• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Upravo tako. Vrednost auta je jedino merilo visine poreza.
Znaci ovako; Zaradujes vise od proseka pa placas vise zdravstvenog osiguranja i doprinosa od proseka ali se i dalje "lecis" u istom prosecnom zdravstvu. Penal broj jedan. Onda kupis skup automobil i platis veliki PDV drzavi. Penal broj dva. Zatim zbog toga sto dobro zaradjujes i imas skup auto, dobijas treci penal od drzave placajuci i veliku registraciju (odnosno porez), a opet delis puteve sa prosekom, udaras u iste rupe i neravnine?

Otkud je to korektno? :)

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Porez na imovinu i porez na dohodak su 2 različita poreza. A što pare od poreza ne idu za šta treba da idu, to je opet drugi problem ;) Što se tiče zdravstva uvek imaš opciju da uplaćuješ i lečiš se privatno, ako ti prosek ne zadovoljava i ako možeš da priuštiš.

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Sve i da npr. tebi sa skupim automobilom ukinu taj treći porez, i dalje ćeš da udaraš u iste te rupe. Zato se ljudi sele odavde, jer ništa nije normalno i plaćaš penal za penalom šta god vozio i koliko god zarađivao, a živiš u truloj državi. Ali, to je već neka treća, politička tema kojoj ovde nije mesto.

Registracija kola i porezi su daleko daleko na listi bitnih stvari o kojima treba diskutovati u ovoj zemlji, treba krenuti "od gore", rešavati problem za problemom, pa kad se svi reše i kad nam "nepravedna" cena registracije i fejkovanje tehničkih pregleda ostanu kao jedine teme za diskusiju, mislim da će se onda lako naći rešenje. Ljudi da imaju bolji standard, svi bi vozili bolja i novija kola, retko ko bi tražio rupe u zakonu i kršio neke propise. Ovako je samo presipanje iz šupljeg u prazno i traženje dodatnih načina da se napuni budžet parama koje se posle troše na sve, samo ne na popravljanje puteva i ulaganja u infrastrukturu i bezbezdnost.

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Ja sam recimo apsolutno protiv toga. Video sam sta se desilo u Bugarskoj kad su 'pustili' uvoz: u roku od godinu dana je Sofija preplavljena raznim krsevima iz EU (bolji/moderniji/sigurniji/"cistiji" auto za 1000-2000e) koji se bukvalno raspadaju, smrde i ostavljaju ulje:
To svakako jesu bolji moderniji i sigurniji automobili. A to sto su krsevi, to je druga stvar, kao sto yugo ne mora da bude krs ne mora ni ovi noviji...

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Porez na imovinu i porez na dohodak su 2 različita poreza. A što pare od poreza ne idu za šta treba da idu, to je opet drugi problem ;) Što se tiče zdravstva uvek imaš opciju da uplaćuješ i lečiš se privatno, ako ti prosek ne zadovoljava i ako možeš da priuštiš.
U tome je stvar - ne mozes :) Ja ne mogu da kazem, necu zdravstvenu knjizicu i necu penziju, jer sam zakonom obavezan da placam to. Jesu to sve razliciti porezi, ali svi oni zavise od tvojih primanja i finansijskih mogucnosti, odnosno uvecavaju se sto si uspesniji.

Recimo, ti radis u trafici za minimalac, platis godisnje 100.000din drzavi (na razne namete) i 25.000din za registraciju. Ja imam dobru platu, platim drzavi 1.800.000din na razne namete i 120.000din za registraciju (sada). Sta ja dobijam za tih 15.000e razlike? Zasto sam ja fakticki "kaznjen" sto sam ucio zanat, lomio godinama da sagradim nesto, napravio nesto od sebe..? :)

Najbolje sad jos i da nabace porez po vrednosti auta, taman da jos malo obeshrabre modernizaciju voznog parka, pa da se jos vise lesina valja kroz 15-tog vlasnika i 12-tu totalnu stetu u sudaru :) Valjda je logicnije da se sto vise motivisu ljudi da kupuju novije, efikasnije, modernije automobile koji su bezbedniji, trose manje, zagadjuju manje, itd...

