Realni da budemo, ne bih je kupio iz tebi i meni sasvim jasnih razloga , ali ljudi kupuju automobile koji im po necemu odgovaraju, bilo da je to dizajn ili performanse, kvalitet, bezbednost itd...Neću da se samobanujem al Kia je krš, najobičniji. Prelepe automobile proizvode iiii.... to je sve (:
Izmislili rupu na saksiji. Vec vidjeno kod mnogih drugih, samo prate trendove.
Vredi.
Iako sam fan nemaca, konkretno BMW-a , lepo izgleda... Puno predjenih kilometara i uzivanjaAu brate koja fantazija Nek je sa srećom i da se navozaš puno
Ko dođe i napiše "uh, KIA, bla bla, ne znam baš, koreanac" nek se samobanuje odmah
Nisu ga izmislili... al ko je6e ostale što nisu reklamirali "rupu na saksiji".Izmislili rupu na saksiji. Vec vidjeno kod mnogih drugih, samo prate trendove.
Jedino ako sam dva puta pogresio u racunanju na pumpi ili mi trip computer pokazuje neispravnu kolicinu predjenih kilometara, al' jbg - pre neku jesen sam dva puta sipao do cepa i dva puta je potrosnja bila 6.9 i 7.0 litara na 100km.Ja ne znam po kakvim vi to gradovima vozite kad vam 1.9JTD troši 7 litara, kojim taksi tempom, kad fabrika za recimo 156 1.9JTD propisuje 8 litara gradske, uzimajući u obzir da uvek lažu za potrošnju - to je lagana devetka. Posedovao sam više automobila sa tim motorom, imam brdo drugara koji imaju razne automobile sa tim motorom, nikome nikad ispod 8 po gradu ne troši, od ovih što su iskreni naravno, zimi ispod 9 niko ne spušta.
Evo RUS-u Bravo trosi 6 litara prosek, 60% magistrala, 40% grad, sa zenom i detetom u kolima... znaci relativno normalna voznja, poneko preticanje i to je to... racunato sa sve laganjem kilometar sata koji na Bravu laze 3-4%.Drugar mi ima novi Bravo, 1.9mjet 150KS, apsolutno savršeno ispravan automobil novije generacije, savršene dizne, mehanički besprekoran, i kaže da nema šanse da se odlepi od desetke po gradu. Često ni ne zagreje auto, tek upali, odveze dete u školicu, vrati se nazad, ni ne krene temperatura da se diže. Pa tako 4-5 puta dnevno, tamo vamo, kratke relacije, gradska vožnja.
Ja ne znam po kakvim vi to gradovima vozite kad vam 1.9JTD troši 7 litara, kojim taksi tempom, kad fabrika za recimo 156 1.9JTD propisuje 8 litara gradske, uzimajući u obzir da uvek lažu za potrošnju - to je lagana devetka. Posedovao sam više automobila sa tim motorom, imam brdo drugara koji imaju razne automobile sa tim motorom, nikome nikad ispod 8 po gradu ne troši, od ovih što su iskreni naravno, zimi ispod 9 niko ne spušta.
Veoma cvrsta karoserija... Jel ima small IHS test ?Mnogo je 10L. Meni alfa trosi 7.5L...
EDIT:
NCAP od nove optime, svež, prepar dana izašao
Inače, vodio sam se ovom listom.
Optima je svuda proglašena kao jedan od najbezbednijih porodičnih sedana.
http://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/safest-family-cars/