• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic info

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
403
Rezultat reagovanja
403
Moja konfiguracija
Objektivnog skoro nemoguce naci, svi navijaju za nekog svog.
Svi nasi kanali su previse mali i zavise (im pregledi) od besplatnih primeraka koje dobiju na recenziju.
Ta recenzija se najcesce vise svede na neku reklamu nego objektivnu recenziju sa kritikom, jer bi u slucaju vece negativne recenzije odnosno kritike nastao i prekid partnerstva - tj besplatni hw za promo recenziju kao i placeni putni troskovi za razne eventovi koje doticni partneri nude nekim kanalima.
A kako tech/hw kanali zive od sto aktuelnijeg hardvera odnosno pregleda za iste, mislim da je jednacina jasna i tu objektivnost zavrsi u "sivoj zoni". Ja bih iskreno rekao da cak ide kroz prozor.
Posebno za "nase" kanale koji su okrenuti ka malom trzistu i generalno moraju da vode "striktniju biznis politiku" ako zele da prezive.
Nisu svi kanali toliko veliki i sa jakim vezama poput HWuboxed ili GN ili Jayz2 da mogu javno da izprozivaju kompanije kada to zasluze (a dosta cesto zasluze) pa da posle iz svog dzepa finansiraju hardver za recenzije kada ih blacklistuju. Cak i tada da kupuju kanal ce da im pati jer je kod YT recenzija kljucno imati sto ranije hw/sw na uvidjaj i koju nedelju ranije pre launcha radi d1 pregleda, tako da sto kasnije izbace manje pregleda (i zarade) imaju.
Mada iskreno tada, kada placaju iz svog dzepa, drugacije i malo vise objektivnije se gleda na to parce hardvera koje imaju na uvidjaj i smatram da je kredibilitet recenzenta veci.

To se posebno da videti kod "komsijskog foruma", kao jednog od (naj)veceg YT tech kanala na ovim prostorima, kada se pogleda kakve recenzije rade - ne u smislu visoke produkcije (koja je odlicna) vec u smislu same sustine sadrzaja koja se plasira gledaocima koja bas nije uvek najobjektivnijeg karaktera.
Takodje treba imati gde je vlasnik nakod "razvoda" sa ekipom iz Axe izjavio da on mora da gleda na to kao biznis kojim treba da placa racune i kod njih je vise nego ocigledno ovo sto sam napisao gore za partnerstva.
Dalo se i cuti od nekih bivsih saradnika koji su ih napustili, jer im je recene kako moraju da odradjuju recenzije odnosno prepravljani su im tekstovi jer bi to izgledalo prilicno lose po partnere.
Steta je samo sto se to nikada ne iznosi u javnost ali se procuje kasnije izmedju clanova forumu a i od njih licno preko pm-a...

+edit
Generalno i ne pratim konstantno kanale, odnosno samo bacim pogled kada me nesto interesuje...
Kao sto rece "kolega" gore - sve manje se pretvorilo u objektivno recenziranje hardvera a sve vise u neki placeni promo materijal i clickbait za sto vise pregleda sto je pre moguce.
Retko koji kanal ima i kvalitetan sadrzaj jer se zbog zarade (koja je sve manja od pregleda) trude da sto vise stancuju videa na svom kanalu ili se okrecu drugim kanalima zarade (citaj kroz reklame i partnerstva)

Poslednja izmena:

LiDragon

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
1.007
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

I ovaj se izlupao za sve pare,samo da se promovise MS.

Vrh