Poslednja izmena:

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Valjda je logicnije da se sto vise motivisu ljudi da kupuju novije, efikasnije, modernije automobile koji su bezbedniji, trose manje, zagadjuju manje, itd...
Jeste, ali je prvo logično da im se obezbede uslovi da o tome mogu da razmišljaju uopšte. Nisi jedini koji je učio zanat i lomio se, imamo desetine hiljada diplomiranih inženjera, pravnika, ekonomista, doktora, koji rade po pekarama i automehaničarskim radionicama, jer boljeg posla ovde za njih nema a nemaju uslove da zarađuju "od preko" ili da odu preko, pretvorili smo se u zemlju sa jeftinom radnom snagom, pa nam je takav i vozni park u proseku.

Šta meni recimo vredi sad što ćeš mi spustiti cenu registracije za nov automobil i dati neku subvenciju, ako zarađujem npr. 700e mesečno, a najosnovniji troškovi života su mi više od polovine toga? Plus, tih 700e je ovde nažalost premija, ljudi rade za 190...

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Pa za to valjda sluze krediti, finansiranje, lizing - da kupis nov auto sa ogranicenim primanjima. Neces kupovati S klasu ako imas platu od 500e.

Nisam jedini koji je ucio i trudio se, al' sigurno ljudi koji su voljni i spremni za trud, ozbiljan i odgovoran rad nisu u vecini. Razmisli koliko puta u danu vidis nekoga da se zaista trudi oko svog posla, bilo da je radnik na benzinskoj pumpi, dostavljac hrane, vodoinstalater, postar, itd... Obicno se iznenadimo kada vidimo nekoga da stvarno radi svoj posao. Zasto neki automehanicari nemaju za cipele, a drugi razmisljaju da li da kupe Range Rover-a ili mali sportski avion?

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Pa za to valjda sluze krediti, finansiranje, lizing - da kupis nov auto sa ogranicenim primanjima.
Služe, u normalnoj zemlji, ne u nekoj gde sutra možeš da dođeš na posao i da ti kažu "e znaš, nećemo ti produžiti sledeći ugovor, jbg kriza, jesi bio najbolji radnik u firmi i sve si obavljao vrhunski, ali eto... moramo da primimo onog malog Perinog, tako su rekli"

Niko se ni ne usuđuje da diže kredite i uzima lizinge ko nema dobro razrađen privatni biznis, ljudi bre čekovima hranu plaćaju, kakva nova kola i kamioni...

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Nisam jedini koji je ucio i trudio se, al' sigurno ljudi koji su voljni i spremni za trud, ozbiljan i odgovoran rad nisu u vecini. Razmisli koliko puta u danu vidis nekoga da se zaista trudi oko svog posla, bilo da je radnik na benzinskoj pumpi, dostavljac hrane, vodoinstalater, postar, itd... Obicno se iznenadimo kada vidimo nekoga da stvarno radi svoj posao. Zasto neki automehanicari nemaju za cipele, a drugi razmisljaju da li da kupe Range Rover-a ili mali sportski avion?
Veruj mi da si jedan od retkih koji zarađuju koliko vrede u Srbiji. To je dosta za početak. Trudio se, ne trudio, za pola Srbije nema posla. To je najveći problem. To ova država ne shvata. Zaposli ljude, sve će ići na bolje od sebe. Džabe jurimo sivu ekonomiju, da se ti ljudi i sklone opet nemaju šta da rade jer posla nema. Zašto da se buni neko ko zarađuje 300 evra kad ima ljudi koji ne zarađuju ni dinar i jedva čekaju da ulete na njihovo mesto? Ekonomisti su nam nula, ovo je vrzino kolo iz koga nema izlaza.

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Kako se ne usudjuje, eno ih blokiraju Beograd protestom, ti maloumnici koji su uzeli riskantan kredit zbog male kamate, pa ce sada "dobro razradjeni privatni biznismeni" da kroz namete drzave placaju njihovu pohlepu :)

A sto se "onog malog Perinog" tice, to je opet ista ta prica, nije to nastalo nekom visom silom, nego mentalitetom naroda da je bitno da se nekako provuce. Ne zna pertlu da veze, al' bice nadzornik smene u fabrici, i slicno :) To se desava jer to mi kao celina prihvatamo. Poslodavac to prihvata jer je i njegovo dete tako negde uglavljeno na poziciju verovatno. To sve vuce jedno za drugim.

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Veruj mi da si jedan od retkih koji zarađuju koliko vrede u Srbiji. To je dosta za početak. Trudio se, ne trudio, za pola Srbije nema posla. To je najveći problem. To ova država ne shvata. Zaposli ljude, sve će ići na bolje od sebe. Džabe jurimo sivu ekonomiju, da se ti ljudi i sklone opet nemaju šta da rade jer posla nema. Zašto da se buni neko ko zarađuje 300 evra kad ima ljudi koji ne zarađuju ni dinar i jedva čekaju da ulete na njihovo mesto? Ekonomisti su nam nula, ovo je vrzino kolo iz koga nema izlaza.
Uvek se setim primera dva automehanicara kod kojih sam isao redovno. Jedan uvek psuje i mene i moj auto, prebacuje mi sto sam dosao, baca alat, drami po radionici i slicno, iako sam mu svaki put platio sve sto je trazio bez i trunke polemike. Kod drugog kad odem, nasali se kako sam lud sto se opterecujem detaljima, al' kaze, sve cemo ti sredimo, ne brini nista, i stvarno tako urade.

Nije tu stvar samo ekonomije, nego i nekih drugih stvari.

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Pa da tacno to :)

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ali kako ovu vest saopštiti u Srbiji gde je VW pojam za auto...tek 18. mesto. A kada ovde kupiš KIA umesto VW, ljudi te pitaju sto nisi dodao još +30% od cene KIA pa kupio VW...a KIA jeftinija pa još dobiješ 7 godina garancije i pouzdanija.

Komentar objasnio :D

prashinar

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Celeron G1820 2.7GHz
Motherboard:
Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM:
2x4gb Crucial Balistic 1600MHz
VGA & cooler:
MSI 5850TFII 1gb ddr5
Display:
Phillips 230 OC + Samsung 940N
HDD:
Hitachi 500gb
Sound:
Logitech X230 2.1 & Oticon Sumo Xp
Case:
Chieftec
PSU:
TT 630W
Mice & keyboard:
Logitech Internet Keyboard + Logitech MX518
Internet:
SBB Fiber duo 30/6mbs
Ja sam za to da se skine ta famozna evro 3 norma. Pa, gomila automobila koji su na placevima su obični krševi, ionako pošto podržavaju tu evro 3 normu. Svi bi mi naravno da vozimo neki noviji auto, ali ima zaljubljenika u starije uatomobile kojima treba isto tako omogućiti da ih voze. Ispravne naravno. Zar u Nemačkoj zato nemaju one svoje norme koje auto treba da zadovolji?

Prosto je, tehnički pregled kakav treba da bude, nema žmurenja na nedostatke, kazne za podmićivanje...

Hbg, jedno je maštati...

Drugar iz Austrije je oterao na otpad Tojotu Korolu i Hondu Sivik 2004+ godište. Službeni automobili koje je dobio uz preduzeće koje je kupio. Korola trokirala, bukvalno je razgažena, a Hondu je pojela korozija. I čovek plati 200e da ih oteraju na otpad jer mu se ne isplati da ih sređuje. Zna se ko posle uzima takve automobile i dovozi vamo...

Skoknite na neki plac u Nemačkoj, pa pitajte prodavca da li daje garanciju na auto. Ako daje kupujte, ako ne, jasno je, auto je za izvoz...

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Ali kako ovu vest saopštiti u Srbiji gde je VW pojam za auto...tek 18. mesto. A kada ovde kupiš KIA umesto VW, ljudi te pitaju sto nisi dodao još +30% od cene KIA pa kupio VW...a KIA jeftinija pa još dobiješ 7 godina garancije i pouzdanija.

Nije bas sve tako crno-belo :D

I garancija moze da bude cist marketing. Sta obuhvata, servisni intervali cene... Ja licno nisam proveravao ali sam cuo da su za koreance preskupi delovi, farovi, stakla....

Plus ocigledno laganje oko snage motora...

Ne vezano za marku, cuo sam da mnoge firme koje kupuju 10-20-30 vozila, svesno izlaze iz garancije odmah i odrzavaju automobile u ne ovlascenom servisu, jer ovlasceni bukvalno deru...

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
To nije tačno. Toyota i VW imaju ubedljivo najskuplje delove. Posle toga stižu Japanci, tipa suzuki, honda itd... koreanci su najeftiniji. Znam jer sam gledao cene servisa kada sam kupovao auto.

BTW može neki zvor gde lažu oko snage motora?

