Drugari, ja bih imao jedno strucno pitanje... Da li je neko imao prilike da testira neko pojacalo u klasi D ? Citao sam dosta literature o dizajnu takvih pojacavaca i odusevio se ali jos nisam testirao tako nesto.....
Nije sve tako crno-belo, makar ono sto sam ja citao ukazuje da popularno nazvana Class-T amplifikacija odlicno zvuci.sta znam, ja sam imao u kolima mono block jbl 300.1 za sub, nisam nikad probao stereo varijante, ne znam ni da li to ima smisla za "po kuci" obzirom da je AB verovatno bolje za tu svrhu zar ne?
U D klasi (ili u ovom slucaju T) ti ne treba 500W posto se drugacije ponasa pri isporuci snage u zvucnik. Nesto tipa 10W ti dodje ko 50W klasicnog AB, samo je pitanje (u recimo car audio amps) kako ce ga klasifikovati. 300W mono block koji sam imao (class D) je u sustini 50W, al posto efektivno isporucuje 300W programa tako je i klasifikovan. Kazem, jedini problem tzv u svemu tome je sto sto zvucnik mora biti 90+db/W osetljivosti jer u suprotnom snaga takvih pojacala rapidno opada, dok sa AB nije takav slucaj, tj. ne u tolikoj meri.
Koliko sam uspeo da shvatim, onaj T-class SI iako ima svega 6W, u zavisnosti od izvora napajanja isporucuje i do nekih 50W programa, sto nije uopste malo (na zvucnicima sa ~94db/W osetljivoscu)
Ako ovde mislis na moje Vege, opasno si se prevario101% sam siguran da ti kutije zvucno ne sviraju nista ispod 45hz, nista znacajno ispod 55hz.