa tom skalamerijom.Podizanje kloka pri vazdusnom ili vodenom jedino moze da ima primenu u svakodnevim poslovima i da se oseti dobitak.U tvojoj temi je naslov PCAXE LinX 24/7 Challenge a rec "Challenge" je izazov za 24/7 a ne praktican 24/7Nije poenta maksimalno moguce nego umeren overclock sa tempeturama koje i sam proizvodjac specificira kao preporucljive. Samo tesko to objasnit
Zato i pise u prvom postu praktican overclock.
Gledano iz ekstremnog ugla ovo je ovdje overclock za malu decu ako neko misli da pokaze misice i maksimalno moguce nek se lati LN2 i rokne te i7edmice sa 1,7V u nekom benchmarku.
To bi imalo vise smisla a postigao bi i veci efekat
Sta ga briga ima garanciju
Po mome je daleko vece siljenje voziti CPU na +90°C konstantno satima nego odraditi tro minutski test na -120°C uz veci napon .... Pojenta je u tome sto siljenjem procesora na +90°C ti prelazis granicu prakticnosti i svakodnevnosti. Jedino ako ovaj LinX test ne smatras svakodnevnicom ....To siljenje procesora nikad nisam razumeo jel mozes da postavis LN2 u neku kancelariju skolu ili bilo gde a da pritom ne uplasis ljude sa tom skalamerijom.Podizanje kloka pri vazdusnom ili vodenom jedino moze da ima primenu u svakodnevim poslovima i da se oseti dobitak.U tvojoj temi je naslov PCAXE LinX 24/7 Challenge a rec "Challenge" je izazov za 24/7 a ne praktican 24/7
Mozda je fora u latencijama memorije? Meni je CL8?ovi Gflopsi u linx u su mi sve manje merodavni
ja imam veci uncore i core freq i imam samo 0.2 Gflopsa vise od shikija
Koje su to aplikacije?Ne vredi ti si lik koji je najpametniji na svetu povlacim se i slobodno me skini sa liste.Po mome je daleko vece siljenje voziti CPU na +90°C konstantno satima nego odraditi tro minutski test na -120°C uz veci napon .... Pojenta je u tome sto siljenjem procesora na +90°C ti prelazis granicu prakticnosti i svakodnevnosti. Jedino ako ovaj LinX test ne smatras svakodnevnicom ....
Ali se onda postavlja pitanje ako LinX nije svakodnevnica sta ga onda razlikuje od LN2 sesije OC-Challenge jeste, ali prakticnog overclocka.
Mozda za tebe ovaj LinX sad izgleda kao nesto nesvakodnevno i eksoticno ali veruj mi ima ljudi koji svakodnevno odradjuju slicno zahtevne aplikacije...
Nisam dzabe trazio u shotovima da se vidi temperatura ima to svoj znacaj i funkciju ....
Mene je licno totalno svejedno sta ti radis sa svojim Hardware'om ali nemoj molim te da nam prodajes ovde pricu da su parametri i opterecenja koja vladaju sasvim humana na duzi period
Hvala na komplimentu ali ipak nisam toliko pametanKoje su to aplikacije?Ne vredi ti si lik koji je najpametniji na svetu povlacim se.
Evo gaHvala na komplimentu ali ipak nisam toliko pametan
Dacu ti jedan zadatak a ti ako si dobre volje me ispostuj pa da vidimo da li sam ja u pravu ili ne....
Spusti napon na CPU'u toliko da ti maks temperatura ne prelazi 80°C i postavi screenshot bas me interesuje razlika u frikvenciji i GFlopsima
A onda ponovi test i spusti ga na 75°C
Interesuje me procentualna razlika u performansama i cenu koju placas u temperaturi
razlika u odnosu na tvoj aktuelni max je tacno 5.5%Evo ga