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
To nije tačno. Toyota i VW imaju ubedljivo najskuplje delove. Posle toga stižu Japanci, tipa suzuki, honda itd... koreanci su najeftiniji. Znam jer sam gledao cene servisa kada sam kupovao auto.

Ti se ne racunas, vec smo zakljucili da si ti na nekoj drugoj planeti gde su cene i pravila drugacija :P

Izvor, svako ko je provozao kia/hyundai, subjektivni osecaj "gde su te konjske snage" ?
:D

BTW koji auto si na kraju odabrao za suprugu?

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB

Neću da kupim u Srbiji novog VW-a nikada, a ni KIJU. Za te pare imaš Škodu. :cool:

Nije da lažu, nego im je snaga u piku, što znači da možda ima deklarisanu konjažu, ali im je obrtni moment raspoređen tako da je dostupan na većim obrtajima + teška karoserija. Kia Ceed je teška oko 1450 Kg, što je osetno teže nego npr. Golf V, VI ili VII, koji se kreću oko 1300 Kg.

Bazni model Pro Ceed-a 1.4 teži čak 1260Kg

http://www.autoevolution.com/cars/kia-pro-cee-d-2007.html#aeng_kia-pro-cee-d-2007-14-16v

što je preteško za hatch sa dvoje vrata i aluminijumskim motorčićem od usisivača. :D
2.0 CRDI verzija teži čak 1440Kg.
Ceed 1.6 CRDI sa 5 vrata teži 1374 Kg, ubrzanje do 100 za 11.5 sec je preslabo za 130KS, ali nije preslabo za 105-110 KS.

Evo kako izgledaju fabricke krive obrtnog momenta na paleti KIA agregata:

Benzinci su prilicno nefleksibilni, maksimalni obrtni moment im je na preko 5000 rpm, dok je kod dizelasa situacija ipak dosta bolja, pa su povozniji.

Poslednja izmena:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Listao sam malo unazad i bojim se da niste došli do glavnog problema a to je sprovođenje zakona u državi. Zakon je dobar, detaljan ali je dozvoljeno da ga tumači kako ko hoće i primjenjuje po volji. Ne govorim o Zakonu o saobraćaju već globalno zakonu, podržan od strane Ustava države.
Smatram da porez na imovinu (i pokretnu i nepokretnu) treba da bude procentualan ali pod uslovom da se utvrdi izvor te imovine. Ako si pošteno zaradio, imaš para jer imaš firmu u kojoj su radnici pošteno plaćani i država ima koristi od tebe, trebaš da imaš olakšice na porez i mnoge druge. Sa druge strane, vlasnici koji su na neutvrđen način stigli do imovine (mafijoze, političari i sl) treba da plate pun iznos poreza jer "pošten Audi A8" ne treba da bude u istom košu kao i "nepošten". Čak, šta više, treba uvesti i poseban porez na luksuz i registraciju i sve ostalo. Nastavak na to ide i po pitanju i registracije i uslova puteva pa i do samog zdravstva jer smatram da osoba koja se potrudila na pošten način da "ima" (a ima i takvih iako su rijetki) treba da ima privilegije pa onda bar da ne čeka u zdravstvu, povlasticu na registraciju i oslobođenje putarina i sl.

Ono što hoću da kažem je da država treba da nagradi dobrog čovjeka a kazni lošeg ali naravno da od toga nema ništa niti će da bude ni u skorijoj ni u daljoj budućnosti.

Ostalo su samo priče i o kažnjavanju tehničkog i sl... Na tome bi samo sirotinja izgubila dok vlasnika "Audia A8" policija i ne zaustavlja. Evo sam oda napomenem apsurd kod nas ovamo po pitanju rada na crno. Ako inspekcija nađe radnika na crno, kazni se taj radnik, ne vlasnik firme. Toliko o tome...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

sinda

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2010.
Poruka
1.676
Rezultat reagovanja
110
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Supremacy EVO waterblock)
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk Max
RAM:
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
VGA & cooler:
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Display:
AOC 24" G2U 144hz
HDD:
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2 / 1TB WD Blue
Sound:
integrale
Case:
INWIN 303 Case
PSU:
Corsair HX750i
Sto,nije te valjda toliko pogodilo? :)

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.964
Rezultat reagovanja
231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Što si zatvorio stranicu, na njoj su samo prikazani rezultati istraživanja? I to Nemačkog istraživanja.

Vrh