ivke76
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 190
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Ta ista nauka je mene u osnovnoj ucila da ima 3 agregatna stanja a atmosferske "fenomene" tipa "kuglaste munje" svrstavala u "Misterije Sveta" pokojnog Clark-aNe znam sta ti znaci HC believer?
U sta ja vjerujem? Vjerujem da postoji Kreator svega ovog, a moja religija je nauka.
Nauka kaze da je kompletan univerzum doslovno ogromna mreza informacija, matrica, hologram.
Sve je ustvari cista energija koju kontrolira necija svijest/consciousness (spirit, nematerijalno, misli, zelja za stvaranjem). Mi smo simfonija elektrona/atoma/molekula i svijesti.

Neki drugi su (u skoro to isto vreme

Bas kao i mojsije npr.Isto ovo prica i Alex, odnosno prenosi to sto mu oni pricaju.

Slazem seKako nasa svijest funkcionira, odnosno kako je ogranicena? Kako nasa svijest utjece na ponasanje elektrona? Pogledati video do kraja:
http://www.youtube.com/watch?v=vQe0oiaBssg&feature=related
Zasto je nasa svijest ogranicena? Bas zbog te manipulacije.
Vec sam spomenuo cega je vecina na ovoj planeti svjesna. Vecina traga za materijalnim, dok ne-materijalno totalno zapusta. Posto smo mi kombinacija materijalnog/ne-materijalnog, trebali bi napraviti tu balans. Trebali bi promijeniti nacin razmisljanja, svijest.

TakodjeSta Einstein kaze:
Kaze da covjecanstvo mora promijeniti nacin razmisljanja i zivljenja. Mora svijest dici na visi nivo ako hoce prezivjeti. Covjek mora nauciti zivjeti u skladu sa prirodom. To su u biti tako jednostavne stvari za shvatiti, ali mnogi ljudi uopce ne razmisljaju o tome.

Samo sto su pojedini pametni ljudi (kompletni "asortiman" filozofa "to name a few") o tome pricali mnoooogo pre nego sto je on "popricao" s'ET-em
Daj starcu internet i on ce poverovati u "osrednji" sf scenarioDaj "budali" tehnologiju, i on ce se unistiti s njom.

U sustini si u pravu sto se toga tice ali ista ta tehnologija od ljudi pravi "zavisnike od iste" i tera ih da joj (uglavnom) slepo veruju (pogotovo tehnoloskim produktima kao sto su savremeni mediji)

"tuu ruu ru ruu ruu ruuuuu" (x-files themeKako "Alex" kaze, ljudi nekada nisu bili takvi. No utjecaj drugih agresivnih civilizacija je to promijenio kroz genetsku manipulaciju. Ta manipulacija nas sprijecava da dalje evoluiramo. Zasto to rade i kako mozete procitati u njegovoj knjizi koja je i vise nego zanimljiva.
Dali je to sto on kaze istina, to on zna.

Ovo o "njegovoj knjizi koja je i vise nego zanimljiva" si lepo rekao btw
Sada valjda razumes sta je "Hype"
Na njegovu (a i IgoritzinuAko nije istina, onda mu treba dati Nobelovu nagradu za laganje![]()

"tuu ruu ru ruu ruu ruuuuu"Drugi zanimljiv slucaj je covjek koji je tvrdio (nije vise ziv) da je bio u sukobu s Alienima, da je dvojicu ubio i da su ga ranili. Od tog (njihovog oruzja) ranjavanja je dobio rak kostiju.
http://www.youtube.com/watch?v=sVn9wo6KWps
Radio je u Area 51 kao geolog na tim tajnim projektima. Prica o njihovim podzemnim bazama, tehnologiji, njihovom cilju... Pokazivao je metale i minerale koji nisu sa nase planete.
Vise puta su ga pokusali ubiti, i nakraju su i uspjeli. Mnogi se pitaju zasto ubiti covjeka koji ima rak i vec je prakticki mrtav? Nakon toga su mu pretresli stan i sve odnijeli.
Kao i price petra, jovana i lukePhilova i Alexova prica se u mnogocemu poklapaju.

Druze stvarno mnogo gledas filmove

S'jedne strane (pogotovo ovo o "modernom" nacinu zivljenja/stanju svesti danasnjeg coveka/manipulaciji) si 1000% u pravu, dok s'druge strane prilicno verujes u nesto sto nema nikakve (niti jedan

Mi nismo ni "naceli" sve "pojave u svemiru" pa otuda i tolika "buka" cim se pojavi neko svetlo na nebu/u orbiti koje se (naravno iz naseg "prizemnog" ugla gledanja) "cudno krece"

O "cudnim oblicima" za koje smo "ubedjeni" da ih je morala praviti "inteligentna ruka" suvisno je trositi reci stvarno. U prirodi oko nas ima itekako puno "potpuno prirodnih arhitektonskih dostignuca"
To ne dokazuje ama bas nista

p.s. HC = "Hard Core" btw

Poslednja izmena: