ivke76
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 190
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Ta ista nauka je mene u osnovnoj ucila da ima 3 agregatna stanja a atmosferske "fenomene" tipa "kuglaste munje" svrstavala u "Misterije Sveta" pokojnog Clark-aNe znam sta ti znaci HC believer?
U sta ja vjerujem? Vjerujem da postoji Kreator svega ovog, a moja religija je nauka.
Nauka kaze da je kompletan univerzum doslovno ogromna mreza informacija, matrica, hologram.
Sve je ustvari cista energija koju kontrolira necija svijest/consciousness (spirit, nematerijalno, misli, zelja za stvaranjem). Mi smo simfonija elektrona/atoma/molekula i svijesti.
Neki drugi su (u skoro to isto vreme ) pricali i da je 640kb memorije dovoljno a vidi danas
Bas kao i mojsije npr.Isto ovo prica i Alex, odnosno prenosi to sto mu oni pricaju.
Slazem seKako nasa svijest funkcionira, odnosno kako je ogranicena? Kako nasa svijest utjece na ponasanje elektrona? Pogledati video do kraja:
http://www.youtube.com/watch?v=vQe0oiaBssg&feature=related
Zasto je nasa svijest ogranicena? Bas zbog te manipulacije.
Vec sam spomenuo cega je vecina na ovoj planeti svjesna. Vecina traga za materijalnim, dok ne-materijalno totalno zapusta. Posto smo mi kombinacija materijalnog/ne-materijalnog, trebali bi napraviti tu balans. Trebali bi promijeniti nacin razmisljanja, svijest.
TakodjeSta Einstein kaze:
Kaze da covjecanstvo mora promijeniti nacin razmisljanja i zivljenja. Mora svijest dici na visi nivo ako hoce prezivjeti. Covjek mora nauciti zivjeti u skladu sa prirodom. To su u biti tako jednostavne stvari za shvatiti, ali mnogi ljudi uopce ne razmisljaju o tome.
Samo sto su pojedini pametni ljudi (kompletni "asortiman" filozofa "to name a few") o tome pricali mnoooogo pre nego sto je on "popricao" s'ET-em
Daj starcu internet i on ce poverovati u "osrednji" sf scenarioDaj "budali" tehnologiju, i on ce se unistiti s njom.
U sustini si u pravu sto se toga tice ali ista ta tehnologija od ljudi pravi "zavisnike od iste" i tera ih da joj (uglavnom) slepo veruju (pogotovo tehnoloskim produktima kao sto su savremeni mediji) pa se sve i dalje vrti u krug
"tuu ruu ru ruu ruu ruuuuu" (x-files theme )Kako "Alex" kaze, ljudi nekada nisu bili takvi. No utjecaj drugih agresivnih civilizacija je to promijenio kroz genetsku manipulaciju. Ta manipulacija nas sprijecava da dalje evoluiramo. Zasto to rade i kako mozete procitati u njegovoj knjizi koja je i vise nego zanimljiva.
Dali je to sto on kaze istina, to on zna.
Ovo o "njegovoj knjizi koja je i vise nego zanimljiva" si lepo rekao btw
Sada valjda razumes sta je "Hype"
Na njegovu (a i Igoritzinu ) zalost jos je ne daju za tako nesto ali bio bi u uzem krugu kandidata sigurnoAko nije istina, onda mu treba dati Nobelovu nagradu za laganje
"tuu ruu ru ruu ruu ruuuuu"Drugi zanimljiv slucaj je covjek koji je tvrdio (nije vise ziv) da je bio u sukobu s Alienima, da je dvojicu ubio i da su ga ranili. Od tog (njihovog oruzja) ranjavanja je dobio rak kostiju.
http://www.youtube.com/watch?v=sVn9wo6KWps
Radio je u Area 51 kao geolog na tim tajnim projektima. Prica o njihovim podzemnim bazama, tehnologiji, njihovom cilju... Pokazivao je metale i minerale koji nisu sa nase planete.
Vise puta su ga pokusali ubiti, i nakraju su i uspjeli. Mnogi se pitaju zasto ubiti covjeka koji ima rak i vec je prakticki mrtav? Nakon toga su mu pretresli stan i sve odnijeli.
Kao i price petra, jovana i lukePhilova i Alexova prica se u mnogocemu poklapaju.
Druze stvarno mnogo gledas filmove
S'jedne strane (pogotovo ovo o "modernom" nacinu zivljenja/stanju svesti danasnjeg coveka/manipulaciji) si 1000% u pravu, dok s'druge strane prilicno verujes u nesto sto nema nikakve (niti jedan ) opipljive dokaze za bilo sta (loopam, nekakvu "amebu" s'druge planete npr. ) a kamo li za ovo sto doticna gospoda pricaju
Mi nismo ni "naceli" sve "pojave u svemiru" pa otuda i tolika "buka" cim se pojavi neko svetlo na nebu/u orbiti koje se (naravno iz naseg "prizemnog" ugla gledanja) "cudno krece"
O "cudnim oblicima" za koje smo "ubedjeni" da ih je morala praviti "inteligentna ruka" suvisno je trositi reci stvarno. U prirodi oko nas ima itekako puno "potpuno prirodnih arhitektonskih dostignuca"
To ne dokazuje ama bas nista
p.s. HC = "Hard Core" btw
Poslednja izmena: