fotoronin
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 18.11.2018.
- Poruka
- 914
- Rezultat reagovanja
- 265
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Ajmo ovako.....Ja sam npr. pazario novu mashinu u septebru prosle godine posle Intel Q2Q 8200 I DDR2 I 10 godina trajanja platforme..I kontajuci kao "sta god da uymes bice bolje"-hteo prvo Intel 8700 K , neku grafiku kakvu takvu, I bar 16 Gb RAM...Kad, sto zbog niskih cena AMDa I Meltdown I Spectre,-I nesto savte a po Forumima resim se za AMD-...Najvise za potrebe foto-obrade I poneki gajming...I sta je poenta?>prošao sa 100 +evra jeftinije, kasnije josh zamenio stock cooler, I na kraju-da radi bolje nego prosl aplatforma, naravno ali...Prvo problem sa RAMOm, uzasni ubili me BSOD...Onda sad, pitanje na koje mi jos NIKO nije dao odgovor-pri konvertovanju fotki iz RAWa u JPEG, ACR/Phptpshop, CPU usage ode na 100 % ili blizu...!!!Svih 12 threadova!!Doduse-i pored toga u isto vreme SVE drugo radi, browser , film,...Ali da li je to normalno..?Ili je , verovatnije posledica toga-Adobe ogrami sa napisani/optimizovani za INTEL!!!!